پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

بیشترین و کمترین سود را کدام بانک ها دادند؟

14 آذر 1402
 بیشترین و کمترین سود را  کدام بانک ها دادند؟

بر اساس گزارش های کدال طی هشت ماهه نخست امسال بیش از 240 همت سود سپرده از سوی 14 بانک پرداخت شده است.

از میان ۲۹ بانک کشور تنها بانک‌های پاسارگاد، ملت، اقتصاد نوین، پست بانک ایران، صادرات، کارآفرین، سینا، دی، خاورمیانه، سامان، پارسیان، موسسه اعتباری ملل، گردشگری و تجارت نسبت به انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود اقدام کرده‌اند.

بررسی گزارش عملکرد این بانک‌ها نشان می‌دهد، طی هشت ماهه نخست امسال بیشترین سود پرداختی به سپرده‌های مشتریان توسط بانک پاسارگاد صورت گرفته است.

بانک پاسارگاد طی هشت ماهه نخست امسال هزینه‌ای قریب به ۴۶ هزار میلیارد تومان را بابت سپرده‌ها پرداخت کرده است.

بر اساس آخرین آمارهای مربوط به پایان آبان ماه سال جاری، بانک پاسارگاد ۵۷۹ همت سپرده در اختیار دارد.

بیشترین سود پرداختی بانک پاسارگاد بابت سپرده‌های بلندمدت سه ساله بوده، به طوری که این بانک قریب به ۲۷ همت سود به این دسته از سپرده‌های بلندمدت طی هشت ماهه نخست امسال پرداخته کرده است.

بعد از بانک پاسارگاد، بیشترین سود پرداختی مربوط به بانک‌های ملت و تجارت بوده است، به طوری که این بانک‌ها طی دوره مورد اشاره به ترتیب ۴۳.۸ و ۳۳.۶ هزار میلیارد تومان را بابت سپرده‌ها پرداخت کرده‌اند.

همچنین کمترین سود پرداختی به سپرده‌ها در مدت هشت ماهه نخست امسال مربوط به پست بانک بوده، به طوری که این بانک تنها ۱.۴ هزار میلیارد تومان بابت سپرده‌ها سود پرداخت کرده است.

بعد از پست بانک ایران، کمترین سود پرداختی مربوط به خاورمیانه بوده، به طوری که این بانک تنها حدود ۳ هزار میلیارد تومان بابت سپرده‌ها سود پرداخت کرده است.

طبق آخرین آمارها تا پایان آبان امسال، پست بانک ایران معادل ۷۲.۵ هزار میلیارد تومان سپرده در اختیار دارد.

یادآور می‌شود بانک‌ها عموما متناسب با میزان سپرده‌هایی که در اختیار دارند سود سپرده پرداخت می‌کنند و حجم بالای پرداخت سود سپرده در برخی بانک‌ها به معنای بالا بودن نرخ سود در آن بانک نیست.

اخبار مرتبط
نرخ سود سپرده‌های دوساله نزد بانک‌ها بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار ۲۲.۵ درصد است و در اسفند سال گذشته بود که بانک مرکزی اجازه انتشار اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ ۳۰ درصد را به بانک‌ها داد تا پس از آن آرام آرام بانک‌ها به سمت نرخ‌شکنی برای جلوگیری از سپرده‌ها و سبقت از همدیگر روی آوردند.
نرخ سود سپرده‌های بانکی با مصوبه شورای پول و اعتبار 22.5 درصد تعیین شده است، اما بانک مرکزی در ماه‌های پایانی سال گذشته برای مقطع کوتاهی مجوز انتشار اوراق گواهی خاص با سود 30درصدی را داد و به‌دنبال آن سقف نرخ سود در نظام بانکی برای دوره کوتاهی به 30 درصد رسید.
براساس این آمار، نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی مرداد ماه به ۲۳.۶۹ درصد رسید که در قیاس با آمار نرخ بهر بین بانکی در هفته قبل از آن (۲۴ مردادماه) که به محدوده ۲۳.۶۱ درصد رسیده بود، ۰.۰۸ درصد افزایش داشته است که بالاترین سطح از نرخ بهره بین بانکی را در سال جاری نشان می‌دهد.
فرشاد محمدپور در گفت‌وگو با تسنیم درباره اقدام اخیر برخی بانک‌ها مبنی بر تبلیغات پرداخت سود ۳۰ درصدی صندوق های سرمایه گذاری، اظهار داشت: دیروز جلسه ای در بانک مرکزی درباره صندوق های سرمایه گذاری و نرخ های سود این صندوق ها که بعضا رعایت نمی شود، داشتیم. این موضوع از نظر ما تخلف است و حتما برخوردهای لازم انجام می شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها