جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

چگونه سود تسهیلات بانکی کاهش می‌یابد؟

24 خرداد 1401
چگونه سود تسهیلات بانکی کاهش می‌یابد؟

به گزارش بانک اول، چند روز از گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه خرید و فروش وام ازدواج مصداق روشن ربا است, می‌گذرد.

اما این گزارش با واکنش‌های بسیار جالبی از سوی کاربران مواجه شد. یکی از کاربران در قسمت نظرات این خبر سودبانکی را مصداق بارز ربا عنوان کرد و همین موضوع منجر شد تا برای روشن شدن این مطلب به سراغ یکی از مسئولان ویژه بانک مرکزی در این باره برویم.

سید عباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی در خصوص حکم سود وام، اظهار کرد: در اینجا قرار داد سپرده گذار با بانک قرض نیست. ربا در قرارداد قرض است و یعنی فردی مبلغی را قرض گرفته و می خواهد آن را یک جا یا چند قسمت پرداخت کند، در این قرارداد حتی یک درصد هم رباست، اما اگر شکل قرارداد عوض شده و قرارداد فروش انتخاب شود، توافق طرفین مطرح است.

وی ادامه داد: حتی اگر دو طرف از قرارداد قرض آگاه باشند، سود آن حرام و رباست، اما اگر قرارداد شرکتی و فروش باشد، مسئله ربا دیگر مطرح نیست. بانک واسطه‌ای بین سپرده گذار و گیرنده تسهیلات است.

این مقام مسئول در پایان بیان کرد:  در حال حاضر که کشور با تورم قابل ملاحظه ای مواجه شده بانک مجبور است سپرده را با نرخ ۲۰ درصد به سپرده گذار داده و با نرخ ۲۴ درصد از گیرنده تسهیلات، دریافت کند. در این میان ۴ درصد برای بانک باقی می‌ماند. همچنین کشور ما، کشوری تورمی و نرخ سود در آن  به نرخ تورم وابسته است؛ بنابر این اگر تورم کاهش یابد، نرخ سود بانکی هم به مراتب کم می‌شود.

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها