جمعه, 14 اردیبهشت 1403 2024,May

مالیات و بیمه از کدام بخش‌ دستمزد کسر می‌شود؟

24 خرداد 1401
مالیات و بیمه از کدام بخش‌ دستمزد کسر می‌شود؟

به گزارش بانک اول مالیات حقوق یکی از بارزترین و رایج‌ترین انواع مالیات در کشور ما است و طبق ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم و تبصره این ماده، مالیات بر حقوق جزو مالیات‌های تکلیفی محسوب می‌شود مالیات تکلیفی بدین معناست که شناسایی مبلغ و پرداخت مالیات حقوق پرسنل به عهده پرداخت‌کننده حقوق (کارفرما) است و پرسنل در قبال مالیات بر درآمد حقوق وظیفه‌ای ندارند.

تفاوتی بین مالیات حقوق کارگران و کارمندان از نظر کسر مالیات وجود ندارد. در پایان هر سال نرخ مالیات بر درآمد برای همه کارگران و کارمندها به صورت یکسان تعیین می‌شود. نکته‌ای که مهم است به آن توجه کنیم این است که نرخ مالیات با توجه به میزان درآمدی که کارمند یا کارگر دارد تعیین می‌شود. برای تعیین نرخ مالیات بر درآمد برای هر سال، در ابتدا مقدار حقوقی که معاف از مالیات است مشخص می‌شود برای مثال حداکثر حقوق معاف از مالیات برای سال ۱۴۰۱ برابر با ۵ میلیون و ۶۰۰هزار تومان تعیین شده است.



بعد از تعیین میزان حقوقی که معاف از مالیات است، نرخ مالیات به صورت پله‌ای تعیین می‌شود یعنی به میزانی که درآمد بالاتری داشته باشید باید بر اساس نرخ‌های مالیاتی بالاتری مالیات حقوق را پرداخت کنید.

اما نرخ حق بیمه هر سال، با توجه به فرمولی که از سوی سازمان تامین اجتماعی، تعیین و ارائه می شود، محاسبه می گردد و معمولا هر سال، میزان مبلغی که برای پرداخت حق بیمه سازمان بیمه تامین اجتماعی تعیین می‌شود، چند درصد افزایش دارد.

حق بیمه تامین اجتماعی، هر ساله با توجه به حداقل دستمزد کارگران و تغییر مبلغ حق مسکن و خواروبار تغییر می‌کند. معیارهای اصلی که به صورت مستقیم، بر روی حق بیمه تاثیر می‌گذارند، حقوق روزانه کارگر، بن کارگری و حق مسکن هستند.
کسر مالیات و بیمه از کدام بخش‌ها

 اصولا کدام بخش ها از حقوق و مزایا و دریافتی ها مشمول مالیات و بیمه می شوند و کدام بخش ها معاف از مالیات یا بیمه هستند؟

در وهله نخست، حقوق پایه کارگران است که در مورد آن هم مالیات کسر می شود و هم حق بیمه، یعنی کارگران به ازای حقوق پایه خود باید هم مالیات بدهند و هم حق بیمه.

اخبار مرتبط
رئیس جمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
بیمه مرکزی البته تأکید کرده بود که بدهی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی ربطی به بیمه‌ها ندارد و فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث بررسی می‌شود.
افرادی که دوره خدمت خود را تمام کرده‌اند، می‌توانند میزان دوره‌ای که به خدمت سربازی مشغول بوده‌اند را به سنوات سابقه بیمه خود اضافه کنند.
دانشجویان در تمام مقاطع دانشگاهی می‌توانند با پرداخت حق بیمه به صورت ماهیانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات درمانی و بازنشستگی استفاده کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها