به گزارش بانک اول، طبق اعلام وزیر اقتصاد هیچ بانکی نمی تواند بیشتر از ۱۶ درصد به سپرده های سرمایه گذاری سود بدهد. اگر بانکی سود بیشتری به مشتری بدهد، باید جریمه بپردازد. به همین دلیل اخیرا وزارت اقتصاد در نامه ای به مدیران بانکها روی این موضوع تاکید کرده و گفته بانکها در صورت رعایت نکردن سقف سود مصوب شورای پول و اعتبار، باید مالیات پرداخت کنند.
اما کارشناسان اقتصادی معتقدند برای کسانی که دنبال یک جای امن برای سپرده گذاری می گردند و اهل ریسک و نوسان بازار بورس و طلا و سکه و دلار نیستند، در همین بانک ها می توانند یک گزینه مطمئن و البته پرسود پیدا کنند.
صندوقهای سرمایه گذاری و سودی بالاتر از ۱۶ درصد
کارشناسان اقتصادی معتقدند صندوقهای سرمایه گذاری می توانند به سپرده گذارها سود بیشتری از ۱۶ درصد برساند. البته این صندوقها سود تضمین شده و مشخص ندارند. یعنی عدد آن در پایان ماه مشخص و ثابت نیست اما بررسی ها نشان می دهد، عموما سودشان بالاتر از حسابهای سپرده بانکی است.
برای مثال در سال گذشته میانگین بازدهی صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت ۳۰درصد بوده است. سود سالانه این صندوقها عموما بین ۲۰ تا ۴۰درصد متغیر است و هر ماه ممکن است این اعداد تغییر کنند.
اما سرمایه گذاری در صندوقهای بانکی علاوه بر سود بیشتر مزایای دیگری هم دارد. برای مثال سود صندوقهای درآمدثابت به صورت روزشمار محاسبه می شود.
این یعنی حتی اگر برای دو هفته سپرده در این صندوقها بماند، به همان میزان سود به آن تعلق می گیرد. درحالی که برای دریافت سود ۱۶درصدی از سپرده های بانکی، باید پول به مدت یک سال در بانک بماند و اگر زودتر از موعد پول برداشت شود، باید جریمه بپردازید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید