ﺳﻪشنبه, 13 آذر 1403 2024,December

فرمول محاسبه سود سپرده بلند مدت و کوتاه‌ مدت بانکی

24 خرداد 1401
فرمول  محاسبه سود سپرده بلند مدت و کوتاه‌ مدت بانکی

به گزارش بانک اول آدم‌هایی که اهل ریسک یا کارهای اقتصادی نیستند، باز کردن سپرده بانکی و گرفتن سود مشخص و بی‌دردسر را به هر کار دیگری ترجیح می‌دهند. اما همین کار ساده هم راه و روش خودش را دارد. اول از همه باید بدانید چنددرصد سود به سپرده‌تان تعلق می‌گیرد. بعد هم بروید سراغ فرمول محاسبه سود سپرده بانکی تا با چند ضرب و تقسیم ساده متوجه منفعتی شوید که این سرمایه‌گذاری برای شما خواهد داشت.

فرمول محاسبه سود سپرده کوتاه مدت

پولی که براساس قرارداد شما و بانک برای کمتر از یکسال در بانک سپرده‌گذاری می‌شود، سپرده کوتاه مدت به حساب می‌آید. فرمول محاسبه سود سپرده به این شکل خواهد بود که باید پول سپرده شده به بانک را در درصد سودی که به سپرده‌تان تعلق می‌گیرد ضرب و بعد هم مجموع را تقسیم بر 100 کنید تا سود یکسال از این سرمایه‌گذاری به دست بیاید. اما در محاسبه آنلاین سود سپرده کوتاه مدت تنها کافی است مبلغ پس‌اندازتان و درصد سودی که بانک برای پرداخت به شما تعهد داده را داشته باشید تا مبلغ دقیق سود روزانه، ماهانه و سالانه‌تان را از این سپرده‌گذاری بانکی بگیرید.

نکته: برای محاسبه سود یک‌ماهه سپرده کوتاه مدت، کمترین مبلغ مانده سپرده در طول ماه مبنای محاسبه سود خواهد بود.

فرمول محاسبه سود سپرده بلند مدت

اگر برای زمانی بیشتر از یکسال به پولتان نیاز ندارید، بهتر است سپرده بلند مدت افتتاح کنید. سود سپرده‌های بلند مدت بانکی بیشتر از کوتاه مدت است. اما اگر پیش از موعد بخواهید پول‌تان را از حساب خارج کنید، بانک درصد مشخص‌شده‌ای را از این سود کسر می‌کند که اصطلاح بانکی‌اش «نرخ شکست» است و براساس مدت زمانی که پیش از سررسید، پولتان را برداشت کنید، درصد سودتان کمتر می‌شود. برای همین بهتر است پیش از افتتاح حساب بلند مدت (یکساله، دوساله و…) از نیاز نداشتن به پول‌تان در طول این مدت زمان مطمئن شوید تا بیشترین سود را بگیرید. فرمول محاسبه سود سپرده بلند مدت خیلی پیچیده‌ نیست. کافی است مبلغ سپرده‌تان را در درصد سود بانک ضرب کنید. بعد هم عدد به دست آمده را تقسیم بر 100 کنید تا سود یکسال‌تان به دست بیاید. برای درآوردن سود ماهانه هم آن را تقسیم بر عدد 12 کنید که تعداد ماه‌های سال است.

اخبار مرتبط
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 23 آبان ماه با افزایش جزئی (0.01 درصدی )نسبت به هفته قبل، 23.73 درصد شده بود؛ این نرخ در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شده بود.
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها