پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

هشدار؛ مراقب این بیماری ناشناخته گوارشی باشید!

28 آبان 1403
هشدار؛ مراقب این بیماری ناشناخته گوارشی باشید!

متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص شیوع یک بیماری ناشناخته گوارشی هشدار داد.

به گزارش بانک اول ، دکتر مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر تعدادی از بیماران با علائم گوارشی نظیر اسهال و همچنین تب به ما مراجعه می‌کنند، بیان کرد: از آنجا که عاملی برای این عارضه پیدا نشده، گفته می‌شود ویروس است.

وی افزود: اما دقیقا نمی‌دانیم عاملش چیست. ممکن است از بین این بیماران تعدادی به کووید نیز مبتلا باشند چراکه احتمال دارد این بیماری با علائم گوارشی بروز پیدا کند و حتی ممکن است آنفلوآنزا نیز باشد.

محرز با بیان اینکه باید بررسی‌هایی صورت گیرد تا مشخص شود عامل این عارضه چیست، ادامه داد: از این به بعد بیشتر در دنیا ویروس خواهیم داشت چراکه به دلیل بلاهایی که انسان‌ سر طبیعت آورده و جنگل‌ها را از بین برده، حیوان‌ها به انسان‌ها نزدیک‌تر شده و ویروس‌های جدیدی به وجود آمده‌اند.

همچنان با کرونا درگیریم

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه همچنان با کرونا مواجهیم که سویه اومیکرون است، بیان کرد: خوشبختانه کرونا در حال حاضر بسیار خفیف شده و مثل سرماخوردگی‌های ساده بروز پیدا می‌کند و مانند گذشته شدید نیست. همچنین، هر سال با بیماری آنفلوآنزا نیز مواجه هستیم که خوشبختانه واکسن دارد و اگر زود تشخیص داده شود، درمان می‌شود.

پشه خطرناکی که سرما را دوست دارد

عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران ضمن تاکید بر اینکه نباید از بیماری تب دنگی غافل شویم، افزود: پشه آئدس آفتاب را دوست ندارد و به هوای خنک علاقه دارد. امسال هوا گرم بود و از آنجا که پشه در کشور ما پخش شده، ممکن است با آغاز سرما با تب دنگی مواجه باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مورد بیماری تب دنگی نگرانی وجود دارد، عنوان کرد: پشه آئدس در کشور پخش شده است. این پشه آفتاب را دوست ندارد و بسیار دوست دارد که داخل خانه‌ها بیاید و کافی است به اندازه یک قاشق چایخوری آب در جایی باشد تا در آنجا تخم‌ریزی کند، از این رو باید مراقب این مسئله باشیم.

محرز با بیان اینکه ۱۴۶ مورد از مبتلایان به تب دنگی از امارات به کشور ما آمده و در ایران شناسایی شده‌اند، توضیح داد: ما ۱۰ سال پیش برای تب دنگی برنامه داشتیم و اگر برنامه به خوبی اجرا شود، در مورد این بیماری مشکلی نداریم.

وی تاکید کرد: اجرای این طرح به منابع مالی نیاز دارد و همه نهادها باید به اجرایش کمک کنند. همچنین، لازم است شهرداری‌ها در زمینه جمع‌آوری زباله سرمایه‌گذاری کنند و در مورد این بیماری آموزش داده شود.

اخبار مرتبط
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.
آیا می‌توان پس از سن رشد هم قد کشید؟ این پرسشی است که خیلی‌ها دوست دارند، پاسخ آن را بدانند. تعداد کمی از افراد ممکن است حتی در اوایل دهه 20زندگی رشد قدی داشته باشند، اما اکثر بزرگسالان درصورت بسته شدن صفحات رشد نمی‌توانند بعد از 21سالگی قد خود را افزایش دهند. با این حال، راه‌هایی برای به حداکثر رساندن قد در سال‌های رشد از طریق تغذیه و ورزش وجود دارد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات