به گزارش بانک اول سازمان پزشکی قانونی کشور، با استناد به گواهیهای مرگ صادر شده تنها در دو ماه نخست سال ۱۴۰۰، اعلام کرد، در این مدت زمان ۲۵۹۶ نفر به دلیل حوادث رانندگی فوت کردهاند. با اتکا بر این آمار میتوان گفت که متاسفانه در دو ماه اول سال جاری، هر روز به طور میانگین ۴۰ نفر در جادههای کشور جان خود را از دست دادهاند.
در کشور ما سالانه بیش از 15 هزار تصادف رخ میدهد، مسالهای که موجب شده اکثر ما تجربه تصادف رانندگی را داشته باشیم. همین مساله باعث شده که خدمات مربوط به بیمه خودرو در کشور ما به یکی از پرتقاضاترین بیمهها تبدیل شود.
بیمه شخص ثالث، شناختهشدهترین بیمهای است که میتوان برای یک خودرو تهیه کرد. اما آیا بیمه شخص ثالث اجباری است یا اختیاری؟ بیمه ثالث چه مزایایی داشته و چه تفاوتی با سایر بیمههای خودرو دارد؟ در ادامه با ما همراه شوید، تا به پاسخ تمامی این پرسشها برسید.
بیمه شخص ثالث؛ اجباری یا اختیاری؟
در ابتدا باید به پرسش بیمه شخص ثالث اجباری است یا اختیاری بپردازیم. بیمه شخص ثالث از سال 1347، در دسته بیمه اجباری قرار گرفته و طبق قانون تمامی رانندگان بعد از خرید وسیله نقلیه، موظف به خرید بیمه شخص ثالث هستند. داشتن بیمه شخص ثالث، برای تمامی دارندگان وسایل نقلیه اعم از موتور، تاکسی، بارکش و سواری اجباری است.
جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث
بیمه اجباری شخص ثالث، جزو مسئولیتهای مدنی مالکان وسایل نقلیه در قبال اشخاص ثالث تلقی میشود. پس اگر مالک وسیله نقلیه آن را بیمه نکند شامل جریمه دیرکرد خواهد شد. این قانون حتی در مورد وسیله نقلیهای که از آن استفاده نشده و در پارکینگ نگه داشته شود هم صادق است.
جریمه دیرکرد به صورت روزانه محاسبه شده، سقف آن یکساله بوده و در صندوق خسارات بدنی جمعآوری میشود.
بیمه شخص ثالث چه مزایایی دارد؟
هدف بیمه شخص ثالث، حمایت از تمامی اشخاص آسیب دیده در حوادث رانندگی است. اگر شما در حین رانندگی با موتور یا خودرو دچار حادثه شده و به اشخاصی خسارت وارد کرده و مقصر باشید؛ طبق قانون باید مسئولیت جبران خسارت مالی و جانی به اشخاص آسیب دیده را بپذیرید.
با بیمه شخص ثالث، تمامی افرادی که در تصادف دچار ضرر و آسیب شدهاند، تحت پوشش شرکت بیمه قرار میگیرند. در این بیمه راننده مقصر شخص اول، شرکت بیمه شخص ثانی و سرنشینان خودرو شخص ثالث به حساب میآیند.
البته باید به این موضوع توجه داشت که در بیمه شخص ثالث، خسارات مالی وارد شده به ماشین راننده مقصر، تحت پوشش بیمه قرار نخواهند گرفت. در چنین شرایطی راننده میتواند، با داشتن بیمه اختیاری بدنه که مکملی برای بیمه اجباری شخص ثالث است، خسارت مالی را جبران کند.
تقسیم بندی پوشش بیمه شخص ثالث
خسارت مالی
تمامی خسارت مالی وارد شده به اموال منقول و غیر منقول شخص ثالث، به استثنای راننده مقصر حادثه.
خسارت جانی
کلیه خسارتهای بدنی که در جریان حادثه برای شخص انسان رخ میدهد. خسارت جانی شامل دیه نقص عضو، هزینه جراحی و پزشکی است.
خسارت سرنشین
بیمه حوادث سرنشین، که پوششی از بیمه شخص ثالث بوده، تنها به راننده مقصر خسارت پرداخت میکند. بیمه شخص ثالث سرنشینان خودرو، به غیر از راننده مقصر تعلق میگیرد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید