چهارشنبه, 14 آذر 1403 2024,December

هزینه ساخت مسکن ملی متری ۱۸ میلیون تومان/ برخی پروژه ها متوقف هستند

11 آذر 1403
هزینه ساخت مسکن ملی متری ۱۸ میلیون تومان/ برخی پروژه ها متوقف هستند

تاخیر در احداث سالانه یک میلیون واحد مسکن ملی ظاهرا در حال ایجاد دردسر برای دولت و وزارت راه و شهرسازی است چرا که تاخیر اتمام و تکمیل این پروژه باعث شده تا قیمت تمام شده این واحدها افزایش چشمگیری بیابد.

به گزارش بانک اول  عدم سرعت مناسب در روند ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در یک و نیم سال گذشته باعث شده تا قیمت تمام شده این واحدها به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

البته برخی گزارش ها نیز حاکی از این است که برخی از پروژه ها در برخی شهرها نیز متوقف شده اند. البته باید متذکر شد که یک سری از پروژه ها هستند که به قدری با کُندی پیش می روند که احتمال توقف کامل آنها نیز وجود دارد.

حسن محتشم با بیان اینکه دستور مقامات رده بالای وزارت راه درباره نهضت ملی مسکن در سیستم اداری محو می‌شود، گفت: هزینه ساخت یک متر مفید از این طرح ۱۸ میلیون تومان است.

وی اظهار کرد:‌ نهضت ملی مسکن به‌گونه‌ای دارد به سرنوشت طرح مسکن مهر دچار می‌شود.

محتشم افزود: قرار بود سالانه یک میلیون واحد نهضت ملی مسکن ساخته شود، اما امروز زیر ۱۰۰ هزار واحد هم تحویل مردم نشده است. روند ساخت یک سری از پروژه‌ها در دست اجرا به‌دلیل تورم و قیمت‌های دستوری یا کُند و یا در حال توقف است.

وی بیان کرد: چنانچه وزارت راه و شهرسازی با مجموعه صنعت ساخت و ساز حرفه‌ای مسکن یعنی انبوه‌سازان نشست برگزار نکند و همکاری موثر نداشته باشد، به نظر نمی‌رسد شاهد تحولی در تولید مسکن باشیم.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن با یادآوری این‌که در برنامه‌های تولید مسکن مخاطب مورد نظر وزارت راه و شهرسازی طبقه کم‌بضاعت جامعه است، اضافه کرد: این قشر از جامعه امکانات اقتصادی ضعیفی دارند، از سوی دیگر بودجه هم تدارک دیده نشده است. در مجموع آورده متقاضی و وام بانکی جوابگوی قیمت تمام شده ساخت نیست.

محتشم در پاسخ به این پرسش هزینه تمام شده یک واحد نهضت ملی مسکن چقدر است، گفت: ساخت یک واحد ۷۵ متری نهضت ملی مسکن برای مصرف کننده بالای ۱.۳ میلیارد تومان هزینه دارد. از این هزینه ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی است و مابقی را باید متقاضی تامین کند.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که متقاضی توان پرداخت این مبلغ (۷۵۰ میلیون تومان) را ندارد، اظهار کرد: ضمن این‌که متقاضی توان پرداخت اقساط وام را هم ندارد. در عین حال نحوه دریافت آورده متقاضیان نیز در دراز مدت ۷ تا ۸ قسط در دوره‌های ۶ ماهه، باعث می‌شود زمان پرداخت قسط آخر به دلیل افزایش تورم، مجدداً متقاضی بدهکار شود.

وی درباره راهکار رفع این مشکل افزود: یکی از راهکارها این است که دولت بیاید بخش خصوصی و انبوه‌سازان را وارد مشارکت نهضت ملی مسکن کند که تولید صورت گیرد. از سوی دیگر دولت زمین موردنیاز را در اختیار قرار دهد و به جای آن واحد را به انبوه‌سازان بدهد.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت راه و شهرسازی دولت چهاردهم پیشنهاد انبوه سازان را برای تولید مشارکتی نهضت ملی مسکن پذیرفته است، گفت:‌ در این رابطه مذاکره شده و در کلیات وقتی صحبت می‌شود می‌گویند باشد. اما بحث این است که بدنه وزارت راه و شهرسازی با این برنامه همکاری نمی‌کند. مدیران رده بالا دستور می‌دهند، اما این دستور در سیستم اداری وزارت راه و شهرسازی محو شده و کارایی خودش را از دست می‌دهد.

وی تاکید کرد: تا زمانی‌که تحول اداری در سیستم وزارت راه و شهرسازی به وجود نیاید و بخش خصوصی را به کار نگیرد خیلی نمی‌توانیم انتظار افزایش تولید مسکن را داشته باشیم.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که قیمت ساخت هر متر مربع واحد نهضت ملی مسکن در قراردادهای انبوه‌سازان چه میزانی است، یادآور شد: قیمت ساخت حدود ۸ میلیون تومان است که با تعدیل سازمان برنامه و بودجه به ۱۱ میلیون تومان می‌رسد. این هزینه غیرمفید است و متقاضیان باید یک سری هزینه‌ها را جداگانه پرداخت کنند. در مجموع هزینه مفید ساخت یک متر مربع واحد نهضت ملی مسکن حدود ۱۸ میلیون تومان است./اقتصادانلاین

اخبار مرتبط
فرشید پورحاجت، دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور با بیان اینکه قیمت ها در بازار مسکن، تقریبا به یک ثبات نسبی رسیده است گفت: بازار مسکن در طی چند ماه گذشته چندین شوک قیمتی را تجربه کرده است بنابراین این بازار با رشد قیمتی چندانی مواجه نخواهد شد.
با ثبت درخواست متقاضی در کاتب، یک فهرست به روز از املاک او در کل کشور ارائه می‌شود که امکان چاپ و ارائه آن به سازمان‌های دولتی، بانک‌ها و سایر مراجع وجود خواهد داشت. از جمله کاربردهای این گواهی می‌توان به امکان ارائه آن به وزارت راه و شهرسازی برای اثبات عدم مالکیت ملک و ثبت نام برای مسکن ملی و ارائه آن به بانک‌ها به منظور اثبات مالکیت املاک در جهت استفاده به عنوان تضمین تسهیلات و همچنین اثبات تمکن مالی در سفارت‌خانه‌ها اشاره کرد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه دو راهکار اساسی برای تکمیل اطلاعات سامانه املاک و مسکن وجود دارد گفت: اولین راه این است که اطلاعات میان سامانه‌ی املاک و اسکان با دیگر سامانه‌های موجود، تهاتر شود.
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت : شاهد آن هستیم که بخشی از مراودات مردم در دایره رمز ارزها قرار گرفته است در قراردادهای مسکن امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها