پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

آیا بازپرداخت حق بیمه زنان خانه‌دار امکانپذر است؟

05 مهر 1401
 آیا بازپرداخت حق بیمه زنان خانه‌دار امکانپذر است؟

به گزارش بانک اول مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی درباره بازپرداخت مبالغ دریافتی توسط سازمان تامین اجتماعی در طرح بیمه زنان خانه‌دار گفت: امکان حذف سابقه تأمین اجتماعی و نیز بازگرداندن حق بیمه دریافتی در این طرح وجود ندارد.

مهدی شکوری توضیح داد: در این طرح، سوابق بیمه‌ای نزد سازمان تأمین اجتماعی محفوظ است و در صورت رسیدن به شرایط بازنشستگی و یا احراز سایر شرایط قانونی برای دریافت خدمات از این سازمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی یادآور شد: در حقیقت سوابق بیمه زنان خانه‌دار همچون سایر سوابق بیمه‌پردازی تأمین اجتماعی است و به محض اشتغال به کار و پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما، سوابق بیمه زنان خانه‌دار به سابقه جدید بیمه نیز اضافه می‌شود.

آیا بازپرداخت حق بیمه زنان خانه‌دار امکانپذر است؟


 مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی پیش از این نیز در گفت وگو با ایرنا گفته بود: زنان خانه‌دار در صورت اشتغال و دریافت (برقراری) بیمه تامین اجتماعی نمی‌توانند بیمه زنان خانه‌دار را نیز با هدف دریافت دو مستمری در دوران بازنشستگی ادامه دهند.

نداشتن پوشش بیمه و بازنشستگی یکی از شرایط استفاده از بیمه زنان خانه‌دار است و بانوان شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه اجباری بوده و باید حق بیمه آنها توسط کارفرمای مربوطه (مطابق با قانون تأمین اجتماعی) به سازمان پرداخت شود.

حق‌بیمه زنان خانه‌دار در 3 نرخ 12 درصد (برخورداری از حمایت‌های بازنشستگی)، 14 درصد (بازنشستگی و فوت؛ پرداخت مستمری به بازماندگان واجد شرایط) و 18 درصد (بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی) ارائه شده و تمامی زنان 18 تا 50 سال در سراسر کشور می‌توانند از حمایت‌های مقرر در قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بهره‌مند شوند.
حق‌بیمه زنان خانه‌دار در 3 نرخ 12 درصد (برخورداری از حمایت‌های بازنشستگی)، 14 درصد (بازنشستگی و فوت؛ پرداخت مستمری به بازماندگان واجد شرایط) و 18 درصد (بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی) ارائه می‌شود

در مورد زنان بیش از 50 سال نیز میزان سابقه بیمه‌پردازی قبلی به حداکثر سن مورد نظر اضافه می‌شود و زنانی که حداقل دارای 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باشند، از اعمال سقف سنی مقرر معاف می‌شوند.

تقاضیان می‌توانند بدون مراجعه حضوری به شعب تامین اجتماعی و با ورود به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی به آدرس اینترنتی www.es.tamin.ir نسبت به انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه اقدام کنند./ایرنا

اخبار مرتبط
یکی از حمایت‌‌های سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگانی است که بدون میل و اراده، بیکار شده و آماده به کار هستند. هدف از پرداخت مقرری بیمه بیکاری، جبران بخشی از زیان‌‌های وارده به کارگران بابت بیکاری غیرارادای و ناخواسته است.
قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند،
به گفته رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول آذر ماه 1403 آغاز می‌شود.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: