ﺳﻪشنبه, 13 آذر 1403 2024,December

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

24 آبان 1403
صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

شما واقعا با چهره‌ای که در آیینه به شما خیره شده آشنا هستید. اما یک نگاه دقیق تر ممکن است سرنخ هایی در مورد سلامتی به شما ارائه دهد. البته این در صورتی است که بدانید دنبال نشانه‌های مرتبط با چه بیماری‌هایی هستید.

به گزارش بانک اول  صورت یا چهره، شما را از وضعیت داخلی بدن و بیماری‌هایی که احتمالا به ان مبتلا هستید، آگاه می‌سازد. به صورت خود نگاه کنید و حدس بزنید که کدام بخش بدن شما مشکل دارد. در این مطلب یک سری نشانه‌های رایج روی پوست صورت و بیماری‌های مرتبط با این نشانه‌ها را بررسی می‌کنیم.

پوست و چشم مایل به زرد

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

این نشانه زردی (احتمالا یرقان) است. این نشانه زمانی آشکار می‌شود که مقدار زیادی مواد زائد در بدن شما تولید می‌شود که باعث تجزیه گلبول‌های قرمز می‌شود. در نوزادانی که قبل از هفته 38 به دنیا می‌آیند، اتفاقی رایج و معمولا بی‌ضرر است، زیرا کبد آن‌ها به اندازه کافی بالغ نیست تا آنطور که باید کار کند. در بزرگسالان، زردی می‌تواند به معنای شرایط جدی‌تری مانند عفونت‌های ویروسی (هپاتیت، مونونوکلئوز). مشکلات کبد، کیسه صفرا یا پانکراس؛ باشد.

خال‌ها

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

اینها لکه‌ها یا برآمدگی‌هایی هستند که اغلب به رنگ تیره هستند. بیشتر آن‌ها جای نگرانی ندارند، اما بررسی‌های پوستی می‌تواند به شما کمک کند تا سرطان را قبل از گسترش تشخیص دهید. باید در زمان بررسی خال این نکات را مورد بررسی قرار دهید:

نامتقارن است: آیا شکل آن در هر طرف متفاوت است؟
حاشیه دارد: آیا دندانه دار است؟
اندازه قطر : بزرگتر از نخود است؟
در حال تحول است: آیا در چند هفته گذشته تغییر کرده؟

اگر به هر یک از این سوالات پاسخ مثبت دادید، باید جهت انجام معاینات به پزشک خود مراجعه کنید.

زخم‌های اطراف لب و دهان

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

زخم های اطراف لب و دهان به احتمال زیاد تبخال هستند که توسط ویروس هرپس نوع 1 ایجاد می شوند. (بیشتر افراد مبتلا به تبخال دهان در کودکی یا بزرگسالی از ناحیه بزاق به این ویروس آلوده شده اند). این زخم‌ها هنگامی که بیمار، مضطرب یا بیش از حد خسته هستید، یا زمانی که برای مدت طولانی زیر نور خورشید بوده‌اید، ممکن است ایجاد شوند. آن‌ها معمولا خود به خود از بین می‌روند، اما اگر شیوع شدید یا مکرر داشته باشید، پزشک ممکن است دارو را پیشنهاد کند.

لب‌های ترک خورده

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

همه افراد گهگاه به خصوص در فصل زمستان دچار خشکی یا ترک لب می‌شوند. داروها و مرهم‌های خوشبو می‌تواند به محافظت از آن‌ها و مرطوب نگه داشتن‌شان کمک کند. اما گاهی اوقات، خشکی لب‌ها نشانه‌ای از یک مشکل سلامتی است، مانند کم آبی (زمانی که بدن شما آب کافی ندارد) خشکی یا ترک روی لب همچنین می‌تواند به دلیل یک واکنش آلرژیک یا پاسخ به یک دارو، مانند استروئیدها بروز پیدا کرده باشد.

بثورات پروانه‌ای

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

بیشتر بثورات جدی نیستند و به خودی خود بهتر می‌شوند، اما این یکی غیر معمول است. هر دو گونه را به شکل پروانه می‌پوشاند و نشانه شایع لوپوس است. این یک بیماری است که باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن به بافت‌ها و اندام‌های خود حمله کند. همچنین ممکن است تب و درد داشته باشید و مفصل‌تان سفت شود و انگشتان‌تان در سرما آبی رنگ شوند. اگر بثورات بی دلیل روی صورت‌تان پیدا شده و توضیحی برای علل ایجاد آن پیدا نمی‌کنید، به خصوص اگر همراه با سایر علائم باشد، به پزشک مراجعه کنید.

رشد مو در مکان‌های غیر معمول

رشد موها در جاهایی از صورت که نمی‌خواهید می‌تواند برای مردان با افزایش سن در اطراف گوش ها و ابروها و برای زنان در اطراف چانه رخ دهد. در زنان جوان تر، موهای صورت می‌تواند نشانه‌ای از سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد، وضعیتی که می‌تواند باردار شدن را سخت تر کند.

افتادگی پلک

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

پزشکان افتادگی چشم را پتوز یا بلفاروپتوز می نامند. این عارضه می‌تواند در یک یا هر دو چشم اتفاق بیفتد. در موارد شدید یا در طول چند دهه به آن مبتلا شوید. اغلب بی ضرر است، اما می ‌تواند نشانه‌ای از مشکلات مغز، اعصاب یا حدقه چشم باشد. اگر افتادگی چشم در چند روز یا چند ساعت اتفاق افتاد، یا اگر دوبینی، ماهیچه‌های ضعیف، مشکل در بلع یا سردرد شدید دارید، به پزشک مراجعه کنید. این موارد می‌توانند نشانه‌های سکته مغزی باشند.

فلج صورت با علائم دیگر

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان انتقال خون به بخشی از مغز شما قطع می‌شود زیرا یک رگ خونی می‌ترکد یا مسدود می‌شود. اگر متوجه یکی از این علائم شدید فوراً به پزشک مراجعه کنید: قسمت پایین صورت شما به طور ناگهانی فلج شده است، یا بی حسی یا ضعف در بازوها یا پاهای خود دارید، تکلم نامفهوم، دوبینی، سرگیجه یا مشکل در بلع.

لکه‌های زرد روی پلک‌ها

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

این برجستگی‌های زرد رنگ بر روی پلک‌های بالا و پایین و اطراف آن، زانتلاسماتا نامیده می‌شوند. آن‌ها از کلسترول ساخته شده‌اند، اگرچه ممکن است ظاهر آن‌ها را دوست نداشته باشید، اما خطرناک یا دردناک نیستند و معمولا می‌توان آن‌ها را حذف کرد. اما آن‌ها همچنین می‌توانند نشانه‌ای از احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا بروز حمله قلبی باشند، بنابراین ایده خوبی است که برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.

چشم‌های پف کرده

صورت ما در مورد بیماری‌ها چه می‌گوید؟

فضای زیر چشم شما می‌تواند پر از مایع شود که باعث تورم یا پف کردن می‌شود. آب و هوای گرم و مرطوب می‌تواند باعث شود بدن شما آب بیشتری جذب کند، کم‌خوابی، غذای زیاد شور و تغییرات هورمونی. با افزایش سن بیشتر اتفاق می افتد زیرا ماهیچه هایی که از پلک های شما حمایت می کنند ضعیف می شوند. اگر چشمان شما قرمز و خارش دار است، ممکن است یک واکنش آلرژیک به غذا، گرده گل، آرایش، عطرها، پاک کننده‌ها یا عفونتی مانند «چشم صورتی» باشد. چشم صورتی یا ورم ملتحمه چشم زمانی است که چشمان شما صورتی به نظر می‌رسد.افزایش تورم و جریان خون در صلبیه چیزی است که باعث تغییر رنگ آن می‌شود. این وضعیت برای افراد در هر سنی یک مشکل رایج است. خوشبختانه، معمولا جدی نیست و قابل درمان است.

اخبار مرتبط
خیلی از اوقات، موضوعات کوچک و پیش‌پا افتاده‌ای حافظه ما را کُند و ما را دچار فراموشی می‌کند که برایمان قابل باور نیست.
در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، به آگاهی می رساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری می باشد و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراورده های مورد نظر را از منظر ویژگی های کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار می دهد.
حتما شما هم زیاد شنیده‌اید که ضعف سیستم ایمنی بدن می‌تواند منجر به ابتلای ما به بیماری‌های مختلف شود. گفته می‌شود که ضعف سیستم ایمنی حتی می‌تواند باعث ابتلا به انواع سرطان شود. البته پزشکان می‌گویند با انجام کارهایی می‌توان این سیستم مهم را تقویت کرد تا بدن دربرابر بیماری‌ها مصون باشد.
به تاکید متخصصان برای درمان ویروس گوارشی نباید آنتی بیوتیک مصرف کرد، چون اثری ندارد. مگر این که بیماری از ۵ روز بیشتر شود و بعد از ضعف عمومی، بیماری‌های میکروبی شامل بیماری‌های تنفسی هم اضافه شوند که در آن صورت با تجویز پزشک مصرف آنتی‌بیوتیک مجاز است

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها