یکشنبه, 30 اردیبهشت 1403 2024,May

اطلاعات چه خانه‌هایی باید در سامانه ملی املاک ثبت شود؟

24 خرداد 1401
 اطلاعات چه خانه‌هایی باید در سامانه ملی املاک ثبت شود؟

به گزارش بانک اول، محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص جزئیات ثبت اطلاعات املاک در سامانه ملی املاک تصریح کرد: سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستأجر از ۱۹ فروردین به مدت ۲ ماه ملزم به ثبت اطلاعات املاک خود در سامانه املاک و اسکان، هستند.

او افزود: در این مرحله فقط واحد‌های مسکونی ملزم به ثبت در سامانه ملی املاک شده اند.

محمود زاده با بیان اینکه دولت با اجرای این طرح به دنبال درآمد زایی نیست، افزود: این طرح صرفا برای ورود خانه‌های خالی به املاک دارای ساکن طراحی شده است.

 

او گفت: سرپرست خانواده برای ثبت محل سکونت خود تنها می‌تواند در یک شهر یک واحد با یک کد پستی به ثبت برساند.

محمود زاده با بیان اینکه تا دو روز دیگر مکانیزم ثبت اطلاعات راه اندازی می‌شود، افزود: ثبت نکردن یا ثبت مشخصات اشتباه ملک در سامانه جامع املاک و اسکان، جرایم سنگینی از جمله قطع یارانه‌ها، جرایم مالیاتی و خدمات بانکی را به دنبال دارد.

این مقام مسئول بیان کرد: در صورت نبود اطلاعات ملکی در این سامانه، مالیات بر خانه‌هایی که بیش از ۱۲۰ روز خالی است، اعمال می‌شود. میزان مالیات برای سال اول ۶ برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر اجاره سالیانه واحد مسکونی است.

او ادامه داد: اگر اطلاعات اشتباه وارد سامانه املاک شود، دو برابر این میزان مالیات به عنوان جریمه در نظر گرفته می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: این قانون برای املاک حقیقی در شهر‌های بالای صد هزار نفر و بیش از ۱۵۰ متر در نظر گرفته می‌شود.

محمود زاده با بیان اینکه هیچ مالکی در یک شهر نمی‌تواند در دو واحد مسکونی ساکن باشد، افزود: سرپرستان خانوار می‌توانند دو واحد مسکونی خالی از سکنه در دو شهر متفاوت داشته باشند. سرپرست خانوار مستاجر هم باید مشخصات محل سکونت ومشخصات خود را در سامانه به ثبت برسانند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: برای مالکان حقیقی واحد خالی در سال اول ۶ برابر قیمت اجاره خواهد بود و هر سال دو برابر می‌شود. همچنین برای واحد‌های مسکونی که مالکان حقوقی دارند اخد مالیات در سال اول ۱۲ برابر اجاره آن است و در سال بعد دو برابر می‌شود.


واحد‌های مسکونی‌ که بیش از ۱۲۰ روز خالی بمانند مشمول مالیات می‌شوند

در ادامه برنامه محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور هم گفت: واحد‌های مسکونی‌ که بیش از ۱۲۰ روز خالی بمانند مشمول مالیات می‌شوند. مالیاتی که از مرداد ماه ۱۴۰۰ اخذ می‌شوند به اندازه نصف ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود.

علیزاده با بیان اینکه ملاک تشخیص خانه‌های خالی سامانه املاک و اسکان است، افزود: از دی ماه ۱۴۰۰ شروع به مطالبه مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه می‌شود.

معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: چنانچه خانه‌ای به اشتباه خالی از سکنه درج شده باشد؛ مالک می‌تواند با ارائه اسناد اجاره یا فروش ملک در رفع حذف مالیات و جرایم اقدام کند.

اخبار مرتبط
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت راه و شهرسازی گفت: اگر موجری خانه خود را به افرادی که کارگر یا کارمند تامین اجتماعی هستند، اجاره دهد تا سقف معافیت بر حقوق مستاجر، از پرداخت مالیات معاف خواهد شد.
اگر موجری سقف افزایش اجاره بها را رعایت نکند، مستاجر حق دارد با گذشت پنج سال که از آن ملک بلند شده، برای دریافت مابه‌التفاوت شکایت کند.
نوروزی در خصوص تعداد مستاجران در کشور گفت: در کشور ما حدود ۳۱ درصد از مردم مستاجر هستند و بقیه مالک هستند و ۸ درصد هم در خانه‌های سازمانی زندگی می‌کنند. این عدد در کشورهای دیگر بیشتر از کشور ما است و برای مثال در کشور سوئیس حدود ۵۷ درصد و در کشور آلمان ۴۸ درصد از خانوار مستاجر هستند. در سنگاپور و روسیه هم کمتر از ۱۳ درصد تعداد خانوارهای اجاره نشین است.
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه تجهیز بندر و بهره برداری از آن و میزان حداقلی از کانتینر‌های که از کشور هند وارد این بندر شده و به کشور‌های مقصد اعزام می‌شود از جمله موارد این تفاهم نامه است گفت: پیش از این بسیاری از قرارداد‌ها به صورت موقت بود که شرکت‌های هندی انگیزه‌ای برای اجرای آن نداشتند که در حال حاضر با انعقاد تفاهم نامه ۱۰ ساله شاهد ورود با انگیزه بیشتر شرکت‌های هندی هستیم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
داریوش اله ربی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سلام، اگر فردی دارای منزل کلنگی در بافت فرسوده،زیر 100متر باشد که قابل سکونت نیست،وجای دیگر منزل رهن کرده و مستاجر است چه میشود ؟ آیا مستاجر میشود یا مالک.

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها