رئیس اتاق تعاون ایران گفت: شرکت مپنا سود سال ۱۴۰۱ سهامداران عدالت را گرو نگه داشته تا با این وسیله با فشار آوردن به دولت، مطالبات خود از دولت را وصول کند.
به گزارش بانک اول به نقل از فارس، بهمن عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران در مورد شرکتهایی که هنوز سود سال ۱۴۰۱ سهامداران عدالت را ندادهاند، گفت: عمده شرکت های سرمایهپذیر سود سهام عدالت را پرداخت کردهاند،فقط سه شرکت از جمله مپنا و پالایش بندرعباس سود را نداده بودن که اخیرا پالایش نفت بندرعباس هم سودش را داده و مپنا هنوز نداده است.
وی در مورد دلیل ندادن سود سهام عدالت از سوی مپنا، گفت: این شرکت به بهانه داشتن طلب از دولت، در واقع سود سهامداران عدالت را گرو نگه داشته تا با فشار بر دولت ، مطالبات خود را بتواند وصول کند، در حالی که سود سهامداران معمولی را داده و مساله مطالبات از دولت و تعهد به پرداخت سود سهام عدالت ارتباطی به هم ندارند.
رئیس اتاق تعاون ایران با بیان این که در شورای عالی بورس گفتیم که طلب شرکتها از دولت ربطی به سهام عدالت ندارد، بیان داشت: بعد از این تذکر پالایشگاه بندر عباس سود سهام عدلت را داد و مدیران مپنا هم قول دادهاند که سود را قسطی پرداخت کنند.عبدالهی در مورد بخش سوم سود سال ۱۴۰۱ سهام عدالت، گفتک برآورد میشود،حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان باشد، اما یک بحث در شورای عالی بورس مطرح است که آیا سودها را نقدی بدهیم یا در شرکتها مهم سرمایهگذاری کنیم و دارایی سهامداران عدالت را افزایش دهیم.
عبدالهی این را هم گفت: پرداخت سالانه ۱ تا ۳ میلیون تومان سود سهام عدالت، چه مشکلی از افراد را حل میکند،در حالی که اگر این پولها تجمیع و سرمایهگذاری شود، هم میتوان پروژههای عمرانی بزرگ در استانها انجام داد و هم دارایی سهامداران عدالت افزایش مییابد. حتی میتوان سهام بنگاههای ارزشمند دولتی را برای سهامداران عدالت با پول سود آنها خریداری کنیم.
وی در مورد این که همین الان دارایی سهامداران عدالت در اختیارشان نیست و سود آنهم به موقع پرداخت نمیشود، چگونه میخواهید دارایی آنها را افزایش دهید، عنوان کرد، اگر مجامع ۳۱ شرکت سرمایهگذاری استانی عدالت برگزار شود، نماد معاملاتی آنها هم باز میشود و در اختیار سهامداران قرار میگیرد.
عبدالهی خاطرنشان کرد: تا کنون مجمع عمومی ۸ شرکت سرمایهگذاری استانی سهام عدالت برگزار شده و اعضای هیات مدیره آنها هم از شرکتهای تعاونی سهام عدالت انتخاب شدهاند، قرار بود همه ۳۱ استان تا شهریور مجمع برگزار کنند که با تغییر دولت مصادف شد و حال باید تا آخر سال جاری مجامع عمومی بقیه شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت برگزار و هیات مدیره شرکتها مشخص شود سپس نمادهای معاملاتی آنها به یک باره باز خواهد شد و مدیریت سهام به دارندگان آنها منتقل خواهد شد.
به گفته رئیس اتاق تعاون ایران،با برگزاری انتخابات ۳۱ شرکت سرمایهگذاری عدالت استانی، هیات مدیره شرکتها مشخص میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین عنوان کرد،کمیتهای برای صیانت از حقوق سهامداران عدالت تشکیل شده که اعضای آن از سه قوه مجریه،مقننه و قضائیه و کانون سهام عدالت باشند و آئین نامه اجرایی آن هم در اتاق تعاون تدوین شده و قرار است در اولین جلسه شورای عالی بورس تصویب و سپس کار کمیته آغاز شود.
به گفته عبدالهی،وظیفه کمیته صیانت از حقوق سهامداران عدالت این است که تاز مان انتقال کامل مالکیت و مدیریت سهام عدالت به دارندگان سهام،از منافع سهامداران در فعل و انفعالات دفاع کند و بر عملکرد مدیران در شرکتهای سهام عدالت و شرکتهای سرمایهپذیر نظارت کند.
وی این را هم گفت: کمیته صیانت از حقوق سهامداران عدالت تشکیل شده و آئین نامه اجرایی آن هم تهیه شده و منتظر تصویب در شورای عالی بورس است که کارش را شروع کند.
عبدالهی در پاسه به این که آیا نماد شرکتهای سهام عدالت بعد از برگزاری مجامع ۳۱ شرکت به تدریج یا یکباره باز میشود، گفت: وقتی همه مجامع عمومی شرکتهای سرمایهگذاری استانی برگزار و اعضای هیات مدیره آنها مشخص شود،همه نمادهای معاملاتی به یکباره باز میشوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید