پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

جاماندگان سهام عدالت چه کسانی هستند؟ / سهام خود را از کجا دریافت خواهند کرد؟

15 شهریور 1401
جاماندگان سهام عدالت چه کسانی هستند؟ / سهام خود را از کجا دریافت خواهند کرد؟

به گزارش بانک اول این پروژه یکی از طرح‌های پرداخت یارانه‌ای دولت نهم بود و طی آن سهام شرکت‌های دولتی با هدف گسترش بخش تعاون به دهک‌های کم درآمد فروخته شد.

با توجه به ماهیت یارانه‌ای بودن پروژه مورد نظر، ممکن است تصور ‌شود که سازمان هدفمندی یارانه‌ها مسئول واگذاری سهام  به شهروندان جامانده است در حالی که متولی این امر سازمان خصوصی سازی است و این سازمان نیز به احتمال زیاد مطابق داده‌هایی که در وزارت رفاه از دهک‌بندی درآمدی شهروندان وجود دارد به مشمولان شناسایی شده، سبدی از سهام شرکت‌های دولتی را واگذار خواهد کرد.

 

مطابق صحبت‌های اخیر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی جاماندگان ، از میان دو دهک درآمدی هستند که زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی قرار دارند و تا پایان سال ۱۴۰۱ سبد سهام خود را دریافت خواهند کرد.

 

مطابق گزارش‌های رسمی از زمان آغاز این پروژه تاکنون کمتر از پنجاه میلیون نفر در این قالب سهامدار شدند اما با این حال در ماه‌های گذشته بحث‌هایی حول شناسایی جاماندگان مستحق در گرفت.

اردیهبشت ماه امسال محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص جاماندگان سهام عدالت گفت: موضوع سهام عدالت در چارچوب قانون بودجه ۱۴۰۱ و به عنوان یکی از بند‌های بودجه تصویب شد. دولت مکلف است به جاماندگان، این سهام را واگذار کند و اولویت‌های مربوط به این بخش را به شکلی مدنظر قرار دهد.

آنزمان براساس برآورد این نماینده مجلس، حدود پنج میلیون نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی مستحق، کارگران فصلی، بازنشستگان و رزمندگان معسر هستند که استحقاق دریافت این یارانه را دارند اما هنوز به آنها سهامی تعلق نگرفته است.

با این حال حسین امینی‌خواه، بازرس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت به تازگی، تعداد جاماندگان را حدود سه میلیون نفر عنوان کرد.

اخبار مرتبط
با پرداخت بخشی از بدهی شرکت مپنا به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بابت سود سهام عدالت این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای آتی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، گفت: مبتنی بر اتفاقی که سال گذشته در سامانه میراث رخ داد، احدی از ورثه برای تقسیم سهم‌الارث سهام عدالت به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها مراجعه می‌کنند و اقدامات مربوطه را انجام میدهند، اما هنوز این امکان برای ورثه بعد از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ عملیاتی نشده است.
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانک‌ها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه می‌شود.
شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت ۱۰۰ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۲۳ درصد از یکی از بانک‌ها گرفت و این مبلغ را به حساب سهام عدالت واریز کرد. به این ترتیب بخشی از بدهی شرکت مپنا به سهام عدالت تسویه شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: