نرخ سود سپرده
نرخ سود سپرده از ۳۰٪ به ۲۵٪ کاهش یافت
براساس اعلام بانک مرکزی، گواهیهای سپرده بانکی جدید دیگر با نرخ ۳۰ درصد صادر نمیشود و نرخ شکست یا جریمه برداشت زودتر از سررسید آن 15 درصد است.
به گزارش بانک اول ،سود گواهی سپرده بانکی به ۲۵ درصد کاهش یافت. براساس اعلام بانک مرکزی، گواهیهای سپرده بانکی جدید دیگر با نرخ ۳۰ درصد صادر نمیشود و نرخ شکست یا جریمه برداشت زودتر از سررسید آن 15 درصد است.
با توجه به شرایط جدید پیشبینی میشود نقدینگی موجود در این بخش روانه سایر بازارها شود. اما کدام بازار و روش سرمایهگذاری گزینه مناسبی برای جایگزینی سپردههای بانکی ۳۰ درصدی است؟
شرایط گواهیهای سپرده جدید بانک مرکزی چیست؟
بررسیها نشان میدهد بانک مرکزی از ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ گواهیهای سپرده با نرخ ۲۵ درصد و تاریخ سررسید چهار ساله منتشر میکند.
نرخ شکست در نظر گرفته شده در این گواهی سپردهها نیز ۱۵ درصد تعیین شده است. بنابراین سرمایهگذاران باید توجه داشته باشند تا چهار سال حق برداشت از سپرده خود را ندارند؛ چراکه در این صورت نرخ سود سپرده از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. کارشناسان معتقدند شرایط جدید پیش آمده منجر به حرکت حجم گستردهای از نقدینگی به سایر بازارها و ابزارهای سرمایهگذاری میشود.
جایگزینهای احتمالی سپردههای بانکی؛ طلا، دلار یا صندوق درآمد ثابت؟
بانک مرکزی با انتشار گواهیهای سپرده مدتدار یکساله با نرخ ۳۰ درصدی در سال گذشته توانست ۲۸۰ همت نقدینگی جذب کند و تا حدی از التهاب در بازار ارز و طلا بکاهد. اما با توجه به مشکلات متعدد در سال جاری از قبیل ناترازی انرژی، تحریمها، کسری بودجه و… بازار ارز و طلا بار دیگر دچار التهاب و نوسان قیمتی شدند. همین موضوع باعث شد بانک مرکزی از تمدید گواهیهای سپرده بانکی ۳۰ درصدی خودداری کند.
کارشناسان معتقدند از آنجایی که دیدگاه سرمایهگذاران در این نوع از گواهیهای سپرده بانکی، عموما دیدگاه سرمایهگذاری بدون ریسک و با کسب سود مطمئن است، بعید به نظر میرسد این حجم از سرمایه وارد بازار پرریسکی مانند طلا، ارز و بورس شود. سپردهگذاران بانکی به دنبال کسب سود بدون ریسک و تضمین شده هستند، بنابراین ابزارهای سرمایهگذاری مانند صندوقهای درآمد ثابت بورسی را میتوان بهترین جایگزین برای سپردههای ۲۵ درصدی بانکی دانست.