یش‌بینی مهم یک کارشناس درباره بازار مسکن

پیش‌بینی مهم یک کارشناس ازبازار مسکن در ماه‌های آینده/ منتظر این تغییر رفتار در خرید مسکن باشید

کارشناس مسکن گفت: جنگ روند رونق مسکن را متوقف کرده و تقاضا از کلانشهر‌ها به شهر‌های کوچک منتقل می‌شود.

پیش‌بینی مهم یک کارشناس ازبازار مسکن در ماه‌های آینده/ منتظر این تغییر رفتار در خرید مسکن باشید

به گزارش بانک اول  به نقل از تسنیم، فرشید ایلاتی کارشناس سیاستگذاری مسکن با اشاره به وضعیت بازار مسکن در سال قبل اظهار کرد: سال گذشته پیش‌بینی رونقی می‌شد در بازار مسکن که از خرداد ماه بازار وارد فاز رونق شود، اما در اواخر خرداد بحث جنگ ۱۲ روزه پیش آمد و عملاً تمامی محاسبات و پیش‌بینی‌ها به هم خورد و روند رکود در بازار مسکن ادامه پیدا کرد.

 

 وی افزود: در این مدت طرح‌های دولتی کم و بیش ادامه داشت؛ از جمله نهضت ملی مسکن و پروژه‌هایی که آغاز شده بود، اما در بخش خصوصی با کاهش صدور پروانه ساختمانی مواجه بودیم و این روند تا اواخر سال گذشته ادامه داشت.وی یادآور شد: پیش از اسفند سال ۱۴۰۴ یک رونق معاملاتی در بازار شکل گرفت به‌ویژه در واحد‌های با متراژ کوچک و در بازه قیمتی حدود ۵ میلیارد تومان یا کمتر در تهران و شهر‌های اطراف.

کارشناس سیاستگذاری مسکن ادامه داد: این در حالی است که با شروع جنگ این روند کاملاً متوقف شد و احتمالاً پس از این نیز با توقف معاملات سنگین در کلان‌شهر‌ها به‌ویژه تهران مواجه خواهیم بود.

ایلاتی ادامه داد: در مقابل پیش‌بینی می‌شود تقاضا به سمت شهر‌های میانی، شهر‌های کوچک و حتی روستا‌ها حرکت کند.

 

به گفته وی، بخشی از جمعیت مانند بازنشستگان یا افرادی که امکان کار خارج از تهران را دارند و پیش‌تر مردد بودند، اکنون تصمیم خود را قطعی کرده‌اند و این موضوع می‌تواند تقاضای جدیدی در بازار مسکن این مناطق ایجاد کند.

وی درباره تأثیر رکود معاملاتی بر قیمت‌ها نیز گفت: در مقایسه با سایر دارایی‌ها، بازار مسکن همچنان دارای عقب‌ماندگی است و این شکاف قیمتی جبران نشده است.

وی بیان کرد: حتی با قیمت‌های فعلی ارز نیز فاصله میان قیمت واقعی مسکن و سایر دارایی‌ها وجود دارد و این بازار همچنان ظرفیت رشد دارد،ولی این رشد دیگر در کلان‌شهر‌ها اتفاق نخواهد افتاد و به خارج از این شهر‌ها منتقل می‌شود.

وی همچنین درباره مسئولیت بازسازی مناطق آسیب‌دیده گفت: بر اساس اسناد بالادستی، متولی بازسازی در حوادثی مانند جنگ و زلزله، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است. با این حال در شهر‌هایی مانند تهران، شهرداری‌ها نیز برای همکاری اعلام آمادگی کرده‌اند که می‌تواند به تسریع فرآیند بازسازی کمک کند.

 

ارسال نظر