به گزارش بانک اول سرهنگ احسان مومنی در خصوص خودروهای متعارف و نامتعارف و نحوه پرداخت خسارت از طریق بیمه به این 2نوع خودرو اظهار کرد: برابر ماده 8 قانون بیمه، خودروی متعارف خودرویی است که ارزش آن کمتر از 50 درصد دیه یک انسان در ماه حرام باشد و خودروی نامتعارف خودرویی است که ارزش آن بالای 50 درصد دیه یک انسان در ماه حرام باشد.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران افزود: در سال جاری دیه یک انسان در ماه حرام 800 میلیون بوده که 50 درصد آن 400 میلون تومان است؛ پس خودرویی متعارف است که زیر مبلغ 400 میلیون باشد که در خودروهای ایرانی مانند دنا پلاس میتوانیم بگوییم که خودرویی متعارف است و خودرویی که بالای 400 میلیون باشد خودروی نامتعارف است.
مومنی گفت: اگر تصادفی پیش آمد و خودرو نامتعارف بود بیمه خسارتی که به زیاندیده پرداخت میکند به خودروی نامتعارف، بر اساس قیمت خودروی متعارف است.
وی بیان کرد: مثلا یک سواری بیامو 503 خودروی نامتعارف و زیاندیده و غیرمقصر حادثه است با یک سواری پراید تصادف میکند، چراغ عقب سواری بیامو خسارت میبیند که ارزش آن 15 میلیون است.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران افزود: بیمه بر اساس خودروی متعارف که مثلا سواری دنا پلاس که چراغ عقب آن 5 میلیون تومان است و شرکت بیمه به زیاندیده 5 میلیون تومان پرداخت میکند و این مابهتفاوت و این 10 میلیون تومان را بیمه پرداخت نمیکند و راننده مقصر هم پرداخت نمیکند و مالک سواری بیامو اگر بیمه بدنه داشته باشد میتواند از طریق بیمه بدنه خسارت خودرو را جبران کند؛ به همین دلیل است که خودروهای نامتعارف حتما باید خودروی خود را بیمه بدنه کنند که در این حوادث بتوانند جبران خسارت شود.
وی گفت: بیمه وقتی تخفیف میدهد که مالک خودرو تخلف و تصادف نداشته باشد و از بیمه استفاده نکرده باشد و این اقدام به منظور اهرم تشویقی از سوی شرکت بیمه است. این تخفیف قبلا روی خودرو بود و زمانی که شما خودرو را میفروختید این تخفیف روی خودرو به مالک جدید منتقل میشد که شاید مالک بعدی یک راننده متخلف بود و تصادف زیاد داشت.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر تخفیف بیمه روی کد ملی اعمال میشود و اگر مالک راننده خوبی باشد تخفیف به وی تعلق میگیرد و این تخفیف برای وی محفوظ میماند و اگر خودروی جدید خرید این تخفیف به ماشین جدید منتقل میشود و اگر هم نخرید میتواند به افراد درجه یک خانواده مانند فرزند و همسر و والدین منتقل نمایند./تسنیم
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید