جمعه, 25 آبان 1403 2024,November

هزینه تعمیرات ملک استیجاری بر عهده مالک است یا مستاجر ؟

21 آبان 1403
هزینه تعمیرات ملک استیجاری بر عهده مالک است یا مستاجر ؟

یکی از مشکلات همیشگی بین مستاجر و موجر مطرح است، موضوع تعمیرات و نوسازی ساختمان است. قانونگذار برای این موضوع تمهیداتی اندیشیده و مواردی که تعمیرات بر عهده مالک یا مستاجر است را مشخص کرده است.

به گزارش بانک اول  ملک چه نوساز باشد و چه کلنگی ممکن است نیاز به برخی عملیاتهای بازسازی یا تعمیراتی داشته باشد. مشکل زمانی پیش می‌آید که با توجه به نرخ بالای تعمیرات، مستاجر خودش را موظف به پرداخت این هزینه ندانسته و در مقابل مالک نیز مستاجر را مقصر میداند. حال باید دید قانونگذار برای حل این مشکل و حل اختلاف چه تمهیداتی در نظر گرفته است؟

قانون مدنی پرداخت هزینه های تعمیرات را به دو قسمت؛ تعمیرات جزیی یا فرعی تقسیم کرده است. هزینه تعمیرات جزیی یا فرعی به عهده مستاجر و هزینه تعمیرات کلی و اساسی به عهده موجر است. که در زیر به توضیح بیشتر آن میپردازیم.

مستاجر و هزینه های متقبله

قانون مشاوران املاک کشوری و قانون مدنی پرداخت هزینه های زیر را برعهده مستاجر میداند:

پرداخت هزینه های آب، برق، گاز و تلفن مرتبط با واحد مستاجر

تمامی هزینه های جزئی که پس از اقامت مستاجر بوجود آمده و هزینه های جاری ساختمان مانند؛ تعویض برخی قطعات شیر آبی که چکه میکند، یا هزینه سرویس آسانسور و هزینه شارژ ساختمان.

خسارتی که توسط مستاجر بوجود آمده مانند شکستن علمک دوش،دستگیره در و...

به کلیه مستاجران توصیه میگردد قبل از عقد قرارداد کلیه تاسیسات و وسایل ملک را بررسی و صورت برداری کرده و از سالم بودن کلیه تجهیزات اطمینان حاصل کنند و مالک زیر لیست صورت برداری را امضا کند.

مالک و هزینه های متقبله

قانون مشاوران املاک کشوری  مسئولیت پرداخت هزینه‌های زیر را برعهده مالک  میداند:

تمامی هزینه های کلی و تعمیرات اساسی مانند خرابی آسانسور ، تعمیرات اساسی موتورخانه، عایق بندی پشت بام، هزینه های عمرانی در دیگر نقاط خانه اعم از فضای مشترک و فضای اختصاصی هزینه رفع مشکل فاضلاب در بدو ورود مستاجر به محل و هزینه عوارض نوسازی شهرداری نیز به عهده مالک است.

تعمیرات ترکیدگی لوله، سیم‌کشی برق، تعمیر در برقی پارکینگ، رنگ‌آمیزی ساختمان یا مشکلاتی از این دست

چنانچه خرابی در هر یک از موارد بالا واقع شود، مالک موظف است در زمان مشخص نسبت به برطرف کردن مشکل اقدام نماید.در صورت امتناع مالک، مستاجر میتواند به شورای حل اختلاف محل مراجعه کرده و شکایت کند. در صورت امتناع مجدد مالک، مستاجر میتواند به شورای حل اختلاف محل مراجعه کرده و شکایت کند. در صورت امتناع مجدد مالک، مستاجر میتواند خود هزینه های تعمیرات را پرداخت کرده و از اجاره بها کم کند.

توافق مالک و مستاجر

با وجود قانون مصوب، مالک و مستاجر میتوانند هنگام تنظیم و امضای قرارداد درخصوص هزینه های ساختمان با یکدیگر توافق کنند. برای مثال برخی از مالکین مشخص میکنند که تمام هزینهای تعمیرات را مستاجر پرداخت کند و سپس با ارائه فاکتور از اجاره کسر کند.

اخبار مرتبط
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان زنجان با اشاره به نقش کلیدی مشاوران املاک در ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: مشاوران املاک ملزم به ثبت معامله در سامانه کاتب هستند و باید از تنظیم اسناد عادی (قولنامه) در معاملات مشمول قانون خودداری کنند.
گودرزی توضیح داد: بعضی از همکاران مشاوران املاک که عمدتا واحدهای بدون پروانه هستند به این قانون مقید نیستند و با زبان بازی مردم را مجاب می‌کنند که به خواسته آنها تن بدهند ما از همه متقاضیان می‌خواهیم که حتما پروانه کسب مشاوران املاک را استعلام کنند.
هادی عباسی اصل پس از اظهارات هفته گذشته وزیر راه وشهرسازی در حاشیه جلسه هیئت دولت مبنی براتمام ساخت ۲۰ هزار واحد مسکن طی ۵ سال اخیر گفت: حسب آخرین گزارش معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ ۲۵ مردادماه سال جاری عدد دقیق مسکن تکمیل شده و میزان در دست ساخت معادل ۲ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۸۸۴ واحد مسکونی برای مردم است.
محتشم با بیان اینکه طبق قانون جهش تولید مسکن باید دولت سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته و به متقاضیان تحویل دهد گفت: طبق آخرین آمارهای که اعلام شده تاکنون ۱۰۰ هزار واحد مسکونی هم به بهره‌برداری نرسیده است

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها