پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

بیمه شده اصلی، کدام یک از افراد خانواده خود را می‌تواند تحت پوشش بیمه‌ای قرار دهد؟

24 خرداد 1401
بیمه شده اصلی، کدام یک از افراد خانواده خود را می‌تواند تحت پوشش بیمه‌ای قرار دهد؟

به گزارش بانک اول، در این گزارش به یکی از پر تکرارترین سوالات  بیمه شدگان تامین اجتماعی پاسخ داده ایم.

 

بیمه شده اصلی، کدام یک از افراد خانواده خود را می‌تواند تحت پوشش بیمه‌ای قرار دهد؟

به استناد ماده ٥٨ قانون تامین اجتماعی افراد خانواده بیمه شده که از کمک‌های مقرر در ماده ٥٤ مذکور بهره مند می‌شوند عبارتند از:

١- همسر بیمه شده

٢- فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی (١٩سال تمام) و پس از آن منحصراً درصورتی که به تحصیلات دانشگاهی اشتغال داشته باشند و یا معلول از کارافتاده نیازمند باشند و فرزندان اناث در صورت نداشتن شغل و شوهر

٣- شوهر بیمه شده زن درصورتیکه سن وی از ٦۰ سال بیشتر بوده یا اینکه به تشخیص کمیسیون‌های پزشکی موضوع ماده ٩١ قانون مذکور از کارافتاده باشند و معاش آن‌ها توسط بیمه شده تأمین گردد.

٤- پدر و مادر درصورتی که سن پدر از ٦۰ و مادر از ٥٥ سال بیشتر بوده یا اینکه به تشخیص کمیسیون‌های پزشکی موضوع ماده ٩١ قانون مذکور از کارافتاده باشند و معاش آن‌ها توسط بیمه شده تأمین و در هر حال به موجب قانون یاد شده مستمری دریافت ندارند.

برای تحت پوشش قرار دادن والدین خود چه اقداماتی باید انجام داد؟

درصورتیکه سن پدر از ٦۰ و مادر از ٥٥ سال بیشتر بوده یا اینکه به تشخیص کمیسیون‌های پزشکی موضوع ماده ٩١ قانون مذکور از کارافتاده باشند بیمه شده میتواند با در دست داشتن اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی والدین جهت ارائه تقاضا به شعبه محل پرداخت حق بیمه مراجعه تا حسب ضوابط و مقررات موردعمل سازمان زمینه بررسی و اقدام لازم درخصوص درخواست مطروحه فراهم گردد.

فرزندان تا چه زمانی تحت تکفل محسوب می‌شوند؟

فرزنـدان اناث بیمـه شدگان در صورت نداشتن شوهر و عدم اشتغال به کار و فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی (١٩سال تمام) و پس از آن منحصراً درصورتی که به تحصیلات دانشگاهی اشتغال داشته باشند و یا معلول از کارافتاده نیازمند باشند

آیا فرزندان دختردر صورت جدایی از همسر خود، می‌توانند دوباره تحت تکفل پدر قرار گیرند؟

آیا خواهران و برادران بیمه شده می‌توانند تحت تکفل او قرار بگیرند؟

به استناد ماده ٥٨ قانون صرفا همسر، فرزندان و پدر و مادر و همچنین شوهر بیمه شده زن در صورت احراز شرایط می‌توانند تحت تکفل بیمه شده قرارگیرند.

در چه صورت، شوهر می‌تواند تحت پوشش بیمه همسر خود قرار بگیرد؟

شوهر بیمه شده زن درصورتیکه سن وی از ٦۰ سال بیشتر بوده یا اینکه به تشخیص کمیسیون‌های پزشکی موضوع ماده ٩١ قانون مذکور از کارافتاده باشند و معاش آن‌ها توسط بیمه شده تأمین گردد.

آیا بیمه شده زن می‌تواند فرزندان خود را تحت پوشش بیمه خود در آورد؟

شرایطی که بیمه شده زن می‌تواند فرزند/ فرزندان واجد شرایط خود را تحت تکفل خویش قرار دهد:

١- فرزند وی در هیچ یک از کارگاه‌های مشمول مقررات قانون تامین اجتماعی، اشتغال نداشته باشد.

٢- فرزند بیمه شده تحت پوشش سایر صندوق ها‌ی بیمه و بازنشستگی نباشد.

٣- شوهر بیمه شده زن فاقد شغل ونظام بیمه‌ای باشد./ باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
یکی از حمایت‌‌های سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگانی است که بدون میل و اراده، بیکار شده و آماده به کار هستند. هدف از پرداخت مقرری بیمه بیکاری، جبران بخشی از زیان‌‌های وارده به کارگران بابت بیکاری غیرارادای و ناخواسته است.
قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند،
به گفته رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول آذر ماه 1403 آغاز می‌شود.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها