جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

بانک مرکزی کدام سپرده‌ها را تضمین می‌کند؟

24 خرداد 1401
بانک مرکزی کدام سپرده‌ها را تضمین می‌کند؟

به گزارش بانک ابتدای سال ۹۶ برخی از موسسه‌های اعتباری سودی بیش از ۲۰ درصدی به سپرده‌گذاران خود دادند که ورشکستگی آن‌ها را درپی داشت. جبران ضرر این بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری ۳۶ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضرر زد.

بانک مرکزی برای جلوگیری از پرداخت سود بالا از سوی بانک‌ها به مردم هشدار داده که سپرده‌گذاری در بانک‌ها تا ۱۰۰ میلیون تومان تضمین شده است.مثلا اگر فردی قصد داشته باشد ۲۰۰ میلیون تومان در بانک‌ سپرده‌گذاری کند، در صورت ورشکسته شدن بانک، بانک مرکزی فقط ۱۰۰ میلیون تومان آن را برمی‌گرداند.

به گفته بسیاری از کارشناسان امور بانکی، در صورت بروز مشکل بانک مرکزی می‌تواند به هر سپرده بانکی ۱۰۰ میلیون تومان زیان پرداخت کند. برای باقی مانده مبلغ نیز نمی‌توان کاری انجام داد، بخشی از سرمایه فرد از بین می‌رود.

تضمین سپرده‌های بانکی افزایش پایه پولی را برای کشور در پی دارد و در بلندمدت مشکلاتی همچون افزایش تورم و نرخ بهره را برای بانک‌ها پدید می‌آورد.

علاوه بر این که بانک‌ها مصوبات شورای پول و اعتبار را در پرداخت سود اجرا نمی‌کنند،برخی بانک‌ها به مشتریان ویژه خود تا ۲۵ درصد هم سود می‌دهند. این موضوع می‌تواند بانک‌ها را در بلندمدت با مشکل کمبود نقدینگی مواجه سازد. با این وضعیت احتمال رخ دادن بحران برای بانک‌ها وجود دارد.

در حالی که بانک مرکزی تا ۱۰۰ میلیون تومان را تضمین می‌کند، ولی بانک‌ها به مشتریان خود از این سقف سپرده تضمین شده نمی‌گویند. اپراتور بانک آینده در این خصوص می‌گوید: حتی اگر شما یک میلیارد تومان هم سپرده‌گذاری کنید مشکلی برای دارایی شما به وجود نمی‌آید، حتی اگر مشکلی ایجاد شود بانک اصل سپرده با سود را به مشتری برمی‌گرداند.

چرا بانک‌ها در قرارداد سپرده‌گذاری خود این موضوع را به گونه‌ای دیگر بیان می‌کنند و تضمین کل مبلغ سپرده‌گذاری را می‌دهند؟

به نظر می‌رسد تجربه بحران موسسات مالی و اعتباری موجب شده که بانک‌ها برای اجرا نکردن مصوبات پشتشان به دولت و بانک مرکزی گرم باشد.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها