پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

چگونه مشمول مالکیت یک خانه خالی نشویم؟

24 خرداد 1401
چگونه مشمول مالکیت یک خانه خالی نشویم؟

به گزارش بانک اول سمیرا مقدسی، وکیل دادگستری، در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: سرپرستان خانوارهای تک‌نفره و بیشتر مکلفند اقامتگاه اصلی خانوار را (یک واحد ملکی یا استیجاری یا رایگان)‌ حداکثر ظرف مدت دوماه را در سامانه  amlak.mrud.ir  ثبت کنند.


وی اظهار کرد: در صورت نبودن اطلاعات ملکی در این سامانه، حتی اگر فقط دارای یک ملک هم باشند، مشمول مالیات بر خانه‌هایی که بیش از ۱۲۰ روز خالی است، می‌شوند هچنین وزارت نیرو نیز مکلف است تعرفه برق شمارشگر( کنتور) هایی که ساکنان آنها در سامانه املاک و اسکان کشور خود اظهار ی نکرده اند را در بالاترین پلکان قیمتی محاسبه کند.
وی ادامه داد: ثبت نکردن در سامانه جامع املاک و اسکان، جرایم سنگینی دیگری از جمله قطع یارانه‌ها و خدمات بانکی مانند افتتاح حساب و صدور دسته چک ، برخی از خدمات عمومی کشور مانند ارسال اسناد و مدارک مانند اخطاریه و ابلاغیه، گذرنامه، ثبت نام مدارس، تعویض پلاک خودرو و... را نیز به دنبال دارد.


مقدسی بابیان اینکه سرپرستان خانوار می‌توانند دو واحد مسکونی خالی از سکنه در دو شهر متفاوت (در شهر محل سکونت و شهری دیگر) داشته باشند تا مشمول مالیات بر خانه خالی نشوند، افزود: اگر فرد ساکن تهران است و یک واحد مسکونی خالی از سکنه در تهران داشته باشد مشمول مالیات نمی شود.


وی خاطر نشان کرد: مالکان حقیقی واحد خالی در سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر ارزش اجاره سالانه مشمول مالیات می‌شوند؛ مثلا اگر ارزش اجاره سالانه یک ملک ۱۰ میلیون تومان است سال اول ۶۰ میلیون تومان مالیات و سال دوم ۱۲۰ میلیون تومان مالیات تعلق می گیرد.


این وکیل دادگستری بیان کرد: از محاسن این قانون می‌توان به این اشاره کرد که مالیات برای واحدهای مسکونی که مالکان حقوقی ( بانک ها، شرکت ها و..) دارند دو برابر افراد حقیقی است و اخد مالیات در سال اول برای آنها  ۱۲ برابر اجاره آن است.


وی افزود: اشخاص مشمول مالیات، مکلفند مبالغ مذکور را تا یک ماه پس از اعلام سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند و در صورت عدم پرداخت، مالیات متعلقه، به موجب برگ مطالبه از اشخاص، مطالبه و وصول می شود.

اخبار مرتبط
بررسی‌ها نشان می‌دهد طی دو سال اخیر، معادل نصف خانوار‌هایی که صاحبخانه نیستند، متقاضی فعال مسکن دولتی شده اند. یعنی تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار از ۵‌میلیون خانوار متقاضی واجد شرایط اولیه، نسبت به تکمیل فرآیند ثبت نام و وارد شدن به مسیر پرداخت آورده نقدی، اقدام کرده اند و در فهرست «ثبت نام قطعی» تحت عنوان «متقاضی فعال» قرار گرفته اند.
متولیان نهضت ملی مسکن تأکید دارند که براساس متن قراردادهای واگذاری زمین، فروش امتیاز تا قبل از فروش اقساطی ساختمان به متقاضی، غیرقانونی است و حتی احتمال سلب امتیاز نیز وجود دارد.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند، گفت: از این تعداد 1700 واحد نهضت ملی مسکن، 700 واحد مسکن مهر و مابقی پروژه‌ای مشارکتی است.
در شرایطی که بازار ملک به ثبات نسبی رسیده دولت دو میلیون و ۵۱۸ هزار واحد نهضت ملی مسکن را به مرحله ساخت رسانده که اگر تعداد قابل توجهی از واحد‌های این پروژه در سال جاری به سرانجام برسد می‌توان به کنترل و ثبات بازار مسکن در میان مدت امیدوارا بود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها