شنبه, 6 مرداد 1403 2024,July

یک واگذاری زوری خطرناک برای بانک ها!

14 فروردین 1403
یک واگذاری زوری خطرناک برای بانک ها!

موضوع واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس طی روزها و هفته‌های گذشته وارد فاز جدیدی شده است.

به گزارش بانک اول به‌رغم اینکه در ابتدا صحبت از واگذاری پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی و مجموعه شستا مطرح شد، اما به سرعت این خبر در حاشیه قرار گرفت و در ادامه بحث ورود بانک‌ها ازجمله بانک‌های ملت و تجارت برای تعیین‌تکلیف مالکیت سرخابی‌ها مطرح شد.

این مساله از جایی آغاز شد که کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) مجوز حرفه‌ای را به این دو باشگاه برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا نداد و حالا این دو باشگاه چاره‌ای جز پذیرش شروط حرفه‌ای شدن که بخشی از آن به مساله مالکیت برگردد را ندارند.

به گفته کارشناسان ماجرای خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس روز‌به‌روز پیچیده‌‌تر می‌شود و هر چه زمان می‌گذرد گویا به جای نزدیک شدن به پایان کار و حل چالش‌های قبلی، عمق مساله بیشتر شده و هر روز از شرط یا شروط جدیدی برای واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوصی رونمایی می‌‌شود و مشخص نیست که چه زمانی شاهد حل و فصل کامل ایرادات فرآیند خصوصی‌سازی سرخابی‌های پایتخت خواهیم بود.

در روزهای اخیر نامه‌ای از سوی سازمان بورس به بانک ملت رسانه‌ای شده که از این بانک برای دلایل خرید سهام باشگاه پرسپولیس توضیحات خواسته است.

در چند روز گذشته بحث واگذاری ۵۱ درصد از سهام پرسپولیس به بانک ملت مطرح شده است، اما هر روز که می‌گذرد اتفاقات جدیدتری رخ می‌دهد.

به تازگی مصاحبه‌ای از سوی مدیر مالی بانک ملت منتشر شده که گفته از خرید پرسپولیس استقبال نمی‌کنیم! او در ادامه گفته مصوبه‌ای برای خرید سهام پرسپولیس نداشته‌اند.

این در شرایطی است که در روزهای گذشته هیچ‌کس از مسوولان مربوطه در مورد این واگذاری خبر منفی نداده بودند، اما ۱۱ فروردین که قرار بود سهام باشگاه پرسپولیس به فروش برود و بانک ملت ۵۱ درصد سهام این باشگاه را خریداری کند عملا این اتفاق رخ نداد و حالا این باشگاه فرصت زیادی برای تعیین‌تکلیف مالکیت خود و پذیرش شروط کنفدراسیون آسیا ندارد.

در این خصوص برخی کارشناسان این شائبه را مطرح کردند که بانک‌ها از خرید این دو باشگاه به دلیل شرایط نامطلوب خود و دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از این ماجرا عقب‌نشینی کرده‌اند.

در نهایت به نظر می‌رسد سرانجام این موضوع طبق آنچه دولت وعده داده باید تعیین‌تکلیف شود و سرانجام بعد سالیان طولانی این دو باشگاه از ید اختیار دولت خارج شوند.

البته مشخص نیست در صورت خرید سهام این دو باشگاه توسط بانک‌هایی مثل ملت و تجارت آیا قرار است دولت و حوزه سیاستگذاری ورزشی به کلی از ماجراها و چالش‌های استقلال و پرسپولیس که دو باشگاه بزرگ تهران و ایران هستند خود را خارج کنند یا خیر؟

آیا قرار است الگوی خصوصی‌سازی که در چند سال اخیر در کشور برای بسیاری از شرکت‌های کوچک و بزرگ به اجرا در آمده و تحت عنوان شبیه دولتی‌سازی یا خصولتی‌سازی نام گرفت، در مورد این دو باشگاه هم اجرا شود یا اینکه شرایط متفاوت از گذشته برای سرخابی‌ها رقم خواهد خورد و گامی جدی در مسیر حرفه‌ای‌سازی برداشته خواهد شد؟

مریم محبی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با جهان‌صنعت اظهار کرد: باشگاه استقلال و پرسپولیس به عنوان دو باشگاه پرطرفدار ورزشی ایران نه به پشتوانه عملکرد مالی و دارایی‌ها و سودآوری بلکه به پشتوانه طرفداران‌شان ارزش‌گذاری و در بورس عرضه اولیه شدند.

او گفت: در همان زمان عرضه اولیه هم نقدهای زیادی بر نحوه ارزش‌گذاری این دو باشگاه وجود داشت و علاوه بر نقدهای وارده زمان عرضه هم مناسب نبود، یعنی زمانی در بورس عرضه شدند که شاهد کاهش اعتماد مردم به بورس بودیم و یکی از اهداف بزرگی که برای عرضه این دو باشگاه دنبال می‌شد بحث بازگرداندن اعتماد مردم و جذاب‌سازی بازار بود.

محبی با بیان اینکه در وهله اول شاهد دلایل غیرمنطقی و ارزش‌گذاری غیرمنطقی برای دو باشگاه بودیم، تصریح کرد: از آن زمان تاکنون هم عملکرد مطلوبی از نظر سهمی برای دو باشگاه مشاهده نمی‌کنیم و حالا هم بحث واگذاری آنها مطرح شده که هر دو باشگاه زیان‌ده هستند و سودآوری ندارند.

چنانچه این دو باشگاه به برخی بانک‌ها واگذار شوند با توجه به اینکه بانک‌های ما به واسطه تحریم‌ها در شرایط رشد و سودآوری مطلوبی نیستند، این واگذاری می‌تواند عملکرد بانک‌ها را بیش از گذشته دچار مشکل کند، یعنی این دو باشگاه در صورت واگذاری به بانک‌ها نه‌تنها منفعتی برای خودشان به دنبال ندارند، بلکه برای شرکتی که این دو باشگاه به آن واگذار شود می‌تواند وبال گردن آن شرکت یا بانک شود، بنابراین انتظار نداریم واگذاری این باشگاه‌ها به بانک‌ها نتایج مطلوبی به دنبال داشته باشد و به نظر می‌رسد این تصمیم هیجانی و غیر‌کارشناسی است.

اخبار مرتبط
فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شامل دانشگاه‌های سراسری، آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور، دانشگاه‌های علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای می‌توانند از این مشوق‌های خدمتی استفاده کنند. سوابق و اطلاعات دوره‌های مهارت آموزی برگزار شده در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور باید تا دو ماه قبل از تاریخ اعزام توسط دانشجویان آماده شده و توسط دانشگاه‌ها مورد تأیید قرار گیرد؛ بنابراین دانشجویان و دانش‌آموختگان متقاضی استفاده از این مشوق‌های خدمتی باید با مراجعه به سامانه کارآمد نسبت به ارائه مدارک خود اقدام کنند.
در پی تداوم گرمای شدید و کم‌سابقه هوا و به منظور حفظ سلامتی شهروندان و مدیریت مصرف انرژی، کلیه مراکز و ادارات دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور (به جز مراکز خدمات امدادی و اورژانسی) روز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ تعطیل خواهند بود. ساعت کاری همه مراکز دولتی امروز شنبه ۶ مرداد نیز تا ساعت ۱۰ تعیین شده است.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه گفت: تمامی واحدهای قضایی و اداری، کلیه حوزه های ستادی و سازمان های تابعه قوه قضاییه در سراسر کشور در روز شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۰۶ از ساعت ۶:۰۰ لغایت ۱۰:۰۰ صبح فعال است. بانک‌ها شنبه و یکشنبه تا ساعت ۱۱ فعال هستند
با استناد به مصوبه کارگروه مدیریت مصرف انرژی استان و تأیید استاندار فارس، ساعت کار همه دستگاه‌های اجرایی استان (مؤسسات عمومی دولتی و غیردولتی و بانک‌ها) از روز شنبه ۶ مرداد تا آخر هفته از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ تعیین شده است و کسری ساعت موظفی به صورت دورکاری و با برنامه ریزی دستگاه‌های اجرایی براساس مقررات، جبران می‌شود. وی افزود: براساس این مصوبه همه دستگاه‌های دولتی به غیر از بانک‌ها و دستگاه‌های خدمت رسان روز یکشنبه ۷ مرداد تعطیل هستند و مدیران دستگاه‌های اجرایی موظفند نسبت به برنامه ریزی و نظارت

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها