خیس شدن گوشی

اگر گوشی خیس شد چیکار کنیم؟ + روش ها و راه حل

می‌توان گفت اتفاق ناراحت کننده خیس شدن موبایل تقریبا برای همه افتاده است. به طوری که از نجات گوشی خیس شده خود قطع امید کرده باشیم. شاید خیلی وقت‌ها هم امیدی نباشد. اما چندین راه حل وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توانید گوشی را نجات دهید.

اگر گوشی خیس شد چیکار کنیم؟ + روش ها و راه حل

می‌توان گفت اتفاق ناراحت کننده خیس شدن موبایل تقریبا برای همه افتاده است. به طوری که از نجات گوشی خیس شده خود قطع امید کرده باشیم. شاید خیلی وقت‌ها هم امیدی نباشد. اما چندین راه حل وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توانید گوشی را نجات دهید.

به گزارش بانک اول ، شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گوشیتان ناگهان از دستتان لیز خورده و درون جوی آب، ظرف آب و … افتاده باشد. خیلی‌ها می‌گویند به گوشی خیس شده هیچ امیدی نیست. اما خوب این یک تفکر اشتباه است.

اولین راه حل این است که یک گوشی هوشمند ضد آب بخرید! اما همیشه که نمی‌توان گوشی‌های ضد آب گران قیمت داشت؛ پس بهتر است دنبال راه حل‌های دیگر باشیم.

ما یک سری روش و راه حل آموزش می‌دهیم که گوشی که خیس شده را چیکار کنیم. پس اگر گوشیتان خیس شده خیلی نا امید نباشید، هنوز امیدی برای احیای گوشی خیس شده وجود دارد.

اگر داخل گوشی اب رفت چیکار کنیم؟ [ نحوه نجات و تعمیر گوشی های آب خورده ]

 

روش های نجات گوشی خیس شده

پیش از این که به نحوه این که چگونه یک گوشی خیس را خشک کنیم بپردازیم، بهتر است ابتدا کارهایی که باید فورا انجام دهیم را بدانیم:

    گوشی را روشن نکنید و اگر روشن است آن را خاموش کنید.

    از جاروبرقی با سری باریک برای مکیدن آب از درزها استفاده کنید. در صورت امکان، درجه مکش جارو را روی کمترین حالت تنظیم کنید تا به قطعات داخلی آسیبی وارد نشود.

    تا زمانی که گوشی به صورت کامل خشک نشده است، آن را شارژ نکنید.

    هیچ‌کدام از کلیدها یا دکمه‌ها را فشار ندهید.

    گوشی را تکان ندهید.

    داخل بلندگو یا به سمت خود گوشی فوت نکنید. با این کار ممکن است آب به سایر نقاط گوشی نیز راه پیدا کند.

    از سشوار استفاده نکنید؛ چراکه گرما می‌تواند آسیبی که به گوشی وارد شده است را بیشتر کند.

مطمئنا برای اکثر ما اتفاق افتاده است که وقتی گوشی موبایل در آب می افتد دستپاچه شده و ندانیم چکار کنیم؛ چرا که این وسط راه حل‌های اشتباه بسیاری هم داده می‌شود. پس نگران نباشید هنوز هم می‌توان موبایل خیس شده را نجات داد. البته اگر مراحل زیر را انجام دهید.

اگر گوشی شما روشن است، آن را فورا خاموش کنید و به سمت بالا بگیرید. سپس سیم‌کارت و کارت حافظه را نیز خارج کنید.

اگر باتری گوشی از آن مدل‌هایی است که باتریش جدا می‌شود، آن را در بیاورید. هرچند بیشتر گوشی‌های امروزی باتریشان در نمی‌آید. برای انجام این کار می‌توانید به یک متخصص مراجعه کنید و از او بخواهید باتری را خارج کند. سپس با استفاده از یک پارچه و یا حوله کاغذی، داخل تلفن و بیرون آن را خشک کنید. دقت کنید در حین خشک کردن، آب به سایر قسمت‌های داخلی تلفن هوشمند شما نفوذ نکند.

به دقت بخش‌های داخلی گوشی را بررسی کنید؛ به دنبال آثار نفوذ آب یا رطوبت در بخش‌های مختلف بگردید و کانکتورها و کابل‌ها را نیز بررسی کنید. سپس با استفاده از الکل ۹۰ درصد و یک براش نرم، قطعات داخلی و بخش‌های مرطوب را تمیز کنید. مهمترین کار، تمیز کردن قطعات داخلی با الکل با خلوص بالا است که می‌تواند موبایل شما را نجات دهد. در صورتی که نمی‌خواهید خودتان اینکار را انجام دهید، بهتر است به یک مرکز تعمیر مراجعه کرده و به آن‌ها بگویید گوشی داخل آب رفته است تا اقدامات لازم را انجام دهند.

اگر میزان گسترش آب در دستگاه زیاد بود می‌توانید از یک مکنده برای جمع کردن آب داخل تلفن استفاده کنید تا آب را از شیارهایی که در حالت عادی خشک کردن آن‌ها غیر ممکن است، خارج کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام بخش‌های کوچک تلفن خشک شده باشند. دقت کنید قبل انجام این مرحله حتما کارت microSD، سیم کارت و باتری را خارج کرده باشید.

اگر گوشی با آب دریا خیس شد چه کنیم؟ این سوالی است که ممکن از برای خیلی از کاربران پیش بیاید. در این حالت، باید سریع‌تر برای خشک کردن آن اقدام کنید. هرچه سریع‌تر لازم است که آن را از هم باز کرده و تمیز کنید. اگر خودتان با نحوه انجام اینکار آشنایی ندارید، فورا به یک تعمیرکار مراجعه کنید و از او بخواهید اینکار را انجام دهد. اما اگر خودتان می‌توانید گوشی را باز کنید، لازم است کارهای زیر را برای نجات دادن موبایل انجام دهید:

    وقتی موبایل را باز کردید، قطعات داخلی را با یک براش نرم مرطوب شده با آب مقطر یا الکل ایزوپروپیل به آرامی شستشو دهید. این مرحله اهمیت زیادی دارد و باید با دقت زیاد، تمامی قطعات را تمیز کنید.

    حداقل ۲۴ ساعت گوشی را رها کنید تا کاملا خشک شود. می‌توانید موبایل را در یک جای گرم یا روبه‌روی یک فن بگذارید تا فرایند خشک شدن سرعت بیشتری پیدا کند.

    سپس دوباره آن را سرهم کرده و روشن کنید.

اگر موبایل شما روشن می‌شود، حتما بلافاصله از داده‌های خود پشتیبان بگیرید؛ چراکه ممکن است قطعات داخلی آن آسیب دیده باشند و دستگاه به زودی دچار مشکل شود. همچنین، بهتر است باتری موبایل خود را هم با یک باتری جدید تعویض کنید تا از مشکلات احتمالی که ممکن است برای آن پیش بیاید جلوگیری کرده باشید.

از ژل سیلیکا استفاده کنید

ژل سیلیکا، ساختار مشابهی به ماسه دارد و یک نوع رطوبت‌گیر است. ژل سیلیکا قادر است تا ۴۰ درصد از وزن خود را به‌صورت رطوبت جذب کند و برای کاهش رطوبت در داخل بسته‌بندی‌های محصولات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر تا به‌حال یک کفش، دارو، هدفون و وسایل از این دست خریده باشید، احتمالا بسته‌های ژل سیلیکا را درون آن‌ها مشاهده کرده‌اید. این بسته‌ها رطوبت داخل جعبه را جذب و مانع از آسیب دیدن کالا می‌شوند.

به همین خاطر ژل سیلیکا، می‌تواند یک ابزار بسیار کاربردی برای خشک کردن گوشی هم باشد. برای استفاده از آن‌ها باید تعداد بسیار زیادی از این بسته‌ها را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. سپس گوشی را به آرامی داخل کیسه بگذارید و بسته‌های ژل را نیز روی گوشی بگذارید. بهتر است بسته‌ها را مستقیما در قسمت‌هایی که آسیب‌پذیری بیشتری دارند، مثل باتری و منافذ گوشی بگذارید.

پلاستیک را گره بزنید و آن را به آرامی روی یک سطح خشک و گرم قرار دهید. چندین روز صبر کنید و سپس گوشی را از کیسه خارج کنید. تنها ایراد این روش این است که ممکن است همه نتوانند به‌سرعت به تعداد زیادی ژل سیلیکا دسترسی داشته باشند.

 

 

ارسال نظر