پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

تعیین سقف برای صدور چک + جزئیات

26 خرداد 1403
تعیین سقف برای صدور چک + جزئیات

نماینده ی مجلس شورای اسلامی توضیحاتی پیرامون جزئیات گام سوم اصلاح قانون چک ارائه کرد.

به گزارش بانک اول ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاح قانون چک، گفت: در حال حاضر ما بر روی اجرای گام سوم اصلاح قانون چک کار می‌‌کنیم که در این گام به دنبال مسقف کردن صدور چک یعنی افراد بر اساس توان مالی و رفتار اجتماعی در در صدور چک با هم متفاوت می‌شوند.

وی با بیان اینکه در این روش 2 رتبه اقتصادی و شهروندی به اشخاص در زمینه صدور چک داده می‌شود، افزود: در این روش وضعیت مالی و دارایی افراد بر اساس داشتن سهام، سپرده بانکی، اموال منقول و غیر منقول و ... در تعیین سقف اعتباری افراد موثر است.

نماینده نجف‌آباد در مجلس اظهار کرد: بحث دیگر رتبه‌بندی شهروندی است که بر اساس رفتار اجتماعی افراد این رتبه‌بندی انجام می‌شود که بر اساس محکومیت کیفری، چک برگشتی، بدهی‌های از جمله قبوض برق و گاز و آب، بی انضباطی از لحاظ راهنمایی و رانندگی و خوش حسابی در پرداخت مالیات و ... از مواردی است که در این زمینه موثر است که طبق آن افراد در 15 سطح از رنگ سفید تا قرمز رتبه‌بندی می‌شوند.

ابوترابی اظهار کرد: افراد دریافت‌کننده چک می‌توانند از طریق شماره‌ای که اعلام شد و از طریق پیامک متوجه شوند که شخصی که صادر کننده چک است، آیا از لحاظ اقتصادی فرد پر‌ریسک هست یا خیر؟ همچنین از نظر شهروندی فرد منضبطی است یا خیر؟

نماینده نجف‌آباد در مجلس ادامه داد: در این روش که با صدور چک‌های الکترونیکی قابلیت اجرا دارد، هر شخص که اقدام به صدور چک کرد زمانی که به سقف معین شده برسد به صورت سیستمی دیگر امکان صدور چک ندارد و نمی‌تواند چک صادر کند.

ابوترابی با بیان اینکه همچنین تلاش خواهیم کرد تا پایان سال جاری از چاپ چک‌های کاغذی جلوگیری شود، گفت: انتظار است که بانک مرکزی تدریجا فرهنگ سازی درباره چک‌های الکترونیک از طریق صداوسیما ، رسانه‌ها و فضای مجازی را انجام دهد و از سوی دیگر آموزش‌های لازم به کارمندان بانک‌ها درباره چک‌های الکترونیک را دهد تا مشکلی در این زمینه ایجاد نشود./تسنیم

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها