پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

کدام بانک‌ها بالاترین نرخ بهره را دارند؟

24 خرداد 1401
کدام بانک‌ها بالاترین نرخ بهره را دارند؟

به گزارش بانک اول، هر چند که این سطح از بهره پرداختی در مقایسه با نرخ تورم نقطه‌ایِ دو هزار و ۳۵۸ درصدی ونزوئلا در ژوئیه گذشته رقم پایینی است.

در میان ۱۰ کشوری که دارای بالاترین نرخ بهره سالانه هستند، لیبریا تنها کشوری است که نرخ تورم پایین‌تری در مقایسه با نرخ بهره دارد.

ایران با نرخ بهره ۱۸ درصدی، در جایگاه هشتمین کشور جهان از نظر بالا بودن نرخ بهره قرار دارد. البته ایران از نظر بالا بودن نرخ تورم نیز با ثبت نرخ تورم نقطه‌ای ۳۴.۴ در سپتامبر گذشته، دارای هفتمین نرخ تورم بالا در میان کشورهای جهان است؛ عاملی که نرخ واقعی بهره را در این کشور منفی می‌کند.

در مجموع ۲۴ کشور جهان دارای نرخ‌های بهره دو رقمی هستند که ترکیه(۱۰.۲۵٪) هم در میان آنها قرار دارد. در مقابل، اقتصاد ۲۳ کشور جهان نیز از تورم دو رقمی رنج می‌برد که ترکیه(۱۱.۷۵٪) نیز در میان آنها جای دارد.

در حال حاضر، کشورهای ژاپن، دانمارک و سوئیس با نرخ‌های منفی ۰.۱، ۰.۶ و ۰.۷۵ درصد پایین‌ترین نرخ‌های بهره در سطح جهان هستند.

 

6k9tzxuigdrouurr2h9a.jpg

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها