جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

اثر کاهش نرخ سود سپرده بانکی روی بازار سرمایه چیست؟

24 خرداد 1401
اثر کاهش نرخ سود سپرده بانکی روی بازار سرمایه چیست؟

به گزارش بانک اول احمد جان جان کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با تاثیر کاهش نرخ سود بانکی روی بازار سرمایه، گفت:به دلیل اینکه اقتصاد کشور ما دچار بحران رکود تورمی است نباید نرخ سود سپرده بانکی به اندازه فعلی زیاد باشد، عامه مردم فکر می‌کنند که نرخ سود سپرده با نرخ سود بین بانکی به یک معنا است در حالی که این گونه نیست، نرخ سپرده در اصل سودی است که به سپرده‌ها تعلق می‌گیرد.

او بیان کرد:نرخ قانونی سود سپرده بانکی ۱۵ درصد است، اما متاسفانه بعضی از بانک‌ها سود ۲۱ یا ۲۰ درصد می پردازند، سیاست گذاران پولی باید جلوی این مسئله را از طریق قانونی بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر عده‌ای هستند که می‌گویند نرخ سود سپرده بانکی باید به ۵ درصد برسد بنده به شدت با این موضوع مخالف هستم زیرا این کار به نفع بازار سرمایه و به ضرر بانک‌ها تمام می‌شود،این اقدام اگر قرار است رخ دهد بهتر است که پلکانی باشد.

جان جان بیان کرد: اگر به صورت ناگهانی نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند به دلیل اینکه اعتماد مردم نسبت بازار سرمایه کاهش پیدا کرده، حجم نقدینگی به سمت بازار‌های موازی اعم از ارز، سکه، طلا، خودرو و ... خواهد رفت که به دنبالش مشکلاتی همچون تورم به وجود می‌آید.

او بیان کرد: اگر بانک‌ها طبق ابلاغیه بانک مرکزی عمل کنند، کریدور غیر بانکی نیز اصلاح می‌شود همچنین نرخ ارز و تورم همسو با آن روند نزولی پیدا می کنند و اوضاع در بازار سرمایه نیز بهتر می شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت:اگر نرخ سپرده بانکی کاهش یابد تاثیر چندان زیادی بر بدنه بازار سرمایه نخواهد داشت، اما نکته حائز اهمیت این است که هرچه روند سودهی به سپرده ها روند نزولی پیدا کند بانک‌ها کار‌های عملیاتی زیاد تری می‌توانند انجام دهند که این مسئله در آینده به نفع سهامدارانشان خواهد بود./باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
ه
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سود بانکی افزایش داده نشه گرونی و تورم بیشتر میشه! یه اقدام درست انجام بدین!!!

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها