شنبه, 26 آبان 1403 2024,November

دو بانک در خطر انحلال

26 آبان 1403
دو بانک در خطر انحلال

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بجز یکی دو بانک از بانک‌های خصوصی که برنامه مشخصی برای آنها نوشته شده، باقی بانک‌ها را به کفایت سرمایه ۸ درصد خواهیم رساند.

به گزارش  بانک اول محمدرضا فرزین افزود: درباره آن دو بانک خصوصی نیز در دوره ۵ ساله قطعا کفایت سرمایه آنها را به ۸ درصد خواهیم رساند و اگر به این سطح نرسند باید منحل شوند.

به گفته او قانون برنامه می‌گوید کفایت سرمایه بانک‌ها باید به ۸ درصد برسد و این در حالی است که در حال حاضر به منفی یک درصد رسیده است. 

او در «همایش تامین مالی تولید؛ از بنگاه‌داری تا بنگاه‌سازی» اظهار کرد: همواره این مسائل را به مدیران بانک‌ها ارجاع می‌دهیم؛ اما باید نقش سهامداران را نیز در نظر گرفت.

تاسیس بانک توسعه‌ای

فرزین افزود: قرار است بانک توسعه‌ای توسط وزارت امور اقتصادی تاسیس شود که در این باره با همکاری وزارت اقتصاد در حال تاسیس بانک توسعه‌ای هستیم.

به گفته او بانک توسعه‌ای می‌تواند بنگاه‌داری داشته باشد.

بانک تجاری به هیچ وجه نباید بنگاه‌داری کند، بانک قرض‌الحسنه نیز همینطور، اما بانک توسعه‌ای می‌تواند بنگاه‌داری کند.

فرزین تاکید کرد: در قانون برنامه بخشی از مسائل ناترازی شبکه بانکی حل می‌شود؛ اما بخش دیگر را نیز سهامداران باید پول بیاورند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانکداری بدون آوردن پول امکان‌پذیر نیست.

سهامداران بانک‌های کشور چه دولت باشد، چه بخش غیردولتی باید پول به بانک بیاورند.

پنج دسته چالش

وی افزود: برای رفع ناترازی شبکه بانکی باید پنج دسته چالش را در نظر بگیریم:

اول اینکه مطالبات بانک‌ها از دولت باید تعیین تکلیف شود.

مسئله بعدی بحث تسهیلات تکلیفی است و با اینکه دوستان مجلس می‌گویند که نباید خیلی بر تسهیلات تکلیفی تاکید کرد؛

اما باید بگوییم که ما با تسهیلات تکلیفی مخالف نیستیم بلکه با اعداد آن مخالفیم.

اخبار مرتبط
طبق اعلام نوش‌آفرین مومن واقفی؛ معاون نظارت پرداخت بانک مرکزی در حال حاضر بانک‌های ملت، رفاه، صادرات، پاسارگاد، سپه، ملی، تجارت و گردشگری به میر روسیه متصل هستند و دارندگان کارت های بانکی این بانک ها می توانند در خاک روسیه مانند داخل ایران خرید کنند
بانک مرکزی از عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی ۳ بانک خبر داد و اعلام کرد: ۳ مدیر دیگر هم یک هفته برای ارائه مستندات فرصت دارند.
معاون نظارت و تنظیم‌گری بانک مرکزی با تاکید بر اینکه حدود ۱۶ الی ۱۷ بانک باید برنامه اصلاح ناترازی ارائه دهند، تصریح کرد: تا زمان حاضر، ۶ الی ۷ بانک برنامه های خود را ارائه داده اند و چنانچه در مهلت قانونی این برنامه ارائه نشود طبق قانون، بانک مرکزی موظف است تا خود راساً مجمع عمومی بانک را برگزار کند و افزایش سرمایه با روش‌های مختلف صورت گیرد.
در ساعات اولیۀ بامداد ۱۸ مهرماه، درپی به‌روزرسانی سامانه‌های بانکی، تعدادی از مشتریان برخی بانک‌ها گزارش اختلال از واریز و برداشت حساب را مطرح کردند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها