ﺳﻪشنبه, 15 آبان 1403 2024,November

این خانوارها از ماه جاری منتظر پیامک واریزی یارانه نقدی نباشند!

14 آبان 1403
این خانوارها از ماه جاری منتظر پیامک واریزی یارانه نقدی نباشند!

مسئله جدید در آیین‌نامه یادشده این است که شناسایی افراد برای حذف یارانه‌ها قرار نیست بر اساس دهک‌بندی انجام شود. به‌جای آن، گروه‌بندی صورت می‌گیرد و سه گروه مشخص تعیین خواهند شد.

به گزارش بانک اول، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها بر اساس جزء ۶ تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ موظف است با همکاری وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، نسبت به تجدیدنظر در خصوص افرادی که یارانه آن‌ها حذف شده است و همچنین خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت، اقدام کند. برای این منظور، کارگروه‌های مشترکی بین این سه دستگاه تشکیل و جلسات متعددی برگزار شده است.

تعریف گروه‌های پردرآمد

طبق آخرین اخبار، شناسایی خانوارهای پردرآمد به وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» واگذار شده و این وزارتخانه موظف است افراد پردرآمد را شناسایی و به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها معرفی کند. بر اساس آیین‌نامه جدید، گروه اول شامل افرادی با ویژگی‌های زیر خواهد بود:

  • مالکان املاک خاص (بالاتر از مبلغ عرف رایج)
  • مالکین خودروهای لوکس
  • افرادی با درآمد خاص (بالاتر از سقف درآمد تعیین‌شده)

افراد این گروه از دریافت یارانه حذف خواهند شد.

بازگشت به یارانه برای برخی خانوارها

افرادی که این شروط را ندارند و پیش از این جزو پردرآمدها بودند، به جمع یارانه‌بگیران بازمی‌گردند. همچنین، کسانی که به‌طور نادرست در جمع یارانه‌گیران قرار داشتند، از این جمع حذف خواهند شد.

چالش‌های شناسایی و پایگاه‌های اطلاعاتی

یکی از چالش‌های مهم در این روند، شناسایی افرادی است که به سفرهای خارجی می‌روند یا مقیم خارج از کشور هستند. وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» باید سازوکاری برای احصای این شاخص‌ها تعریف کند.

موضوع دیگری که اهمیت دارد، نیاز به تکمیل پایگاه اطلاعاتی مالیاتی کشور است. تا کنون، پایگاه رفاه ایرانیان به‌عنوان محل استناد مورد استفاده قرار گرفته، اما برخی دستگاه‌ها اطلاعات را به‌موقع ارائه نکرده‌اند. اگر بانک اطلاعات مالیاتی و مالیات بر درآمد افراد به‌طور کامل اجرا شود، شناسایی درآمدها و مصارف افراد آسان‌تر خواهد شد.

سکوت قانونگذار درباره دهک‌بندی

قانونگذار در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مورد دهک‌بندی سکوت کرده و با توجه به بررسی‌های تخصصی، ممکن است آیین‌نامه جدید به سال آینده تعمیم یابد. این اقدام می‌تواند به حل مشکلات ناشی از دهک‌بندی و عدم وجود اطلاعات متقن کمک کند.

اخبار مرتبط
در قانون بودجه سال جاری در تبصره 8آمده است: منابع جزء (1) این بند برای پرداخت یارانه دارو، شیر خشک و ملزومات مصرفی پزشکی، یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ الکترونیک، کمک به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور، یارانه نان، یارانه بیمه ملوانان و هزینه‌های سرمایه گذاری و کمک به های شرکت نفت و گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مصارف صرفه جویی انرژی و سایر مصارف ضروریدر چهارچوب قانون هدفمند کردن یارانه ها تخصیص می‌یابد.
با توجه به بررسی‌های انجام شده، هدفمندسازی یارانه‌ها به طور عمده با ۷ چالش مواجه است که یکی از آنها عدم تحقق صحیح آزمون وسع و پرداخت یارانه به ۸۰ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۴۸۰ نفر است.
به تازگی وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی تکلیف این طرح را مشخص کرده و بدون اشاره مستقیم از پایان اجرای این طرح خبر داده است. احمد میدری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اشاره کرده است: «سال قبل مبلغی برای کالابرگ در بودجه دیده نشد، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هم اعتباری برای کالابرگ دیده نشده است.»
وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این که آیا در لایحه بودجه سال آینده هم مطلبی برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌ها و پرداخت یارانه بیشتر به نیازمندان، دیده شده است،‌ گفت: خیر چیزی در لایحه بودجه نیامده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها