چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403 2024,May

شرایط گرفتن حکم تخلیه برای مستاجران

24 خرداد 1401
شرایط گرفتن حکم تخلیه برای مستاجران

به گزارش بانک اول امسال هم مصوبه سقف افزایش اجاره بها و ممنوعیت صدور حکم تخلیه برای مستاجران ابلاغ شد. با وجودی بر اساس این ابلاغیه مالکان منازل اجاره‌ای نمی‌توانند برای مستاجران، حکم تحلیه دریافت کنند، اما قانونگذار موارد استثنایی را نیز برای آن در نظر گرفته‌ است.

بر این اساس موجران به شرطی که خود آنها یا فرزندشان قصد سکونت در واحد مسکونی را داشته باشند، می‌توانند حکم را دریافت کنند. همچنین مالک در صورت فروش ملک یا ازدواج فرزندان خود، می‌تواند مستأجر را وادار به تخلیه ملک کند.

چندی پیش، مصطفی قلی‌خسروی به ایرنا گفت: هرچند این مصوبه شرایطی را فراهم کرد که موجران با فروش‌ صوری ملک خود اقدام به جواب کردن مستاجران کردند، اما اجرای آن با رفع نواقص اصلی، می‌تواند بازار اجاره را کنترل کند.

وی گفت که در سال گذشته موجران به بهانه‌هایی مثل چک برگشتی، ازدواج فرزند ذکور و همچنین فروش صوری، بسیاری از مستاجران را جواب کردند.

افزایش اجاره بیش از سقف مصوب

در این میان، در مواردی نیز ممکن است افزایش میزان اجاره بیش از سقف تعیین شده، مستاجران را وادار به تخلیه واحد مسکونی کرده باشد.

منصور غیبی، کارشناس مسکن در همین رابطه می گوید: واقعیت‌های ملموس جامعه با اینگونه بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها منطبق نیست. مگر به زور قانون که آن هم معمولا با تنش‌هایی میان مالک و مستاجر همراه است.

او افزود: گاهی مستاجران به همین دلیل تصمیم به جابه‌جایی می‌گیرند؛ حتی با وجودی که قانونا حکم تخلیه صادر نمی‌شود.

عدم وجود تعادل در بازار اجاره

غیبی توضیح داد: افزایش هزینه‌های زندگی، تعدادی از مالکان را وادار می‌کند که اجاره را به گونه‌ای افزایش دهند که بخشی از این هزینه‌‌ها را پوشش دهد. از آن سو مستاجران نیز به دلیل کاهش سرمایه اندوخته، قادر به خرید مسکن نیستند. در نتیجه تقاضا برای اجاره افزایش کرده است. در چنین شرایطی، طبیعی است که قیمت‌ها بالا می‌رود.

وی  با اشاره به عدم وجود تعادل در بازار اجاره، افزود: مستاجران در برخی موارد به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه‌های به روز برای اجاره، مجبور به کاهش متراژ مسکن و جابه‌جایی به منطقه پایین‌تر می‌شوند. این موضوع تبعات اجتماعی و فرهنگی نیز در پی دارد و امنیت فکری افراد را به خطر می‌اندازد.

اخبار مرتبط
بررسی‌ها نشان می‌دهد طی دو سال اخیر، معادل نصف خانوار‌هایی که صاحبخانه نیستند، متقاضی فعال مسکن دولتی شده اند. یعنی تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار از ۵‌میلیون خانوار متقاضی واجد شرایط اولیه، نسبت به تکمیل فرآیند ثبت نام و وارد شدن به مسیر پرداخت آورده نقدی، اقدام کرده اند و در فهرست «ثبت نام قطعی» تحت عنوان «متقاضی فعال» قرار گرفته اند.
متولیان نهضت ملی مسکن تأکید دارند که براساس متن قراردادهای واگذاری زمین، فروش امتیاز تا قبل از فروش اقساطی ساختمان به متقاضی، غیرقانونی است و حتی احتمال سلب امتیاز نیز وجود دارد.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند، گفت: از این تعداد 1700 واحد نهضت ملی مسکن، 700 واحد مسکن مهر و مابقی پروژه‌ای مشارکتی است.
در شرایطی که بازار ملک به ثبات نسبی رسیده دولت دو میلیون و ۵۱۸ هزار واحد نهضت ملی مسکن را به مرحله ساخت رسانده که اگر تعداد قابل توجهی از واحد‌های این پروژه در سال جاری به سرانجام برسد می‌توان به کنترل و ثبات بازار مسکن در میان مدت امیدوارا بود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها