پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

شیوع یک باکتری خطرناک/ این بیماری ۲ روزه منجر به مرگ می‌شود!

31 خرداد 1403
شیوع یک باکتری خطرناک/ این بیماری ۲ روزه منجر به مرگ می‌شود!

یک بیماری نادر به نام «باکتری گوشتخوار» در ژاپن در حال شیوع است و تنها در عرض ۴۸ ساعت منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود.

به گزارش بانک اول ، دولت ژاپن اخیراً از گسترش یک بیماری کشنده به نام «باکتری گوشتخوار»، که با نام علمی نام «سندرم شوک سمی استرپتوکوک (STSS)» نیز شناخته می‌شود، در سطح کشور خبر داد. این بیماری ۳۰ درصد احتمال مرگ و میر دارد و می‌تواند در مدت زمان کوتاهی، ظرف ۴۸ ساعت، فرد مبتلا را از پا درآورد.

بر اساس اطلاعات موجود، در نیمه نخست سال میلادی جاری (۲۰۲۴)، ۹۷۷ نفر به سندرم شوک سمی استرپتوکوکی (STSS) یا باکتری گوشتخوار مبتلا شده‌اند که بیشترین شیوع از سال ۱۹۹۹ تا کنون است. در حالی که سال گذشته این آمار شامل ۹۴۱ مبتلا بود.

کشنده است، اما جدید نیست


طبق گزارش موسسه ملی بیماری‌های عفونی کشور، این عفونت باکتریایی تا کنون جان ۷۷ نفر را گرفته است.

در حالی که گسترش این بیماری نگران‌کننده است، اما لازم به ذکر است که شیوع آن اتفاق جدیدی نیست. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، چندین کشور اروپایی نیز در اواخر سال ۲۰۲۲، همزمان با کاهش محدودیت‌های کووید-۱۹، شاهد افزایش موارد جدی از ابتلا به این بیماری بودند.

باکتری گوشتخوار عمدتاً کودکان زیر ۱۰ سال را درگیر می‌کند، اما بر اساس آمارها، از جولای ۲۰۲۳، موارد ابتلا در افراد زیر ۵۰ سال نیز افزایش یافته است.

ماهیت «باکتری گوشتخوار» چیست؟
باکتری گوشتخوار یا STSS یک عفونت باکتریایی نادر است که توسط باکتری استرپتوکوک گروه A ایجاد می‌شود. این یک بیماری شدید است و زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها به جریان خون و بافت‌های عمقی حمله می‌کنند و منجر به علائم و عوارض مختلفی می‌شوند. این باکتری سمومی تولید می‌کند که منجر به یک «واکنش بیش‌التهابی» در بدن و هم‌چنین نکروز سریع بافت، شوک و دردهای شدید عضلانی می‌شود.

این بیماری چه علائمی دارد؟


باکتری استرپتوکوک گروه A (GAS)، عامل ایجاد گلودرد باکتریایی در کودکان است و می‌تواند در بزرگسالان منجر به عوارض شدیدی مانند بدن‎‌درد و نارسایی اعضا شود. در بسیاری از موارد، به ویژه در افراد بالای ۵۰ سال، به مرگ هم می‌انجامد. اغلب مرگ و میرها در عرض دو روز پس از مشاهده علائم اولیه اتفاق می‌افتد.

طبق اطلاعات منتشرشده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در امریکا (CDC)، اولین علائم STSS عبارتند از: تب و لرز، دردهای عضلانی، تهوع و استفراغ.

پس از شروع علائم اولیه، معمولاً حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت، فشار خون فرد آلوده به شدت پایین می‌آید؛ که در این شرایط، وضعیت بیمار بسیار خطرناک و جدی است و منجر به عوارضی مانند: افت فشار خون، تورم، نارسایی اندام‌ها، افزایش سرعت ضربان قلب (تاکی کاردی)، تنفس سریع و کم‌عمق (تاکی پنه) می‌شود.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا هستند؟


به گفته CDC، کسانی که زخم‌های باز روی بدنشان دارند، مانند افرادی که به‌تازگی تحت عمل جراحی یا عفونت ویروسی قرار گرفته‌اند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به STSS هستند.

تشخیص و درمان


به گفته CDC، هیچ آزمایش واحدی برای تشخیص STSS وجود ندارد، اما متخصصان و پزشکان می‌توانند این بیماری را از طریق آزمایش خون (جهت تشخیص استرپتوکوک‌های گروه A) و بررسی عملکرد اندام‌ها تشخیص دهند.

این تشخیص زمانی تایید می‌شود که فرد دارای فشار خون پایین و علائم نارسایی دو یا چند عضو، مانند مشکلات کلیوی یا کبدی، مبتلا باشد.

مبتلایان به این بیماری، جهت کنترل علائم و سایر اقدامات درمانی می‌بایست در بیمارستان بستری و تحت مراقبت باشند.

داروی تجویزی برای این بیماری عفونی، آنتی بیوتیک است. هم‌چنین برای بهبود شوک وارده به بدن و رفع نارسایی اندام‌ها، به برخی تزریقات وریدی هم نیاز است. سایر درمان‌ها نیز با توجه به علائم هر فرد متفاوت است. مثلاً در بسیاری از افراد، برای برداشتن بافت عفونی، به عمل جراحی نیاز است.

درمان سریع، در افزایش شانس بهبودی و کاهش خطر عوارض جدی یا مرگ نقش بسزایی دارد.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها