جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

بانک مرکزی: بلوکه کردن بخشی از تسهیلات مشتریان ممنوع است/ بانک‌ها باید به سپرده سود بدهند

24 خرداد 1401
بانک مرکزی: بلوکه کردن بخشی از تسهیلات مشتریان ممنوع است/ بانک‌ها باید به سپرده سود بدهند

به گزارش بانک اول، روابط عمومی بانک مرکزی، اعلام کرد: بر اساس مفاد بخشنامه‌های پیشین طی سال های گذشته، بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپرده‌ها توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است.

در این میان، بر اساس گزارش‌های دریافتی، برخی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی براساس توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلات‌گیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، معادل بخشی از مبلغ تسهیلات اعطایی را به صورت وثیقه نقدی و در قالب سپرده قرض‌الحسنه جاری یا سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز مسدود کرده و توثیق می‌کنند. 

یادآور می‌شود، گرچه این رویه منوط به آن که قبل از اعطای تسهیلات باشد و با توافق و رضایت تسهیلات‌گیرنده انجام شود، منع مقرراتی ندارد؛ لیکن به منظور پیشگیری از تخطی از حداکثر نرخ سود تسهیلات بانکی مصوب شورای پول و اعتبار، در صورتی که وفق توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلات‌گیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، بخشی از وثایق به صورت نقدی و در قالب مسدود کردن سپرده توثیق می‌شود، سپرده یاد شده باید در قالب حساب سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار بوده و با احتساب و پرداخت سود علی‌الحساب به آن، معادل نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده که هم‌اکنون در شبکه بانکی کشور مبنای عمل است، انجام پذیرد. 

بر این اساس ضروری است مراتب با لحاظ مفاد قانونی مرتبط به تمام واحدهای ذیربط بانک ها‌ یا مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شده و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آید.‌

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
Ali Karami
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سلام من پنجاه میلیون از بانک تجارت وام گرفتم ده میلیون آن بدون سود مسدود کردن چطور میتونم پیگیری کنم الان بانک هم زیر بار نمیره چطور میتونم پیگیری کنم؟

عباس حسینی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

بانک مهر اقتصاد ۲۰ درصد از وام منو بلوکه کرده سود هم نمیده الانم که با بانک سپه ادغام شده من چه طور میتونم سود پولمو ازش بگیرم آیا جایی هست که شکایت کنم

شهرام مرادی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

با سلام..بانک ملت ۱۵ میلیون وام کارت اعتباری خرید کالا گرفتم...۳ساله۲۰میلیون بازپرداخت...۲میلیون و۶۰۰هزار حساب مالیات ارزش افزوده باز کردم...بدون سود..تمام کار وام تموم شد .آخر کار میگن این حساب رو باز کن..که هیچ راهی نداشته باشی..۲تاضامن..سفته و پرونده کامل...اینگونه پول گرو داشتن و سود ندادن؟بنظرشما..اسمش چیه؟فقط حرف میزنید...وام۴درصدی قزص الحسنه که قرازشد۳ماه قسط بخاطر کرونا نگیرن هم برای من که وام ازدواج بانک رفاه داشتم...گرفتن با جریمه و دیر کرد...فقط حرف...ضمانت اجرایی!صفر

محمد معتمدی خواه
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

عالیه ولی ضمانت اجرایی اون چیه بنده75م بلوکه تسهیلات دارم هیچ سودی به اون تعلق نمیگیره به کجا باید مراجعه کنم

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها