پیش فروش سکه

تفاوت طرح پیش فروش سکه ی امسال با ۱۳۹۶ چیست؟

سخنگوی مرکز مبادله ایران تأکید کرد طرح جدید پیش فروش سکه بدون استفاده از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی انجام شده است.

تفاوت طرح پیش فروش سکه ی امسال با ۱۳۹۶ چیست؟

به گزارش بانک اول، اصغر بالسینی سخنگوی این مرکز، با تأکید بر اینکه پیش فروش سکه بدون استفاده از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی انجام شده است، گفت: هر وقت در جلسات حراج شمش مرکز مبادله ایران بخش خصوصی تمایلی برای خرید شمش نداشته، بانک مرکزی برای انجام وظایف محوله خود ورود و اقدام به خرید شمش کرده به طوری که تاکنون بانک مرکزی در این حراج‌های شمش طلا ۲۲۰۰ کیلوگرم شمش صادرکنندگان محترم را خریداری کرده است.

بنا بر این گزارش اصغر بالسینی در خصوص مسائل مطرح شده درباره پیش فروش سکه این مرکز نکاتی را مطرح کرد و گفت: بانک مرکزی بر اساس قانون مصوب خرداد ماه ۱۴۰۲ این بانک و بر اساس بند ۴ این قانون دارای اختیاراتی برای مدیریت بازارهای ارز و طلاست که خرید و فروش طلا و ارز با هدف مدیریت بازار و طراحی و انتشار انواع اوراق مالی و خرید و فروش آنها از آن جمله است؛ لذا بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا اقدام به اجرای طرح پیش فروش یک میلیون قطعه سکه کرده است تا پاسخگوی نیازهای متقاضیان باشد.

سخنگوی مرکز مبادله ایران با اشاره به تفاوت‌های این طرح پیش فروش با آنچه که در سال‌های قبل انجام شده گفت: اساساً این طرح با آنچه که در سال‌های دهه ۱۳۹۰ انجام شده تفاوت‌های بسیار زیادی دارد. پیش‌فروش‌های قبلی در ۱۴ مرحله در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ انجام شد و تنها سکه تمام بهار آزادی در آن عرضه می‌شد. سازوکار پیش‌فروش به این صورت بود که متقاضیان (اعم از افراد حقیقی و فعالان صنف طلا و…) بدون محدودیت، با مراجعه به شعب بانک ملی و واریز وجه، بر اساس میزان تقاضای خود، اقدام به پیش‌خرید سکه با سررسیدهای شش ماهه و یک‌ساله می‌کردند؛ در مجموع در آن زمان حدود هشت میلیون قطعه سکه در این پیش‌فروش‌ها به فروش رسید که قیمت‌های پیش‌فروش، بسته به زمان پیش‌فروش و سررسید تحویل، بین یک میلیون تومان تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان متغیر بود.

بالسینی در تبیین ویژگی‌های طرح جدید گفت: در پیش‌فروش جدید سکه بانک مرکزی که در بستر مرکز مبادله ارز و طلای ایران در حال برگزاری است، تعداد عرضه یک میلیون قطعه با سررسیدهای چهار، شش و هشت ماهه تعیین شده است که متقاضیان خرید سکه که عموم مردم و به‌نوعی مصرف‌کننده‌های نهایی هستند، می‌توانند با محدودیت خرید در مجموع یک قطعه تمام سکه، دو قطعه نیم‌سکه و سه قطعه ربع‌سکه در هر سه سررسید سفارش خود را ثبت نمایند و در سررسیدهای تعیین شده سکه خود را از بیش از یک هزار شعبه بانک ملی در بیش از ۳۰۰ شهر کشور تحویل بگیرند. این امر به این معناست که قطعاً در این طرح سکه‌های پیش فروش شده به دست مصرف کنندگان نهایی خواهد رسید و هر کد ملی با سقف تعیین شده امکان خرید را دارد. تجربه حراج سکه در مرکز مبادله ایران که در آن بیش از ۸۷۰ هزار قطعه سکه به مردم تخصیص داده شده نشان می‌دهد که عموم مردم و نه دلالان و واسطه‌ها خریدار این سکه‌ها بوده‌اند؛ به طوری که ۸۵ هزار نفر از ۹۰ هزار خریدار سکه‌های حراجی مرکز مبادله ایران کمتر از ۲۰ سکه خریداری کرده‌اند.

‫آخرین اخبار - بانک‌های مرکزی‬‎

سخنگوی مرکز مبادله ایران درباره برخی نگرانی‌های اعلام شده در خصوص استفاده از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی برای ضرب این سکه‌ها گفت: اولاً بانک مرکزی به عنوان تنظیم‌گر بازار طلا با حضور در حراج‌های شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله و خرید شمش طلا از واردکنندگان شمش اقدام به تأمین بخشی از طلای مورد نیاز این پیش‌فروش‌ها نموده است؛ به‌طوری‌که در هشتاد و نهمین جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله، ۲۴۴ کیلوگرم شمش طلا خریداری کرده است. علاوه بر این، هر وقت در جلسات حراج شمش مرکز مبادله ایران بخش خصوصی تمایلی برای خرید شمش نداشته بانک مرکزی برای انجام وظایف محوله خود ورود و اقدام به خرید شمش کرده به طوری که تاکنون بانک مرکزی در این حراج‌های شمش طلا ۲.۲ تن شمش صادرکنندگان محترم را خریداری کرده است. مضافاً اینکه امسال شاهد رشد بیش از ۳۰۰ درصدی واردات شمش طلا به کشور بر اساس آمارهای رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران هستیم به طوری که در ۱۰ ماهه امسال بیش از ۸۱ تن شمش طلا وارد کشور شده است.

بالسینی تاکید کرد: بانک مرکزی طلای مورد استفاده در ضرب سکه‌ها را بدون استفاده از ذخایر استراتژیک خود تأمین کرده و به هیچ عنوان جای نگرانی وجود ندارد. به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که بر اساس قانون، ضرب سکه و عرضه آن صرفاً در صلاحیت بانک مرکزی است و دقیقاً بانک مرکزی بر اساس قانون اقدام به ضرب و پیش فروش سکه کرده است.

 

ارسال نظر