جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از سال ۹۹ به وراث چه خواهد شد؟

18 دی 1402
فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از سال ۹۹ به وراث چه خواهد شد؟

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در خصوص انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از سال ۹۹ به وراث به بیان نکاتی پرداخت.

به گزارش بانک اول مهدی حاجی‌وند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: زمانی که سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث (میراث) وارد فاز اجرایی شد در گام نخست متوفیان دسته بندی زمانی شدند و بنا شد تا پایان سال مشمولان هر دوره اضافه شوند. مدتی که گذشت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد محدودیت زمانی وجود ندارد و فرآیند تشکیل پرونده برای تمامی متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیر ماه سال ۱۳۹۹ باز شده و وراث تمامی متوفیان که در این سال‌ها بودند و سهام عدالت داشتند می‌توانند به دفاتر کارگزاری و شعب بانکی منتخب اعلام شده مراجعه کنند.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: اما این تاریخ برای متوفیان تا ۳۱ تیر ۱۳۹۹ است چرا که بر اساس قوانین و مقررات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان تا این تاریخ معاف از مالیات بوده است بنابر این لازم است برای مرداد ۹۹ تاکنون مجدد تصمیم گیری صورت گیرد تا متوفیان جدید هم نقل و انتقال سهام عدالت آن‌ها معاف از مالیات شود.

حاجی وند بیان کرد: به همین سبب اعلام شده تا انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث تا ۳۱ تیر ۹۹ تعیین تکلیف و بعد از این تاریخ وراث منتظر باشند تا زمانی که نقل و انتقال آن‌ها هم معاف از مالیات شود. این معافیت مالیاتی باید در شورای عالی بورس تصمیم گیری شود و در برنامه‌ها،  تصمیم گیری در این خصوص وجود دارد. در نهایت تا زمان تعیین تکلیف، این گروه وراث بدانند که اصل سهام و سود آن‌ها محفوظ است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

پیش از این هم مژگان صفری مقدم، مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: فرآیند تشکیل پرونده برای تمامی متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیر ماه سال ۱۳۹۹ باز شده است و وراث تمامی متوفیان که در این سال‌ها بوده‌اند و سهام عدالت داشته‌اند می‌توانند به دفاتر کارگزاری و شعب بانکی منتخب اعلام شده مراجعه کنند./باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
با پرداخت بخشی از بدهی شرکت مپنا به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بابت سود سهام عدالت این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای آتی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، گفت: مبتنی بر اتفاقی که سال گذشته در سامانه میراث رخ داد، احدی از ورثه برای تقسیم سهم‌الارث سهام عدالت به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها مراجعه می‌کنند و اقدامات مربوطه را انجام میدهند، اما هنوز این امکان برای ورثه بعد از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ عملیاتی نشده است.
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانک‌ها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه می‌شود.
شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت ۱۰۰ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۲۳ درصد از یکی از بانک‌ها گرفت و این مبلغ را به حساب سهام عدالت واریز کرد. به این ترتیب بخشی از بدهی شرکت مپنا به سهام عدالت تسویه شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها