یکشنبه, 10 تیر 1403 2024,June

نرخ سود بین بانکی رکورد زد + جزئیات

02 تیر 1403
نرخ سود بین بانکی رکورد زد + جزئیات

نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی خرداد با افزایش سه صدم درصدی به ۲۳.۶۶ درصد رسید.

به گزارش بانک اول بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود نرخ بهره بین بانکی را در هفته منتهی به ۳۰ خرداد با کاهش یک صدم درصدی به نرخ ۲۳.۶۶ درصد رسید.

بیشترین نرخ بهره سال گذشته مربوط به ۵ مهرماه سال گذشته بوده که به نرخ ۲۳.۸ درصد رسیده بود.

بیشترین نرخ بهره بین بانکی در سال جاری نیز مربوط به ۸ فروردین و ۲ خرداد، ۲۳.۶۲ درصد بوده است که این نرخ در هفته منتهی به ۱۶ خرداد یکبار شکسته شد و در هفته گذشته نیز بازهم نرخ بهره بین بانکی در سال ۱۴۰۳ به سقف جدیدی رسید.

این نرخ در خردادماه در حال نوسان بوده است. نرخ بهره در ۲، ۹، ۱۶ و ۲۳ خردادماه سال جاری به ترتیب ۲۳.۶۲، ۲۳.۶۱، ۲۳.۶۴ و ۲۳.۶۳ درصد تعیین شده بود.

نرخ بهره در اردیبهشت ماه سال جاری در تاریخ های ۵، ۱۲، ۱۹ و ۲۶ اردیبهشت ماه به ترتیب ۲۳.۵۱، ۲۳.۵۰، ۲۳.۵۰ و ۲۳.۵۶ درصد بوده است.

این نرخ در ۸، ۱۵، ۲۲ و ۲۹ فروردین ماه سال جاری به ترتیب ۲۳.۶۲، ۲۳.۵۸، ۲۳.۴۸ و ۲۳.۵۱ درصد تعیین شده بود.

تغییرات نرخ بهره بین بانکی در سال ۱۴۰۲

نرخ بهره در اسفندماه و در تاریخ دوم، نهم، شانزدهم، بیست و سوم و بیست و نهم به ترتیب به ۲۳.۶، ۲۳.۵۸، ۲۳.۵۷، ۲۳.۶۲ و ۲۳.۶۶ تغییر کرده بود.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۵، ۱۱، ۱۸ و ۲۵ بهمن ماه به ۲۳.۵۳، ۲۳.۴۶، ۲۳.۵۶ و ۲۳.۴۸ درصد تغییر کرده بود. نرخ بهره بین بانکی در تاریخ ۶، ۱۳، ۲۰ و ۲۷ دی ماه به ۲۳.۵۹، ۲۳.۴۳، ۲۳.۴۱ و ۲۳.۴۹ درصد رسیده بود.

طبق اعلام بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در تاریخ‌های ۲۹، ۲۲، ۱۵ و ۸ آذرماه به ترتیب ۲۳.۵۵، ۲۳.۴۴، ۲۳.۴۳ و ۲۳.۵۴ درصد بوده است. این نرخ در ۱ آذرماه، ۲۳.۶۰ درصد بوده است.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۴ آبان ماه، ۲۳.۶۳ درصد و در هفته منتهی به ۱۷ آبان ماه، ۲۳.۵۶ درصد بوده است. این نرخ ۱۰ آبان ماه، ۲۳.۶۰ درصد و این نرخ در هفته منتهی به ۳ آبان ماه، ۲۳.۷۱ درصد بوده است.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۶ مهرماه، ۲۳.۷۲ درصد بود. این نرخ در هفته منتهی به ۱۹ مهرماه به ۲۳.۷۶ درصد، هفته پیش از آن ۲۳.۷۵ درصد بوده است.

این نرخ در پایان هفته منتهی به ۵ مهر ماه با رکوردشکنی ۱۰ سال به ۲۳.۸۰ درصد افزایش یافته بود. این نرخ در پایان هفته منتهی به ۲۹ شهریور ماه به ۲۳.۶۹ درصد رسیده بود.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۲ شهریورماه نیز با افزایش ۷ صدم درصدی به ۲۳.۶۲ درصد افزایش یافته بود. این نرخ طی هفته منتهی به ۱۵ شهریورماه با کاهش به ۲۳.۵۵ درصد رسیده بود.

نرخ سود در هفته منتهی به ۸ شهریورماه نیز با کاهش ۲ صدم درصدی به ۲۳.۵۷ درصد رسید. این نرخ طی هفته منتهی به ۱ شهریورماه با افزایش به ۲۳.۵۹ درصد رسیده بود. نرخ بهره بین بانکی طی دو ماه گذشته روند نوسانی داشته است.

اخبار مرتبط
فرشاد محمدپور در گفت‌وگو با تسنیم درباره اقدام اخیر برخی بانک‌ها مبنی بر تبلیغات پرداخت سود ۳۰ درصدی صندوق های سرمایه گذاری، اظهار داشت: دیروز جلسه ای در بانک مرکزی درباره صندوق های سرمایه گذاری و نرخ های سود این صندوق ها که بعضا رعایت نمی شود، داشتیم. این موضوع از نظر ما تخلف است و حتما برخوردهای لازم انجام می شود.
طبق آمار بانک مرکزی، میانگین وزنی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۲۳ خرداد نسبت به هفته قبل‌تر از ۲۳.۶۴ درصد به ۲۳.۶۳ درصد رسید.
در اکثر بانک ها برای مبالغ بالا نرخ سود قابل مذاکره با مشتری هست و برای مثلا مبالغ بالا معمولا نرخ سود بالاتر از درصد های ذکر شده به مشتریان ارایه می گردد. برای مثال بانک سینا با سود ۲۷ درصد برای مبالغ بالای ۵۰۰ میلیون تومان سپرده به مشتریان ارائه می‌کند که البته تا ۱ سال قابلیت برداشت ندارد. بانک سامان نیز سود ۲۳ درصد به مشتریان ارائه می‌کند اما اگر از مشتریان ویژه این بانک باشید برای مبالغ بالای ۱ میلیارد تومان معمولا سودی در حدود ۳۰ درصد طبق موافقت بانک به مشتری پرداخت می کند.
سیاست بانک‌مرکزی همان دستورالعملی است که در سال ۱۴۰۲ منتشر شده است و حداکثر نرخ سود در نظام بانکی باید ۲۲.۵ درصد باشد. سپرده‌های با نرخ سود بالا باید ابطال شود. انتظار داریم تا دو هفته آینده سپرده‌هایی که نرخ سود بالایی دارند، حل و فصل شوند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها