پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

آخرین جزییات بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

30 مرداد 1401
آخرین جزییات بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

به گزارش بانک اول نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد (۱۲درصد سهم بیمه‌شده + ۲درصد کمک دولت)، تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از این دوره (بازنشستگی) را شامل می‌شود. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶ درصد نیز که در حقیقت شامل ۱۴ درصد سهم بیمه‌شده به‌علاوه ۲درصد کمک دولت است، تعهدات بازنشستگی، فوت، قبل و بعد از بازنشستگی را دربرخواهد گرفت. کامل‌ترین نرخ پرداخت حق بیمه (۲۰ درصد) نیز که شامل ۱۸ درصد سهم بیمه‌شده به همراه ۲درصد کمک دولت است، تعهدات مربوط به بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

شرایط سنی استفاده از بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

شرط سنی برای استفاده از این طرح ۱۸ تا ۵۰ (سال تمام) است. دانشجویان بیش از ۵۰ سال باید معادل مازاد سنی سابقه بیمه‌پردازی قبلی داشته باشند؛ در صورتی که دانشجو (متقاضی) دارای ۱۰ سال سابقه قبلی باشد از شرط سنی معاف خواهد شد.

برای ثبت‌نام بیمه دانشجویان تامین اجتماعی ارائه کارت معتبر دانشجویی ضروری است و دانشجویان تحت پوشش درمان (به تبع بیمه پردازی والدین) می‌توانند بدون پرداخت حق سرانه درمان از خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی هم برخوردار شود. بیمه‌شدگان دانشجو و جمعیت تحت تکفل این گروه نیز می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان به تعداد اشخاص تحت تکفل از امکانات مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی در سراسر کشور و نیز امکانات مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی طرف قرارداد استفاده کنند.

پرداخت حق بیمه دانشجویی مانع دریافت مستمری بازماندگان نمی‌شود

یک دانشجو در صورت استفاده از مستمری بازماندگان، می‌تواند راساً بیمه‌پردازی نیز داشته باشد. پرداخت حق بیمه دانشجویی مانع از دریافت مستمری بازماندگان نخواهد بود. با پرداخت حق بیمه از طرف دانشجویان، سوابق بیمه‌ای برای این قشر ایجاد و محاسبه می‌شود و پس از اتمام دوران دانشجویی، دانش‌آموختگان می‌توانند سوابق بیمه‌ای خود را با اشتغال در کارگاه‌ها، اظهار شغل در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد یا بیمه پردازی به طور اختیاری تکمیل کنند.

طرحی که دانشجویان خارج از کشور را نیز تحت حمایت قرار داده و با راه‌اندازی کارگزاری‌های رسمی در کشورهای مختلف، به عنوان عوامل رسمی تامین اجتماعی درخواست محصلان ایرانی خارج از کشور را نیز پیگیری و دنبال می‌کند. اما آیا اتباع خارجی هم می‌توانند از بیمه دانشجویی تامین اجتماعی استفاده کنند؟

دانشجویان بعد از اتمام تحصیل می‌توانند به عنوان بیمه اختیاری کماکان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی باشند. در صورت راه‌اندازی کسب و کار شخصی نیز  می‌توانند از بیمه حرف و مشاغل آزاد تأمین اجتماعی استفاده کنند

مهدی شکوری مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این پرسش به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: اتباع خارجی مشمول بیمه دانشجویان تامین اجتماعی نمی‌شوند و دانشجویان ایرانی می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

وی همچنین تاکید کرد: دانشجویان برای استفاده از طرح بیمه دانشجویی تامین اجتماعی، باید مشمول نظام حمایتی نباشند؛ در واقع امکان بیمه‌پردازی همزمان در بیمه اجباری و بیمه دانشجویی وجود ندارد.

شکوری یادآور شد: دانشجویان بعد از اتمام تحصیل می‌توانند به عنوان بیمه اختیاری کماکان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی باشند همچنین در صورت راه‌اندازی کسب و کار شخصی، می‌توانند از بیمه حرف و مشاغل آزاد تأمین اجتماعی استفاده کنند.

بر اساس آخرین اطلاعات ۳۹ هزار نفر از دانشجویان کشور تحت پوشش بیمه دانشجویی تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند. به منظور برقراری این بیمه نیازی به مراجعه حضوری شعب و کارگزاری‌های تأمین اجتماعی نیست و تمامی خدمات مورد نیاز به صورت غیرحضوری ارائه می‌شود.


ایرنا

اخبار مرتبط
یکی از حمایت‌‌های سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگانی است که بدون میل و اراده، بیکار شده و آماده به کار هستند. هدف از پرداخت مقرری بیمه بیکاری، جبران بخشی از زیان‌‌های وارده به کارگران بابت بیکاری غیرارادای و ناخواسته است.
قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند،
به گفته رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول آذر ماه 1403 آغاز می‌شود.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: