جمعه, 14 اردیبهشت 1403 2024,May

شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری چیست ؟

24 خرداد 1401
شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری چیست ؟

چه شرایطی برای دریافت کمک هزینه بارداری لازم است؟

به گزارش بانک اول ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه 60 روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند.

در مدت استراحت مشغول کار نبوده مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند.

در تاریخ اعلام بیماری ، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشند.

 در دوره استرحت مزدی برای وی مطرح باشد.

روش محاسبه میزان کمک هزینه بارداری :

میزان کمک هزینه بارداری ، معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه شده با در نظر گرفتن روزهای استراحت است که بدون کسر 3 روز اول پرداخت می شود. نحوه محاسبه آخرین مزد یا حقوق بیمه شده به این ترتیب است که کل مبالغ مشمول کسر حق بیمه که بیمه شده در آخرین 90 روز قبل از استراحت دریافت کرده است ، با هم جمع می شود و بر تعداد روزهای کارکرد بیمه شده در این مدت تقسیم می شود.میزان کمک هزینه بارداری چقدر است؟

٢ × میانگین دستمزد ظرف ٩٠روز قبل از شروع بارداری × ایام بارداری(مدت مرخصی زایمان)

کمک هزینه بارداری برای چه مدت پرداخت می شود؟

9 ماه

غرامت دستمزد ایام بارداری به چه کسانی تعلق می گیرد؟

چنانچه بیمه شده زن در طول بارداری به عوارضی دچار شود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید نماید و طبق نظر پزشک معالج به استراحت پزشکی قبل از شروع استراحت زایمان نیاز داشته باشد استراحت تجویزی بدون توجه به مدت آن درصورت تائید شورای پزشکی، مشمول استفاده از غرامت دستمزد ایام بارداری خواهد بود ومدت مذکور از مرخصی زایمان کسر نخواهد شد.

مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری وغرامت دستمزد ایام بارداری :

 دفترچه درمانی

گواهی پزشک معالج

تائیدیه مراجع پزشکی ذیربط (حسب مورد)

آیا درمدت بارداری فرزند چهارم هم به بیمه شده زن ، غرامت دستمزد ایام بارداری تعلق می گیرد؟

به استناد " قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده " مصوب ٢٠/٣/١٣٩٢ مجلس محترم شورای اسلامی " از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون کلیه محدودیت های مقرردر قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب ٢٦/٢/١٣٧٢ و اصلاحات آن و سایر قوانین که براساس تعداد فرزند برای والدین شاغل یا فرزندان آنان ایجادشده است ، لغو می شود. " لذا از تاریخ ٢٩/٤/١٣٩٢ هیچگونه محدودیتی بابت پرداخت کمک بارداری ازلحاظ تعداد فرزندان وجودندارد.

آیا مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری ، از سوابق بیمه ای فرد کم می شود؟

خیر- مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری جزء سوابق پرداخت حق بیمه محسوب می گردد.

آیا مرخصی استعلاجی پیش از زایمان ، از مدت مرخصی استراحت زایمان کم می شود؟

خیر- بر اساس مصوبه مورخ ٢٤/٦/٨١ هیئت وزیران چنانچه بیمه شده زن در طول بارداری به عوارضی دچار شود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید نماید و طبق نظر پزشک معالج به استراحت پزشکی قبل از شروع استراحت زایمان نیاز داشته باشد استراحت تجویزی بدون توجه به مدت آن در صورت تائید شورای پزشکی، مشمول استفاده از غرامت دستمزد ایام بارداری خواهد بودومدت مذکور از مرخصی زایمان کسر نخواهد شد.

سازمان تامین اجتماعی به بانوان بیمه شده ،در مدت دوران بارداری چه خدماتی ارائه می دهد؟

خدمات درمانی کلینیکی و پاراکلینیکی.

مدت مرخصی زایمان چند ماه است ؟

9 ماه

کمک هزینه بارداری از اولین روز شروع استراحت، محاسبه و پرداخت می شود، مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که فرزاندانشان را از شیر خود تغذیه می کنند، 9 ماه است که 3 ماه آن می بایست بعد از دوران زایمان باشد.

براساس مصوبه هیات وزیران مورخ 1400/2/26به شماره 19726 مدت استراحت دوران بارداری ، زایمان و شیر دهی از 6ماه به 9 ماه افزایش یافته است .مدت مرخصی زایمان برای وضع حمل های دوقلو 9 ماه و برای زایمان های سه قلو یابیشتر یکسال خواهد بود.

چنانچه بیمه شده زن درطول دوره بارداری به عوارضی دچار شود که سلامتی مادر وفرزند را تهدید نماید و طبق نظر پزشک معالج و تائید شورای پزشکی سازمان نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد. غرامت دستمزد این ایام پرداخت خواهد شد.

چند نکته مهم:

مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری، جزو سوابق بیمه ای بیمه شدگان زن محسوب می شود.

چنانچه بیمه شده زن شاغل به استناد گواهی پزشک معالج قبل از تاریخ زایمان به دلیل استعلاجی (غیر از مسأله بارداری) نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد، مدت مرخصی استعلاجی از 9 ماه استراحت زایمان آنان کسر نخواهد شد و مطابق ضوابط و پس از تأیید مرجع پزشکی ذیربط ایام بیماری قابل پرداخت خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
رئیس جمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
بیمه مرکزی البته تأکید کرده بود که بدهی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی ربطی به بیمه‌ها ندارد و فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث بررسی می‌شود.
افرادی که دوره خدمت خود را تمام کرده‌اند، می‌توانند میزان دوره‌ای که به خدمت سربازی مشغول بوده‌اند را به سنوات سابقه بیمه خود اضافه کنند.
دانشجویان در تمام مقاطع دانشگاهی می‌توانند با پرداخت حق بیمه به صورت ماهیانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات درمانی و بازنشستگی استفاده کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها