پنجشنبه, 8 آذر 1403 2024,November

شیوه جدید خرید مسکن/ هشدار رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره معاملات

08 آذر 1403
شیوه جدید خرید مسکن/ هشدار رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره معاملات

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت : شاهد آن هستیم که بخشی از مراودات مردم در دایره رمز ارزها قرار گرفته است در قراردادهای مسکن امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

 به گزارش بانک اول ،نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران بابیان اینکه در حال حاضر اعتقاد بر این است که معاملات مسکن با رمز ارز پولشویی بوده و برای فرار مالیاتی و پولشویی صورت می‌گیرد، گفت: در قراردادهای مسکن امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

داود بیگی‌نژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره معاملات مسکن با رمزارزها اظهار داشت: با توجه به اینکه معاملات و مراودات رسمی ملکی کشور برپایه پول ملی است و هر فرمتی که در سامانه‌ها در اختیار مشاوران املاک و مردم قرار می‌گیرد براساس ریال است، بنابراین تنها معاملات با ریال رسمیت دارد اما اینکه پس از انعقاد و ثبت قراردادها طرفین معامله چگونه از طریق رمز ارز تسویه حساب می‌کنند امری است که مبادی رسمی ندارد و کسی هم نمی‌تواند اعلام کند که با رمز ارز معامله مسکن را انجام داده‌است.

وی با بیان اینکه هرگونه نقل و انتقالات ملکی باید بر پایه واحد پول ملی کشور باشد، ادامه داد: موضوع اصلی این است که مردم باید بدانند در خصوص قراردادهایی که وجه آن خارج از چارچوب بانکی دریافت و پرداخت می‌شود، اگر به مشکلی برخورند، برای حل و فصل این موضوع در محاکم قوه قضاییه هم دچار مشکل می‌شوند.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: از سوی دیگر اگر ثابت شود، این گردش مالی افراد طرف معامله از طریق کانال غیر رسمی رمزارزها صورت گرفته، به این معنا است که دست حاکمیت از اخذ مالیات از این قراردادها کوتاه شده و این معاملات مسیر مناسبی برای فرار مالیاتی محسوب می‌شود.

بیگی‌نژاد تاکید کرد: هم موضوع دریافت و هم پرداخت و مسائل مربوط به گردش مالی مردم باید در چارچب امنیتی قرار بگیرد که هم حاکمیت بتواند از درآمد مالیات برخوردار باشد و هم اینکه اگر برای هر یک از طرف معامله مشکلی پیش بیاید بتواند به طور رسمی در محاکم قضایی از حق و حقوق خود دفاع کند.‌

وی افزود: شاهد آن هستیم که بخشی از مراودات مردم در دایره رمز ارزها قرار گرفته است از این‌رو بهتر است که هرچه سریع‌تر قوانین رسمی در این خصوص وضع شود تا هم خیال کسانی که با ارز مرزها مراودات اقتصادی دارند،‌ راحت شود و هم اینکه حاکمیت به حق و قانونی خود در بخش مالیات و نظارت‌ها برسد.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه در حال حاضر هیچ فردی نمی‌تواند در قراردادها نحوه تسویه حساب را رمزارز درج کند و باید تمام قراردادها ریالی باشند،‌ اظهار داشت: در حال حاضر، اعتقاد بر این است که معاملات مسکن با رمز ارز پولشویی بوده و برای فرار مالیاتی و پولشویی صورت می‌گیرد بنابراین در قراردادها امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

بیگی‌نژاد درباره ثبت قرارداد مسکن با ریال و تسویه حساب رمز ارزی آن قرارداد به صورت زیرزمینی گفت: احتمال دارد این اتفاق بیقتد اما مشاوران املاک موظف به انعقاد قرارداد ریالی هستند و در محیط مشاوران املاک فقط ریال مبنای قراردادها است.

وی ادامه داد: البته در بازار مسکن معاملات رمز ارزی شایع نیست چراکه فرمت خاصی برای قراردادها داریم و کسانی که در این حوزه سرمایه گذاری می‌کنند یا به دنبال رفع نیازهای مصرفی هستند، در فضاهای واقعی قدم بر می‌دارند و فضای واقعی هم همان پول کشورمان است.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: کسانی که به هر دلیل از فضای ارز مرز برای تسویه حساب قراردادها استفاده می‌کنند بدانند که اگر به مشکل برخورند پیگیری حقوق آن بسیار سخت و پیچیده خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به اعلام بانک مرکزی برای تعیین مقررات استفاده از رمز ارزها در کشور و امکان معاملات مسکنی با این مقررات جدید گفت: مقررات بانک مرکزی درباره رمز ارزها باید اعلام شود تا مشخص شود که چه موضوعاتی را دربرمی گیرد و بعد از آن امکان معاملات مسکنی  با رمز ارزها مورد ارزیابی قرار بگیرد.

ایلنا

اخبار مرتبط
آیین نامه سقف تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر تصویب شد.
به نظر می‌رسد که نقش مجلس و دولت در ارائه سیاست‌های جدید، به‌ویژه سیاست‌های تشویقی در حوزه مسکن و ساختمان، بسیار حائز اهمیت است. به طور خاص، می‌توان به سیاست‌های مالیاتی که در برنامه توسعه سوم در دولت اصلاحات شکل گرفت، اشاره کرد. باید این ریل‌گذاری که به‌نوعی تغییر کرده است را اصلاح کنیم تا تولید مسکن در کشور ما افزایش یابد.
هاشم توکلی کارشناس سیاست گذاری مسکن با بیان اینکه نامه اخیر نمایندگان مجلس در خصوص افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان می‌تواند به همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت منجر شود، گفت:پرداخت تسهیلات ساخت مسکن متاسفانه در چند ماه اخیر از سوی بانک‌ها قفل شده و همین امر باعث کند شدن روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن شده است.
طبق مصوبه ابلاغ شده قرار بود به متقاضیان دهک ۱ تا ۴ نهضت ملی مسکن وام ۳۰۰ و ۴۰۰ میلیونی پرداخت شود که برخی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها این متقاضیان را به حذف شدن تهدید کرده‌اند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها