پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

شرایط بیمه خویش فرما چیست؟

24 خرداد 1401
شرایط بیمه خویش فرما چیست؟

به گزارش بانک اول بیمه خویش فرما نوعی خدمات پشتوانه‌ای و حمایتی است که افراد بر اساس کسب و کار شخصی خود، می‌توانند از آن بهره ببرند. درواقع، در این نوع بیمه، فرد هم کارفرما و هم کارگر است. البته باید در هر ماه حق بیمه به حساب تامین اجتماعی واریز شود.

اولین شرط بیمه خویش فرما، سابقه پرداخت حق بیمه است. بدین ترتیب، فرد متقاضی بیمه خویش‌فرمای تامین اجتماعی باید حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.

شرایط سنی بیمه‌گزار دیگر شرط این نوع بیمه است به طوری که سن فرد متقاضی باید مابین ۱۸ تا ۵۰ سال باشد و اگر بالاتر از ۵۵ سال داشته باشد، باید به مدت مازاد سن خود سابقه حق بیمه را بپردازد. معافیتی هم در این زمینه وجود ندارد.

کد ۱۰ رقمی بیمه تامین اجتماعی برای فرد بیمه‌گزار در بیمه خویش فرما لازم و ضروری است. همچنین تابعیت ایرانی بیمه‌گزار نیز یکی از شروط افراد بیمه شده در بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی است.

گفتنی است که در صورتی که متقاضی یک بار قرارداد اختیاری را با سازمان بیمه تامین اجتماعی منعقد کرده باشد؛ بدون شرایط سنی تا 3 بار حق انعقاد بیمه اختیاری را داراست. علاوه بر این، اگر کسی که سابقه پرداخت حق بیمه بیمه خویش فرما را داشته باشد و بعد از مدت زمانی در جایی مشغول به کار شود؛ می تواند از سابقه بیمه خود پس از اشتغال در کارگاه و محل کار جدیدش استفاده کند.ولی چگونه می‌توان این بیمه را ثبت نام کرد؟

برای تهیه بیمه خویش فرما باید ابتدا مدارک مورد نیاز شامل اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت یا معافی برای آقایان و نیز ۵ قطعه عکس سه در چهار آماده و سپس به نزدیکترین شعبه سازمان تامین اجتماعی در شهر محل سکونت مراجعه شود.

با انجام این فرآیند و تکمیل فرم‌های لازم و انتخاب درصد پرداختی حق بیمه که ۱۲، ۱۴ یا ۱۸ درصد است؛ می‍توان نسبت به فرآیند ثبت نام سازمان تامین اجتماعی اقدام کرد. لازم به ذکر است که انتخاب هر یک از طرح‌ها و حق بیمه‌های پرداختی بیمه تامین اجتماعی در میزان بازنشستگی تاثیرگذار است.

اخبار مرتبط
یکی از حمایت‌‌های سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگانی است که بدون میل و اراده، بیکار شده و آماده به کار هستند. هدف از پرداخت مقرری بیمه بیکاری، جبران بخشی از زیان‌‌های وارده به کارگران بابت بیکاری غیرارادای و ناخواسته است.
قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند،
به گفته رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول آذر ماه 1403 آغاز می‌شود.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها