پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

کارفرمایان تامین اجتماعی توجه کنند/مهلت کوتاه تر شد

24 خرداد 1401
کارفرمایان تامین اجتماعی توجه کنند/مهلت کوتاه تر شد

به گزارش بانک اول  طبق اعلام قبلی سازمان تامین اجتماعی، مهلت استفاده از بخشنامه بخشودگی جرائم کارفرمایان، 31 تیرماه بود و کارفرمایان و صاحبان مشاغل تنها تا پایان این هفته فرصت داشتند که با ارسال درخواست خود، از مزایای بخشودگی جرائم استفاده کنند که با توجه به مصوبات هیئت وزیران و ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی روزهای پنج شنبه تااواخرمرداد ماه در سراسر کشور و همچنین تعطیلی ادارات در استان های تهران و البرز - از روز سه شنبه 29 تیر تا روز یکشنبه سوم مرداد ماه - آخرین مهلت ارسال لیست و پرداخت حق بیمه و ثبت درخواست بخشودگی جرایم برای استان های تهران و البرز روز دوشنبه، چهارم مرداد ماه و برای سایر استان ها، روز شنبه، دوم مرداد ماه خواهد بود.

کارفرمایان کارگاه‌های تحت پوشش تامین اجتماعی که در سال‌های گذشته به دلیل مشکلات مالی موفق به پرداخت حق بیمه نشده‌اند می‌توانند با ثبت درخواست خود به صورت غیرحضوری، از مزایای قانون بخشودگی جرائم بهره‌مند شوند.

بر اساس بخشنامه اعمال بخشودگی جرائم بیمه ای کارفرمایان، آن دسته از کارفرمایان کارگاه‌های فعال تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی و اصناف اعم از حقیقی یا حقوقی دولتی و غیردولتی که حداقل به مدت یک سال از زمان تقسیط نسبت به حفظ یا افزایش اشتغال نیروی انسانی کارگاه بر مبنای لیست بهمن سال 1398 و ارسال لیست و پرداخت کامل حق بیمه کارکنان شاغل کارگاه در دوره تقسیط اقدام کنند، مشمول مزایای بخشودگی جرائم هستند.

شرایط و نحوه ثبت درخواست بخشودگی جرائم

کارفرمایان دارای بدهی به شرطی مشمول بخشودگی جرائم بیمه‌ای می‌شوند که از بهمن 98 تعدیل نیروی انسانی نداشته باشند و یا تعدیل نیرویی که از آن زمان انجام داده‌اند را جایگزین کنند و کارگران جدیدی را به کار بگیرند و البته سطح اشتغال کارگاه را حداقل تا زمان اتمام پرداخت اقساط حفظ کنند.

همچنین کارگاه‌های ورشکسته، در حال‌تصفیه، منحله و فاقد فعالیت، رانندگان، کارگران ساختمانی (سهم بیمه شده و کارفرما) و همچنین کارگاه‌هایی که بدهی آنان صرفاً شامل جریمه است، مشمول این بخشنامه نخواهند بود.

کارفرمایان مشمول می توانند به‌منظور تعیین تکلیف بدهی‌هایی که تا اسفند سال 1399 به مرحله قطعیت رسیده است برای برخورداری از این تسهیلات نسبت به ثبت درخواست از طریق سامانه خدمات غیرحضوی سازمان تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir یا es.tamin.ir اقدام کنند.

در زمان ثبت درخواست ملاک فعال بودن وضعیت کارگاه، ارسال لیست کارکنان در ماه قبل و پرداخت کامل حق بیمه وفق ماده 39 قانون تامین اجتماعی (کسری حداکثر تا 10 درصد مجاز خواهد بود) و حفظ سطح اشتغال و یا افزایش تعداد بیمه شدگان نسبت به لیست بهمن 1398 کارگاه یا دفتر مرکزی است.

