جمعه, 27 مهر 1403 2024,October

خوراکی‌های جوان کننده پوست را بشناسید

23 مهر 1403
خوراکی‌های جوان کننده پوست را بشناسید

هوشمندانه‌ترین راه برای بهبود سلامت پوست، سرمایه گذاری روی غذا‌های غنی از کلاژن است. در این مطلب به غذا‌های غنی از کلاژن اشاره کرده‌ایم که به تقویت سلامت مو و استخوان نیز کمک می‌کنند.

به گزارش بانک اول به گفته متخصصان، بهبود سلامت پوست راه‌حل‌های مختلفی دارد که یکی از مهمترین آن‌ها تغذیه است. متخصصان در واقع معتقدند راه هوشمندانه برای بهبود سلامت پوست، سرمایه گذاری روی غذاهای غنی از کلاژن است. در این مطلب به غذاهای غنی از کلاژن اشاره کرده‌ایم که به تقویت سلامت مو و استخوان نیز کمک می‌کنند.

کلاژن چیست؟

خوراکی‌های جوان کننده پوست را بشناسید

کلاژن یک پروتئین طبیعی است که به سلامت پوست، مو، ناخن‌ها و مفاصل کمک می‌کند. با افزایش سن، ظرفیت بدن برای تولید کلاژن به طور طبیعی کاهش می‌یابد که منجر به چین و چروک، افتادگی پوست و ایجاد شکنندگی در موها می‌شود. به همین دلیل بدن باید به دنبال منابع خارجی کلاژن باشد. غذاهای غنی از کلاژن که می‌توانند بخش مهمی از راه حل این مشکل باشند.

خوراکی‌های جوان کننده پوست را بشناسید

آبگوشت استخوان: این خوراک سرشار از آمینو اسیدهای ضروری مانند گلیسین، پرولین و هیدروکسی پرولین است که بلوک‌های ساختمانی اساسی برای کلاژن هستند. ثابت شده که این اسیدهای آمینه به فرآیند سنتز کلاژن کمک می‌کنند.

توت‌ها: انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، زغال اخته و تمشک مملو از آنتی اکسیدان‌ها به ویژه ویتامین C هستند که با کمک به تشکیل چارچوب ساختاری کلاژن به سنتز آن کمک می‌کنند. افزودن انواع توت‌ها به رژیم غذایی روزانه ، به افزایش انعطاف پذیری و کمک می‌کند و درخشش جوانی به پوست شما می‌دهد.

تخم مرغ: ثابت شده که تخم مرغ سرشار از اسیدهای آمینه مانند پرولین و لیزین است که به سنتز کلاژن کمک می‌کند و به رشد ساختاری پوست، مو و بافت‌های همبند کمک می‌کند. این ماده غذایی همچنین حاوی گوگرد است که به تولید بیوتین کمک کرده و از سلامت پوست حمایت می‌کند.

مرکبات: مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و کیوی سرشار از ویتامین C هستند که برای سنتز کلاژن بسیار مهم است. این ویتامین به پایداری و استحکام فیبرهای کلاژن کمک می‌کند و خاصیت ارتجاعی و انعطاف‌پذیری پوست را افزایش می‌دهد.

فلفل دلمه‌ای: ثابت شده که فلفل‌های دلمه‌ای قرمز و زرد به دلیل محتوای غنی ویتامین C، از منابع عالی تولید کلاژن هستند. آن‌ها همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هستند که با هم از کلاژن در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

سیر: منبع قوی کلاژن است. سیر سرشار از گوگرد است و با ایجاد بلوک‌های ساختمانی لازم برای تشکیل بافت‌های همبند قوی، به سنتز کلاژن کمک می‌کند.

سبزیجات دارای برگ سبز: سبزیجات دارای برگ مانند اسفناج، چغندر سبز و کلم پیچ سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هایی هستند که نقش کلیدی در سنتز کلاژن دارند. محتوای بالای کلروفیل در این سبزیجات همچنین به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد کمک کرده و از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کند.

لوبیا: این سبزیجات سرشار از اسیدهای آمینه ضروری مانند پرولین و لیزین هستند که به بهبود خاصیت ارتجاعی و یکپارچگی ساختاری پوست کمک می‌کنند. این اسیدهای آمینه به عنوان عوامل کلیدی در فرآیند سنتز کلاژن بدن عمل می‌کنند. آن‌ها همچنین سرشار از مس هستند که باعث افزایش تولید کلاژن می‌شوند.

آجیل: بادام هندی، بادام و بادام زمینی سرشار از اسیدهای آمینه هستند که به رشد ساختاری کلاژن کمک می‌کنند و خاصیت ارتجاعی پوست و رشد کلی بافت را افزایش می‌دهند.

اخبار مرتبط
فصل سرما کم‌کم از راه می‌رسد و بیماری‌های خاص خودش را هم با خود می‌آورد؛ مانند سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی و... . جدا از داروهایی که برای رفع این بیماری‌ها مصرف می‌کنیم، آیا می‌دانید که طب ایرانی برای این منظور چه تجویزهایی دارد؟
خیلی از افراد وقتی متوجه تغییراتی در خود می‌شوند و حس می‌کنند دچار یک اختلال روانی شده‌اند، اجازه می‌دهند زمان بگذرد تا شاید حال روحی‌شان با گذر زمان بهتر شود. اما شریفی به عنوان روانشناس می‌گوید: اگر مشکل روانی حادشده را تحمل کنید، ممکن است پیشروی کند و بخش‌های بیشتری از روان و زندگی‌تان را تحت تاثیر قرار دهد. اختلالات روانی هم مثل بیماری‌های جسمی است. نمی‌شود بگویید زمان بگذرد، خوب می‌شوم.
آنفلوآنزا یک عفونت تنفسی جدی‌تر و گاهی کشنده است که توسط ویروس آنفلوآنزا ایجاد می‌شود. سرماخوردگی توسط ویروس‌های مختلفی مانند «راینوویروس» ها، «آدنوویروس»‌ها و «کروناویروس»‌های معمول سرماخوردگی ایجاد می‌شود و به ندرت تهدیدکننده است.
کمردرد علت اصلی ناتوانی در جهان است و بیش از ۶۰۰ میلیون نفر با این عارضه زندگی می‌کنند، اما پژوهشگران می‌گویند با توجه کردن به سه عامل خطرساز می‌توان بار بیماری کمردرد را در سطح جوامع تا حدود ۴۰ درصد کاهش داد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها