پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

سود بانکی ۲۰ درصدی در کدام بانک‌ها پرداخت می‌شود؟

24 خرداد 1401
سود بانکی ۲۰ درصدی در کدام بانک‌ها پرداخت می‌شود؟

به گزارش بانک اول، اگر شما دارای نقدینگی و سرمایه باشید و بخواهید آن را در بانک ها سپرده کرده و سود بانکی آن را دریافت کنید نرخ رسمی سود سپرده که بانک باید به شما پرداخت کند، ۱۵ درصد است اما در واقعیت آنچه اتفاق می افتد این است که مقدار این سود به این بستگی دارد که پول شما چقدر باشد.

در واقع بانک ها تمام تلاش خود را به کار می گیرند اگر فردی با نقدینگی قابل توجه قصد سپرده گذاری در بانک داشته باشد راهکارهایی ارائه دهند و سرمایه این فرد را جذب کنند. این راهکارها صورت ها و روش های متنوعی دارد اما در نهایت به یک اتفاق منتهی می شود و آن این که سود بانکی رسمی یعنی ۱۵ درصدی به ۲۰ درصد و در برخی بانک ها به بیش از این درصد افزایش می یابد.

دور زدن نرخ سود ۱۵ درصدی مختص بانک خاصی نیست

گزارش های رسیده حکایت از آن دارد که این وضعیت مختص به بانک خاصی نیست و بیشتر بانک ها در حال دور زدن سود بانکی رسمی اعلام شده توسط بانک مرکزی هستند اما برخی بانک ها – که از آوردن نام آنها در این گزارش به دلیل احتمال پیامدهای حقوقی معذور هستیم – در قالب هایی با اسامی مختلف سود بیشتری به سپرده گذاران پیشنهاد می کنند.

روزنامه همشهری نیز در گزارش امروز خود ضمن تائید پرداخت سود بیش از نرخ مصوب بانک مرکزی از سوی برخی بانک ها نوشته است: طی چند ماه‌ گذشته به خصوص با افزایش شدید نرخ تورم (که سپرده گذاری در بانک ها را برای صاحبان نقدینگی بی صرفه و زیان بار می کند) برخی بانک‌ها به این سمت و سو سوق پیدا کرده اند که جذب سپرده با نرخ سود بالاتر جذاب است و همین امر موجب شده است که نرخ سود بانکی( سود سپرده) در بعضی بانک‌ها به ۲۰درصد هم برسد.

واقعیت این است که با نرخ تورم حدود ۴۰ درصدی نمی توان انتظار داشت صاحبان نقدینگی پول خود را با سود ۱۵ درصد در بانک ها سپرده گذاری کنند و ندیده گرفتن این واقعیت موجب دور زدن قانون توسط بانک ها شده است.

به نوشته این روزنامه ادامه سیاست فعلی توسط بانک مرکزی می‌تواند زمینه خروج تدریجی سپرده‌های بلند مدت از بانک ها را فراهم کرده و به تورم دامن بزند.

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
حیدر مشیری
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

واقعیت اینه که چنانچه سود بانکی حداقل در شش ماهه اول سال متناسب با تورم موجود در کشور نباشد بیشترین صدمه متوجه مستاجرین خواهد بود ، مالکین و صاحبخانه ها با کم شدن سود بانکی و اوضاع بد بازار سرمایه و سهام ترجیح میدهند که به جای پول پیش ، کرایه دریافت کنند ، این موضوع نشان از مدیریت اشتباه بانک مرکزی می‌باشد که توجهی به قشر مستاجر نداشته و ندارد .

Bahman
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

آخرین نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار برای سپرده های یکساله ۱۶ درصد و دو ساله ۱۸ درصد می باشد.

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها