پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

نرخ سود بانکی کاهش می یابد؟

24 خرداد 1401
 نرخ سود بانکی کاهش می یابد؟

 

به گزارش بانک اول،در روزهای اخیر در فضای مجازی و برخی سایت‌های خبری، ادعا شده است که با توجه به کاهش انتظارات تورمی، سود بانکی به کمتر از ۱۵ درصد کاهش می‌یابد.

پیگیری‌ها از نهادهای ذیربط نشان می‌دهد که این ادعا صحت نداشته و نه تنها در نهادهای ذیربط مطرح نیست، بلکه در دستور کار هم‌ قرار ندارد.  


تغییرات نرخ سود بانکی در سال‌های اخیر
براساس این گزارش، ریشه تغییرات نرخ سود بانکی در سال‌های اخیر به تیر ماه ۹۵ برمی‌گردد که تصمیم گرفته شد نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد کاهش یابد،  اما هیچ گاه اجرایی نشد و بانک ها تمکین نکردند. به این صورت که موسسات مالی غیر مجاز برای جذب هر چه بیشتر سپرده‌های مردم، نرخ سود خود را بالاتر از ۱۵ درصد در نظر گرفتند و همین عامل، باعث شد تا بانک‌ها نیز برای فرار از شکست، مجبور شوند نرخ سود پرداختی خود را افزایش دهند بنابراین پروژه کاهش نرخ سود به ۱۵ درصد عملا با شکست مواجه شد.
پس از اینکه به معضل موسسات مالی غیرمجاز رسیدگی شده و پرونده  آنها بسته شد،  شورای پول اعتبار بار دیگر در اوایل شهریور ماه ۱۳۹۶ تصویب کرد که تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری، نرخ سود علی الحساب یک ساله را ۱۵ درصد و سود سپرده‌های کوتاه مدت را ۱۰ درصد در نظر بگیرند.  اما پس از التهابات ارزی سال ۹۷ نرخ سود سپرده‌ها به شکل غیررسمی تا محدوده ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش یافت.

در نهایت، در بهار امسال (۳۱ فروردین ماه) مدیران عامل بانک‌ها دوباره تصمیم گرفتند نرخ سود بانکی را به مصوبه سال ۱۳۹۶ بازگردانند، بنابراین نرخ سود بلندمدت یک‌ساله ۱۵ درصد و نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت کمتر از ۶ ماه نیز هشت درصد اعلام شد. پس از آن تاریخ، چندین بار شایعه افزایش یا کاهش نرخ سود بانکی مطرح شده که تاکنون همه این ادعاها و شایعات تکذیب شده است./ایرنا

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها