عقب‌نشینی طلا از صعود ۲ روزه

مردم با احتیاط معامله کنند/عقب‌نشینی طلا از صعود ۲ روزه

به گفته عضو هیات رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق ایران روند صعودی در بازار سکه و طلا، قیمت طلا امروز کاهش یافت، وی به مردم توصیه کرد که در شرایط نوسان و هیجانی از تصمیمات شتاب‌زده پرهیز کنند.

 مردم با احتیاط معامله کنند/عقب‌نشینی طلا از صعود ۲ روزه

به گزارش بانک اول بازار طلا و سکه از ابتدای هفته جاری روند صعودی را در پیش گرفت و اونس جهانی طلا نسبت به هفته گذشته با رشد و افزایش همراه بود و در کنار آن طی چند روز گذشته بازار ارز در کشور دچار نوسان و افزایش قیمت شده که همین موضوع به افزایش قیمت طلا و سکه در بازار داخلی نیز در کنار افزایش قیمت اونس جهانی طلا، دامن زد ولی  از امروز قیمت طلا نسبت به روز گذشته با کاهش همراه شده و از سیر صعودی روزهای اخیر عقب نشینی کرده است.

در این باره، محمد کشتی‌آرای - عضو هیئت رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران اظهار کرد: طی چند روز پیش ، به ویژه در روزهای یکشنبه و دوشنبه، شاهد نوسانات و التهابات قابل توجهی در بازار طلا و ارز بودیم. افزایش قیمت ارز و سپس بالا رفتن قیمت انس جهانی از جمله عوامل تشدیدکننده این روند بود.

وی افزود: امروز قیمت طلا با کاهش ۶۷ دلاری انس جهانی مواجه شد و این موضوع باعث شد روند صعودی قبلی قیمت طلا تعدیل شود. این تعدیل عمدتا ناشی از کاهش قیمت انس جهانی است.

کشتی آرای با اشاره به اینکه تغییرات کاهشی قیمت ارز، امروز بسیار اندک بوده و در حال حاضر دو عامل در کاهش قیمت‌ها نقش دارند گفت که نکته جالب این است که برخلاف دفعات قبل که هرگاه قیمت‌ها افزایش می‌یافت، تقاضا نیز بالا می‌رفت، این بار چنین اتفاقی رخ نداد و طی دو روز گذشته نه تنها شاهد افزایش تقاضا نبودیم، بلکه کاهش تقاضا نیز مشاهده شد که علت این موضوع به قیمت سکه مرتبط است؛ بخشی از قیمت سکه معمولا حباب دارد و هفته گذشته حباب سکه حدود ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود، اما در چند روز اخیر حدود ۵۰۰ هزار تومان از آن کاهش یافته و فعلا حباب سکه به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده که نشان‌دهنده کاهش تقاضا است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران اظهار کرد: علاوه بر کاهش قیمت جهانی، یکی دیگر از دلایل کاهش تقاضا در بازار، اعلام مجدد بانک مرکزی درباره پیش‌فروش سکه و همچنین برگزاری حراج طلا و سکه در مرکز مبادله بود. این اقدامات نقش کلیدی بانک مرکزی در تنظیم بازار را به خوبی نشان می‌دهد.

کشتی آرای افزود: در حال حاضر، اتفاق خاصی در بازار رخ نداده و بازار با رکود همراه است و علت رکود نیز آن است که معمولا زمانی که قیمت‌ها به شکل ناگهانی و هیجانی افزایش می‌یابد، سردرگمی ایجاد می‌شود و معاملات با احتیاط و دودلی صورت می‌گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دیروز که قیمت‌ها روند صعودی داشت، بسیاری از فعالان بازار خرید و فروش طلای آب‌شده و شمش طلا به دلیل نگرانی از عدم توانایی در جایگزینی طلا، از فروش خودداری کردند. امروز با کاهش قیمت، معاملات تا حدودی از سر گرفته شده است، اما آنچه مسلم است، معاملات همچنان با احتیاط انجام می‌شود. به مردم توصیه می‌شود که در شرایط التهابی و هیجانی بازار، از تصمیمات شتاب‌زده پرهیز کرده و با بررسی و سنجش دقیق بازار، اقدامات خود را انجام دهند

 

ارسال نظر