کارگاه هایی که در بهمن ماه 1398 فاقد لیست و پرداخت حق بیمه هستند و یا کارگاه‌هایی که در سال 1399 ایجاد شده باشند، لیست ماهی که بیشترین تعداد بیمه شدگان تا اسفند 1399را دارا باشد مبنای تعیین نیروی انسانی کارگاه قرار می‌گیرند.

کارگاه هایی که در سنوات قبل ایجاد و فاقد فعالیت بوده و در سال 1399 به بعد مجددا شروع به فعالیت کرده و لیست و حق بیمه کامل کارکنان شاغل خود را ارسال و پرداخت کنند، بیشترین تعداد بیمه شدگان لیست ارسالی در یکسال منتهی به قبل ‌از آخرین لیست پیش از تعطیلی کارگاه، مبنای احتساب سطح اشتغال خواهد بود.

امکان تقسیط بدهی‌های قطعی شده

واحدهای اجرایی سازمان تأمین اجتماعی سراسر کشور پس از ثبت درخواست کارفرما، ضمن بررسی موضوع، مراتب پذیرش یا عدم پذیرش درخواست مطروحه را از طریق صندوق شخصی سامانه خدمات غیر حضوری به متقاضی اعلام می‌کنند و کارفرما نیز باید حداکثر ظرف مدت 10 روز از تاریخ اعلام پذیرش درخواست، نسبت به پرداخت یکجای بدهی و یا تقسیط آن به‌همراه ارائه وثایق متناسب با میزان بدهی اقدام کنند.

با توجه به ضوابط تبیین شده کارفرمایان حائز شرایط می توانند بدهی های قطعی شده تا 1399 کارگاه را حداکثر طی 36 قسط و با رعایت سررسید اقساط پرداخت کنند. امکان تقسیط از 12تا 36 ماه وجود دارد.

درصورتی که کارفرما اصل بدهی خود را به صورت یکجا پرداخت کند و یا اصل بدهی را برای 12 ماه به صورت اقساطی پرداخت کند، مشمول بخشودگی کامل و 100 درصد جرائم است و چنانچه اصل بدهی را در اقساط 18 ماهه پرداخت کند، 85 درصد جرائم مربوطه مشمول بخشودگی خواهد شد. همچنین درصورتی که اصل بدهی را در اقساط 24 ماهه پرداخت کند 75 درصد جرائم؛ درصورتی که اصل بدهی را در اقساط 30 ماهه پرداخت کند 60 درصد جرائم و در نهایت درصورتی که اصل بدهی را در اقساط 36 ماهه پرداخت کند 50 درصد جرائم مربوطه مشمول بخشودگی خواهد شد.

در صورت تقسیط بدهی با اعمال بخشودگی جرائم، حفظ سطح اشتغال، ارسال و پرداخت لیست و حق بیمه ماهانه وفق ماده 39 قانون تامین اجتماعی در دوره پرداخت اقساط و یا افزایش کارکنان ضروری خواهد بود، در غیر این صورت اقساط باقیمانده با احتساب جرائم متعلقه پرداخت و مراتب طی پیامک و همچنین از طریق صندوق شخصی وی در سامانه خدمات جهت اطلاع کارفرما ارسال می شود.

با عدم رعایت مهلت پرداخت اقساط، تقسیط پس از 48 ساعت به صورت اتوماتیک تبدیل به حال شده و مراتب طی پیامک و همچنین از طریق صندوق شخصی وی در سامانه خدمات غیرحضوری جهت اطلاع کارفرما ارسال می شود. همچنین ارسال لیست ماهانه کارکنان از طریق دفتر مرکزی یا کارگاه ثابت و احراز سایر شرایط، ملاک عمل برای برخورداری پیمانکاران از بخشودگی جرائم است.

 

 

اخبار مرتبط
یکی از حمایت‌‌های سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگانی است که بدون میل و اراده، بیکار شده و آماده به کار هستند. هدف از پرداخت مقرری بیمه بیکاری، جبران بخشی از زیان‌‌های وارده به کارگران بابت بیکاری غیرارادای و ناخواسته است.
قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند،
به گفته رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول آذر ماه 1403 آغاز می‌شود.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها