پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

ماجرای واگذاری سهام بانک رفاه کارگران چیست؟

03 شهریور 1401
ماجرای واگذاری سهام بانک رفاه کارگران چیست؟

به گزارش بانک اول علی اصلانی اظهار کرد: روز گذشته از طریق آقای بیات رئیس کانون عالی بازنشستگان مطلع شدیم که قرار است سهام بانک رفاه از طریق وزارت صمت در بورس واگذار شود و ایشان اعلام کرد که نامه ای در مخالفت با این موضوع ارسال کرده که طبق قانون، سهام بانک رفاه متعلق به کارگران و بازنشستگان است و باید با رضایت آنها انجام گیرد.

وی ادامه داد: وقتی سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی است و ۹۸ درصد سهام آن متعلق به کارگران و کارفرمایان است چگونه می توان سهام بانک را آن هم از طریق وزارت صمت واگذار کرد؟ مگر تامین اجتماعی هیات امنا ندارد؟

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تصریح کرد: در حال حاضر سه نماینده کارگری و یک نماینده کارفرمایی در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی حضور دارند ولی وقتی از آنها در این باره سوال می کنیم اظهار بی اطلاعی می‌کنند در حالی که سهامداران باید رضایت بدهند تا سهام شرکت یا بانکی فروخته شود.

اصلانی افزود: اگر آیه و حدیث درباره حق الناس داریم و بر آن تاکید می کنیم چنین اقدامی فاقد توجیه است. اساسنامه بانک رفاه از سال ۱۳۵۷ بر این منوال تدوین شده است که تبدیل به یک منبع و ذخیره پولی شود تا برای روز مبادا و درمان و پرداخت وام و خرید مسکن به کارگران و بازنشستگان اختصاص یابد و لذا صفر تا صد این بانک متعلق به جامعه کارگری و کارفرمایی و بازنشستگان است.

این مقام کارگری در پاسخ به این پرسش که آیا سهام بانک رفاه در صورت واگذاری در بورس به بازنشستگان و کارگران داده خواهد شد یا خیر؟ ‌گفت: اولا با واگذاری سهام بانک در بورس به هیچ وجه موافق نیستیم و باید با رضایت کارگران و بازنشستگان باشد ثانیا اگر قرار به واگذاری است باید سود آن با اولویت کارگران و بازنشستگان باشد ولی این کار فرایند خاص خود را دارد که ابتدا باید تشکیل تعاونی داده و ثبت شرکت صورت گیرد تا  تجاری شود و تعاونی عضوگیری کند تا این سود  تعلق گیرد.

وی گفت: از یک طرف شعار سه جانبه گرایی می دهیم ولی در عمل خلاف آن را می بینیم و با وجود ۴ نفر نماینده کارگر و کارفرما در هیات امنا خبر نداریم که قرار است سهام بانک رفاه واگذار شود، در حالی که این افراد نماینده کارگران و کارفرمایان هستند و باید پاسخگوی جامعه ۱۳ میلیون نفری کارگر و کارفرما باشیم./ایسنا

اخبار مرتبط
سومین مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران در سال جاری در حال انجام است.
به دنبال برگزاری سی‌وهشتمین دوره قرعه‌کشی حساب‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز این بانک و تایید این مهم از سوی هیات نظارت بر قرعه‌کشی شامل نمایندگان دادستان کل کشور و بانک مرکزی، اسامی صاحبان حساب‌های برگزیده اعلام ‌شد.
در طرح ماندگار بانک رفاه کارگران، بخشی از مبلغ خرید دارندگان کارت‌های این بانک، حداقل پس از دو روز به حساب آنها بازمی‌گردد.
شایان ذکر است، بر اساس این طرح پرداخت تسهیلات خرد (غیرتجاری) به اشخاص حقیقی کارکنان اشخاص حقیقی / حقوقی و بستگان درجه یک اشخاص حقیقی (پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر و فرزند) مشمول طرح تا سقف میانگین حساب استفاده نشده در بازه زمانی مورد نظر اخذ میانگین، امکان‌پذیر است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: