ورود صندوق ملی مسکن به حوزه ی بافت‌های فرسوده

تصمیم جدید دولت برای بافت‌های فرسوده/ شرایط وام قرض‌الحسنه صندوق ملی مسکن چیست؟

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به حوزه بافت‌های فرسوده خبر داد و گفت که با رویکرد جدید، تسهیلات قرض‌الحسنه، تضمین بازار برای سازندگان و کمک به اجاره مسکن در دوره ساخت، در قالب پروژه‌های پایلوت ارائه خواهد شد.

 تصمیم جدید دولت برای بافت‌های فرسوده/ شرایط وام قرض‌الحسنه صندوق ملی مسکن چیست؟

به گزارش بانک اول خسرو مختاری رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن با یادآوری اینکه صندوق ملی مسکن تاکنون در بافت‌های فرسوده فعالیتی نداشته است، اظهار کرد: با رویکرد جدید وزارت راه و شهرسازی صندوق ملی مسکن با توجه به وظیفه خود در زمینه تخصیص بهینه منابع مالی، ظرفیت‌های موجود در بافت‌های فرسوده، تقاضای بالقوه و همچنین تأسیسات زیربنایی و زیرساخت‌هایی را که می‌تواند به تسریع اهداف پروژه‌ها کمک کند، مورد توجه قرار داده است.

وی افزود: طرح‌هایی داریم که در بافت‌های فرسوده، شورا‌های شهر برای آنها امتیازات ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته‌اند.

مختاری ادامه داد: در این طرح‌ها کسانیکه با منابع مالی خود اراضی را تملک کنند و با رضایت ساکنان این بافت‌ها، ظرفیت تولید واحد‌های مسکونی را ارتقا دهند، از ظرفیت نهاد توسعه‌گر و مشارکت‌کنندگان، یعنی ساکنان و خریدارانی که جامعه هدف هستند استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه با نوسازی بافت‌های فرسوده و استفاده از ظرفیت تراکم، ظرفیت‌های جدیدی ایجاد می‌شود، گفت: در پروژه‌های بافت فرسوده بنا داریم پس از اخذ مجوز هیئت امنا کمک کنیم. کمک صندوق نیز صرفاً در قالب پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه خواهد بود.

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن تصریح کرد: کسی که می‌خواهد واحد مسکونی خود را در این طرح به مشارکت بگذارد، یکی از دغدغه‌هایش این است که در دوره ساخت که معمولاً حدود دو سال به طول می‌انجامد، بتواند محل سکونتی را اجاره کند. بخشی از منابع مالی این موضوع را به‌عنوان کمک در نظر می‌گیریم.

وی ادامه داد: بخشی از منابع را نیز به سازنده تضمین می‌دهیم؛ به این صورت که اگر واحد اضافه داشته باشد، مشروط به حفظ زمان، کیفیت و قیمت اعلام‌شده و توافق‌شده برای خریداران این قبیل سرمایه‌گذاری‌ها تضمین بازار ایجاد می‌کنیم و به خریداران نیز وام می‌دهیم.

مختاری گفت: به عبارت دیگر این اقدام یک مزیت برای تولید مسکن ایجاد می‌کند؛ مشروط بر اینکه شورا‌های شهر مصوبه‌های خاصی داشته باشند و در توافقنامه با صندوق، تضمین‌هایی برای جذب سرمایه‌گذار ارائه کنند.

وی افزود: حمایت از نهاد جدید یعنی «توسعه‌گر» را نیز تعریف خواهیم کرد و می‌خواهیم این موضوع به‌عنوان یک کد در سازمان برنامه و بودجه تعریف شود.

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن اظهار کرد: از کسانی که بتوانند این مجموعه را توسعه دهند، افراد را توجیه کنند و مشارکت را راه‌اندازی کنند، حمایت خواهیم کرد تا احیای بافت‌های فرسوده به‌صورت کارگزاری انجام شده و با سرعت بیشتری پیش برود.

وی با اشاره به شرایط تورمی کشور گفت:، چون در دوره تورمی هستیم و پول ارزش خود را از دست می‌دهد با تداوم کمک‌های دولت به صندوق این موضوع جبران می‌شود و منافع آن را ذی‌نفعان نهایی خواهند برد.
میزان حمایت صندوق از پروژه‌های بافت فرسوده

مختاری در رابطه با میزان کمک صندوق ملی مسکن نیز گفت: اکنون در مرحله بررسی کارشناسی با سازندگان، همکاران وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری هستیم.

وی افزود: با توجه به مشکلات گذشته، خلأیی به نام تأمین منابع مالی وجود داشته است. این موضوع را با حفظ پروتکل‌ها طراحی کرده‌ایم و به‌صورت پایلوت پروژه به پروژه پیش خواهیم رفت./ تسنیم

ارسال نظر