جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

نرخ سود بین بانکی کاهشی شد+نمودار

24 خرداد 1401
نرخ سود بین بانکی کاهشی شد+نمودار

به گزارش بانک اول روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: نرخ سود موزون بازار بین‌بانکی در ابتدای آبان‌ماه سال جاری معادل 23.2 درصد بود؛ با توجه به بالا بودن این نرخ نسبت به نرخ سود سیاستی تعیین شده و همچنین فراتر رفتن آن نسبت به نرخ سود سقف دالان (22 درصد)، در آبان‌ماه سال جاری 4 نوبت عملیات بازار باز هفتگی با هدف تزریق نقدینگی به بازار بین‌بانکی و هدایت نرخ سود به سمت نرخ سود هدف انجام شد.

عملیات اول به صورت خرید قطعی اوراق بدهی دولتی بود که طی آن 111.5 هزار میلیارد ریال اوراق از دو بانک خریداری شد که البته 107.5 هزار میلیارد ریال از آن به یک بانک اختصاص داشت و به منظور ساماندهی اضافه برداشت این بانک انجام شد. سه عملیات بعدی در قالب توافق بازخرید صورت گرفت که حجم معاملات در آنها به ترتیب 9.8، 26.7 و 35.5 هزار میلیارد ریال بوده است.

ذکر این نکته ضروری است که کل معاملات مربوط به عملیات بازار باز با استفاده از توافق بازخرید در حدود 72 هزار میلیارد ریال با سررسید 14 روزه بوده که مانده آن در پایان آبان‌ماه 62.2 هزار میلیارد ریال است.

در آبان‌ماه سال جاری در 8 روز، چهار بانک برای دریافت اعتبار قاعده‌مند در نرخ سقف دالان (22 درصد) به بانک مرکزی مراجعه کردند که مبالغ درخواستی در همان روز در قالب توافق بازخرید به بانک‌های متقاضی اعطا شد. اعتبارگیری قاعده‌مند بانک‌های مورد اشاره در آبان‌ماه سال جاری در حدود 94.2 هزار میلیارد ریال بوده است که مانده آن در پایان ماه یاد شده بالغ بر 11.9 هزار میلیارد ریال است. به این ترتیب کل مانده تزریق ذخایر بانک مرکزی -با توافق بازخرید- در بازار بین‌بانکی در پایان آبان‌ماه سال جاری 74.1 هزار میلیارد ریال بوده است.

همانگونه که در نمودار زیر مشخص است، به دنبال عملیات انجام شده در بازار بین‌بانکی نرخ سود در این بازار از 8 تا 29 آبان‌ماه در مسیری نزولی از 23.2 درصد به 21.6 درصد کاهش یافته و در ششم آذرماه به 20.7 درصد رسیده است. ذکر این نکته ضروری است که عملیات بازار باز در هفته‌های آتی به گونه‌ای تداوم خواهد داشت که نرخ سود بازار به نرخ سود سیاستی نزدیک‌تر و نوسانات نرخ بازار محدودتر شود.

 

تسنیم

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها