جمعه, 15 تیر 1403 2024,July

پرداخت سود 30 درصدی به این سپرده ها

09 خرداد 1403
 پرداخت سود 30 درصدی به این سپرده ها

​براساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی، نرخ سود سپرده بانکی سالانه ۲۰.۵ درصد می‌ باشد. البته برخی بانک‌ ها برای مبالغ بیش از ۵۰۰ میلیون تومان تا ۲۵ درصد نیز سود پرداخت می کنند.

به گزارش بانک اول در مقابل، صندوق‌ های درآمد ثابت قرار دارند که سود یا بازدهی آنها با توجه به افزایش نرخ بهره افزایش پیدا کرده است. برای مثال برخی از صندوق های درآمد ثابت (صندوق ETF درآمد ثابت کشور) اخیرا حداقل سود سالانه خود را به ۳۱ درصد افزایش داده اند.

فرق بین صندوق درآمد ثابت و بانک، در واقع سود پرداختی است. همانطور که‌ گفته شد در صندوق های درآمد ثابت این عدد به ۳۱ درصد هم می‌رسد.

به جز این تفاوت، تفاوت های دیگر نیز بین این دو مدل سرمایه گذاری وجود دارد؛ اما نکته مهم این است که صندوق درآمد ثابت و بانک دو مسیر برای سرمایه‌ گذاری و دریافت سود ثابت ماهانه می باشند.

در حالت کلی، سود صندوق های درآمد ثابت حدود ۸ درصد بالاتر از بانک ها است.

دلیل این قضیه، این است که صندوق های درآمد ثابت می‌ توانند ۴۰ درصد دارایی‌ صندوق را در بانک، ۵۰ درصد در اوراق مشارکت(به ویژه دولتی) و ۱۰ درصد در سهام شرکت‌ های بورسی، سرمایه‌ گذاری کنند و بدین جهت است که می‌ توانند سود بالاتری از بانک به سرمایه‌ گذاران اختصاص دهند.

گفتیم مهم ترین و اولین تفاوت صندوق درآمد ثابت و سپرده بانکی، میزان سود پرداختی به سرمایه‌گذاران است. به طور کلی نرخ سود صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت کمی بیشتر از نرخ سود سپرده بانکی است. بیشترین نرخ سود بانکی در ابتدای سال ۱۴۰۱ معادل ۱۸ درصد بوده است اما این نرخ بهره در انتهای سال تغییر کرد.

اگر بخواهیم این دو روش را از نظر نقدشوندگی بررسی کنیم، باید گفت بانک و صندوق درآمد ثابت هر دو نقدشوندگی بالایی دارند ولی نقد کردن مبالغ کلان از طریق شعب بانکی شاید چند روز زمان ببرد ولی برخی صندوق های درآمد ثابت مانند افران که حجم دارایی تحت مدیریت بالایی دارند قدرت نقد شوندگی آنی تا ۵۰۰ میلیارد تومان نیز دارند.

صندوق درآمد ثابت برخلاف بانک نرخ شکست ندارد، نرخ شکست به زبان ساده یعنی اگر سپرده گذار بخواهد پیش از مدت زمان تعیین شده مثلا یک سال پول خود را برداشت کند، درصدی از سود سالانه کسر می‌ شود.

سود بانکی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

سپرده کوتاه‌مدت عادی (کارت‌های بانکی): ۵ درصد

سپرده کوتاه مدت ویژه سه‌ماهه: ۱۲ درصد [بانک‌ها معمولا ارائه نمی‌دهند

سپرده کوتاه‌مدت ویژه شش‌ماهه: ۱۷ درصد [بانک‌ها معمولا ارائه نمی‌دهند

سپرده بلندمدت با سررسید یک‌سال: ۲۰.۵ درصد

سپرده بلندمدت با سررسید ۲ سال: ۲۱.۵ درصد

سپرده بلندمدت با سررسید ۳ سال: ۲۲.۵ درصد

اخبار مرتبط
بانک مرکزی به بانک‌ها برای اصلاح نرخ سود تذکر داده و بر این موضوع تاکید کرده است، تصریح کرد: بانک مرکزی در جلسه‌ای با هیات مدیره بانک ها و روسای کمیته تطبیق، موارد را صراحتاً اعلام و خواستار ارائه برنامه های اصلاحی هر بانک ظرف مدت مشخصی شد؛ که بر این اساس، هر بانک موظف است در صورت افزایش نرخ سپرده ها، نسبت به اصلاح آن اقدام کرده و از این پس به هیچ عنوان سپرده جدیدی با سود بالا افتتاح نشود.
اشتباهی که اکثر مراجعه کنندگان در بانک دچار می شوند اینگونه است که عدد ۱۰ میلیون را در ۱۸ درصد ضرب نموده و آن را تقسیم بر ۱۰ می کنند و تصور می کنند ماهانه ۱۸۰ هزار تومان سود پول آنها می شود که این روش کاملا غلط است.
در این سپرده همانند سایر سپرده‌های ممتاز بانک مسکن، علاوه بر سود علی‌الحساب پرداختی ماهانه و بر اساس مانده متوسط موجودی، هر ماه اوراق گواهی حق تقدم نیز به مشتریان تعلق می‌گیرد که می‌توانند از این اوراق برای گرفتن تسهیلات خرید، ساخت، جعاله و ودیعه مسکن استفاده و یا آن را در تمامی شعب بانک مسکن و همچنین کارگزاری‌های فرابورس به فروش برسانند.
بانک مرکزی همچنین در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی تأکید کرد: جلسه فوق‌العاده هیأت مدیره با موضوع بررسی نحوه رعایت نرخ‌های سود ابلاغی بانک مرکزی با قید فوریت برگزار و در صورت احراز تخطی از مقررات مزبور در آن بانک‌/موسسه اعتباری، برنامه اصلاحی لازم مصوب و حداکثر تا روز سه‌شنبه مورخ ۲۲‌‌/۰۳‌‌/۱۴۰۳ به معاونت نظارت این بانک ارائه شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها