پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

سود سپرده کدام بانک ها بیشتر است؟

24 خرداد 1401
سود سپرده کدام بانک ها بیشتر است؟

به گزارش بانک اول سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت یک نوع از سپرده سرمایه‌گذاری است که وجه نقد حداقل برای یک ماه نزد بانک باقی می‌ماند و مبلغ سپرده نیز نمی‌تواند از حداقل مبلغ تعیین شده برای افتتاح حساب کمتر باشد.

سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی برای حفظ و افزایش میزان اندوخته‌های متقاضیان با امکان دسترسی طراحی شده‌اند. این نوع سپرده به سپرده‌گذاران امکان واریز و برداشت در تمام شعب بانکی کشور را می‌دهد. افراد پس از افتتاح حساب با دریافت رمز اول و دوم می‌توانند عملیات بانکی خود را از طریق دستگاه‌های خودپرداز، سامانه‌های بانکداری الکترونیک و تلفن بانک انجام دهند و در کنار این سود مشخصی را هم ماهانه دریافت کنند.

 

نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی به صورت ماه‌شمار و در پایان هر ماه به حساب مشتری واریز می‌شود. البته میزان این سود توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود و سودهای ۱۲درصدی و ۱۴درصدی مربوط به سپرده‌های کوتاه مدت ویژه هستند و سود سپرده کوتاه مدت عادی تنها ۱۰ درصد است.

 

نداشتن چک برگشتی و داشتن 18سال تمام شرایط لازم برای افتتاح حساب سپرده‌گذاری کوتاه‌مدت است. همچنین افراد حقیقی تنها با داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی جدید می‌توانند حساب سپرده کوتاه‌مدت عادی ایجاد کنند. اتباع خارجی نیز با داشتن اصل پروانه اقامت یا گذرنامه معتبر می‌توانند نسبت به افتتاح حساب اقدام کنند.

شرایط برداشت از حساب کوتاه‌مدت نیز این‌گونه است که صاحب حساب یا وکیل، قیم یا وصی قانونی ایجاد کننده حساب هر زمان که بخواهد می‌تواند با در دست داشتن دفترچه حساب یا کارت بانکی و مدارک هویتی، پول را برداشت کند.

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها