گازوئیل ۳ نرخی

گازوئیل ۳ نرخی منتفی شد

رئیس سازمان راهداری با بیان اینکه مسئولان ارشد دولتی هنوز تصمیمی برای گازوئیل ۳ نرخی نگرفته‌اند، از تخصیص سوخت بیشتر به ناوگان حمل بار خبر داد.

 گازوئیل ۳ نرخی منتفی شد

به گزارش بانک اول  رضا اکبری رئیس سازمان راهداری با اشاره به نارضایتی رانندگان کامیون طی روزهای اخیر، اظهار کرد: در ماه‌های اخیر جلسات منظمی با اصناف و تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل برگزار و بخشی از مشکلات رانندگان شناسایی و رفع شد.

او ادامه داد: یکی از اقدامات مهم، تصمیم‌گیری درباره توزیع عادلانه بار بود که با استقبال رانندگان مواجه شد، همچنین نرخ تن‌کیلومتر به‌خلاف روال سال‌های گذشته، دو بار در سال گذشته به‌روزرسانی شد. موضوع مالیات بر ارزش افزوده شرکت‌های حمل‌ونقل نیز با تصویب مجلس حل شد. این جلسات همچنان ادامه دارد و رسیدگی به سایر مطالبات در دستور کار است.

در گزارش مهر آمده است که اکبری افزود: در روزهای اخیر موضوعاتی مانند کمبود سوخت، حق بیمه رانندگان و تأخیر چندماهه در پرداخت کرایه‌ها، به دغدغه‌های جدی رانندگان تبدیل شده است. یکی از مهم‌ترین مطالبات، پرداخت به‌موقع کرایه بود که در همین هفته تصمیم مناسبی برای آن اتخاذ شد، همچنین برای توزیع عادلانه بار در استان‌ها نیز اقدامات جدیدی برنامه‌ریزی شده است. بسیاری از این مشکلات از گذشته باقی مانده است و برخی نیز در سال‌های اخیر شکل گرفته‌اند.

رئیس سازمان راهداری با اشاره به طرح سه‌نرخی‌شدن گازوئیل، تأکید کرد: هنوز تاریخ اجرای این طرح مشخص نیست و مسئولان ارشد دولت نیز تصمیمی دراین‌باره نگرفته‌اند و ما تأکید داریم که به رانندگانی که سالم و منظم کار می‌کنند، سوخت کافی و به‌ قیمت مصوب تعلق بگیرد.

 

پایان باز اعتصاب کامیون‌‌‌‌‌داران

در همین حال، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پایان جلسه هیات دولت در واکنش به اعتراضات کامیون‌داران در خصوص سه نرخی شرن گازوئیل گفت: وزیر نفت در مورد موضوعی که در خصوص کامیون‌داران در مورد سه نرخی شدن مطرح می‌شود این را تأکید کردند که اطلاع رسانی شود. چنانچه کامیون‌داران در مسیری که بارنامه الکترونیکی صادرشده حرکت کنند، هیچ‌گونه تغییر قیمتی برای آنها وجود ندارد و می‌توانند در جایگاه‌ها با همان نرخ قبلی سوخت‌گیری بکنند. ولی طبیعتا این تغییر نرخ برای وقتی هست که از مسیر تعیین شده خارج می‌شوند. این هم نکته ای بود که باید خدمتتون عرض می‌کردم.

روزنامه دنیای اقتصاد نیز در گزارشی نوشت که اعتصاب کامیون‌‌‌‌‌داران به علت بالارفتن نرخ گازوئیل که از هفته گذشته آغاز شد، به رغم عقب‌نشینی دولت همچنان در برخی شهرها ادامه دارد و زمان اجرایی‌شدن مصوبه سه‌‌‌‌‌نرخی‌شدن گازوئیل نیز در هاله‌‌‌‌‌ای از ابهام قرار دارد.

قرار بود طبق مصوبه هیات‌وزیران از تیرماه ۱۴۰۴، گازوئیل با سه نرخ عرضه شود. اولین نرخ، سهمیه‌‌‌‌‌ای ۳۰۰‌تومانی برای ناوگان فعال با بارنامه برخط است. نرخ دوم، نیمه‌‌‌‌‌یارانه‌‌‌‌‌ای است که با نصف قیمت خرید از پالایشگاه‌ها برای مصرف تا ۴۰‌درصد بیش از سهمیه درنظر گرفته شود که برآوردها نشان می‌دهد احتمالا حدود ۱۲‌هزار و ۵۰۰‌تومان است. نرخ سوم که برای مصرف بالاتر تعریف‌شده نیز معادل قیمت خرید نفت‌گاز از پالایشگاه‌هاست که حدود ۲۵‌هزار‌تومان برآورد شود.

دولت برای علاج قاچاق عمده گازوئیل و بهینه‌سازی مصرف سوخت،‌درصدد افزایش نرخ آن برآمده است. البته به‌نظر می‌رسد برای جبران ناترازی بودجه، چاره دیگری هم جز حذف یارانه در این بخش ندارد، بااین‌حال اعتصاب کامیون‌‌‌‌‌داران، صداهای مخالفی را از میان نمایندگان مجلس در حمایت از فعالان حمل‌ونقل جاده‌ای بلند کرده‌است.

 

ارسال نظر