هزینه خودروهای وارداتی آسیب دیده در جنگ

پرداخت هزینه خودروهای وارداتی آسیب دیده در جنگ بر عهده کیست!؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد خسارت خودروهای داخلی آسیب‌دیده در دفاع مقدس ۱۲ روزه، بدون نوبت و بر اساس ارزیابی کارشناسان بیمه پرداخت می‌شود.

پرداخت هزینه خودروهای وارداتی آسیب دیده در جنگ بر عهده کیست!؟

به گزارش بانک اول، به دلیل وقوع جنگ ۱۲ روزه تحمیلی در محیط شهری، تعداد زیادی از خودروهای شهروندان عادی تخریب شد و به عبارتی، دیگر این خودروها قابل استفاده نیست. تصاویری که از نتیجه حملات رژیم اسرائیل در روزهای جنگ مخابره می‌شد، شدت این آسیب‌ها را به خوبی نشان داد. تا روز آخر جنگ ۱۲ روزه، رژیم اسرائیل به شهرهای بسیاری حمله کرد اما تهران یکی از شهرهایی بود که بیشترین تخریب را در میان بافت غیرنظامی تجربه کرد و طبیعتا در این میان تعداد زیادی از خودروهای شهروندان نیز آسیب دیده است.

از همان روزهای ابتدای جنگ، مسئولان بیمه اعلام کردند که خسارت خودروها را خارج از نوبت پرداخت خواهند کرد اما این موضوع پس از سخنان وزیر صمت با چالش جدیدی مواجه شده است.

سید محمد اتابک با بیان اینکه بیمه در حال بررسی‌ خودروهای آسیب‌دیده شهروندان در جنگ ۱۲ روزه  است، گفت: خسارت خودروهای داخلی آسیب‌دیده در دفاع مقدس ۱۲ روزه، بدون نوبت و بر اساس ارزیابی کارشناسان بیمه پرداخت می‌شود.

وزیر صمت افزود: براساس بررسی و نظر بیمه در صورتی که خودروی داخلی در دفاع مقدس ۱۲ روزه از بین رفته باشد، با اعلام بیمه خارج از نوبت برای شهروندان تامین می‌شود.

در سخنان وزیر صمت بر واژه خودروهای داخلی و پرداخت خسارت خارج از نوبت مطرح شده است در حالی که تعداد زیادی از خودروهای آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه از نوع خارجی و وارداتی بوده است. پیش از این نیز رئیس کل بیمه مرکزی در این خصوص گفت‌وگویی انجام داده بود.

‫سازوکار پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ‬‎

رئیس کل بیمه مرکزی در یک برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد: «قانون بیمه کشور از اوایل دهه ۱۳۱۰ تدوین شده و از همان زمان، اصول فنی بیمه‌گری جهان در آن لحاظ شده است. بر اساس این اصول، حوادث ناشی از جنگ و عملیات نظامی به‌عنوان ریسک‌های غیرقابل پیش‌بینی و غیرقابل بیمه‌پذیری، معمولاً از پوشش بیمه‌نامه‌ها مستثنا می‌شوند.»

پرویز خسروشاهی افزود: «این موضوع، یک قاعده جهانی است و تقریباً در همه کشورها اعمال می‌شود. اما قانون بیمه ایران تبصره‌ای دارد که اجازه می‌دهد در صورت توافق بین شرکت بیمه‌گر و بیمه‌گذار، پوشش جنگ نیز در بیمه‌نامه گنجانده شود. این امکان قانونی، زمینه‌ای است برای طراحی پوشش‌های خاص در شرایط ویژه.»

با در نظر گرفتن سخنان وزیر صمت و رئیس کل بیمه مرکزی، این شائبه ایجاد شده است که مالکان خودروهای وارداتی که در جنگ آسیب دیدند باید هزینه بازسازی خودروها را از جیب خود پرداخت کنند.

 

ارسال نظر