چهارشنبه, 14 آذر 1403 2024,December

هر گروه خونی مستعد چه بیماری هایی است؟

14 آذر 1403
هر گروه خونی مستعد چه بیماری هایی است؟

مطالعات مختلف نشان می‌دهد که گروه خونی علاوه بر نشان دادن سازگاری در انتقال خون می‌تواند نشان دهد که شما برای ابتلا به برخی بیماری‌ها مستعد تر هستید. درک این مساله می تواند به ما در انتخاب‌های پیشگیرانه کمک کند.

 به گزارش بانک اول از طریق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد که گروه‌های خونی A، B و O عامل مستقیم بیماری‌ها نیستند، اگرچه می‌توانند مستعد ابتلا به بیماری‌ها باشند. در این مطلب نگاهی دقیق تر به تاثیر گروه خونی شما بر سلامتی آورده شده است.

تاثیر گروه‌های خونی بر سلامت

هر گروه خونی را چه بیماری هایی تهدید می کند؟

گروه خونی شما - A، B، AB یا O - با وجود یا عدم وجود آنتی ژن‌های خاص روی گلبول‌های قرمز تعیین می‌شود. این آنتی ژن ها نه تنها سازگاری برای انتقال خون را تعیین می‌کنند، بلکه با سیستم ایمنی و میکروبیوم شما نیز تعامل دارند. این تعامل می‌تواند بر حساسیت به بیماری‌های خاص تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، افراد ی که گروه خونی A و B دارند ممکن است خطر بیشتری برای بیماری‌های قلبی و عروقی مانند بیماری عروق کرونر قلب داشته باشند، در حالی که نوع O اغلب با کلسترول پایین تر همراه است اما خطر ابتلا به زخم را افزایش می‌دهد. این پیوند قطعی نیست اما به عنوان یک شاخص مفید از آسیب پذیری های احتمالی عمل می‌کند.

چرا گروه خونی مهم است؟

هر گروه خونی را چه بیماری هایی تهدید می کند؟

آنتی ژن‌های گروه خونی مانند نشانگرهایی عمل می‌کنند که به سیستم ایمنی بدن شما سیگنال می‌دهند. آن‌ها می‌توانند بر نحوه واکنش بدن به عفونت‌ها، التهاب و حتی لخته شدن خون تاثیر بگذارند.

نوع A و بیماری قلبی عروقی: افراد دارای گروه خونی A تمایل به سطوح بالاتر فاکتور فون ویلبراند دارند، پروتئینی که به لخته شدن خون کمک می کند. در حالی که برای توقف خونریزی مفید است، مقادیر بیش از حد آن می تواند خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد.

نوع O و زخم ها: افراد نوع O اغلب دارای سطوح بالاتری از اسید معده هستند که آنها را مستعد ابتلا به زخم می کند.

بیماری‌های مرتبط با هر گروه خونی

طبق مطالعه سال ۲۰۲۱ که در کتابخانه ملی پزشکی منتشر شد، گروه‌های خونی غیر O بیشتر ازگروه خونی O مستعد ابتلا به بیماری‌ها هستند.
نوع A :خطر بالای بیماری عروق کرونر قلب، سرطان معده و انواع خاصی از عفونت‌ها مانند آبله.
نوع B : با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و برخی بیماری‌های خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس مرتبط است.
نو ع AB : خطر بیشتر مشکلات حافظه و زوال شناختی، احتمالا در نتیجه خو ن رسانی ناکافی به مغز.
نوع O: افزایش خطر زخم معده و اختلالات خونی اما کاهش خطر بیماری قلبی.

حتی اگر روابط خاصی وجود داشته باشد، به این معنی نیست که ما در برابر بیماری‌هایی که به گروه خونی ما مرتبط نیستند مصون هستیم. از نظر سلامت عمومی، عوامل سبک زندگی مانند تغذیه، ورزش و کاهش استرس بسیار مهمتر هستند.

 

چگونه سالم بمانیم؟

دانستن گروه خونی می‌تواند به ما در شناسایی نگرانی‌های سلامتی کمک کند، اما جایگزین توصیه‌های پزشکی نیست. از اطلاعات مربوط به بیماری‌های مرتبط با گروه خونی به عنوان مکملی برای معاینات منظم و یک سبک زندگی سالم استفاده کنید. البته چند نکته کلی وجود دارد:

  • اگر گروه خون خود را نمی‌دانید، یک آزمایش خون ساده می‌تواند این اطلاعات مهم را ارائه دهد.
  • عاداتی را اتخاذ کنید که خطر کلی بیماری را کاهش می‌دهد، مانند حفظ یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم، و اجتناب از سیگار کشیدن یا مصرف الکل.
  • برخی تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی خاص گروه خونی ممکن است به بهینه سازی سلامت کمک کند. قبل از ایجاد تغییرات شدید در رژیم غذایی با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
اخبار مرتبط
خیلی از اوقات، موضوعات کوچک و پیش‌پا افتاده‌ای حافظه ما را کُند و ما را دچار فراموشی می‌کند که برایمان قابل باور نیست.
در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، به آگاهی می رساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری می باشد و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراورده های مورد نظر را از منظر ویژگی های کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار می دهد.
حتما شما هم زیاد شنیده‌اید که ضعف سیستم ایمنی بدن می‌تواند منجر به ابتلای ما به بیماری‌های مختلف شود. گفته می‌شود که ضعف سیستم ایمنی حتی می‌تواند باعث ابتلا به انواع سرطان شود. البته پزشکان می‌گویند با انجام کارهایی می‌توان این سیستم مهم را تقویت کرد تا بدن دربرابر بیماری‌ها مصون باشد.
به تاکید متخصصان برای درمان ویروس گوارشی نباید آنتی بیوتیک مصرف کرد، چون اثری ندارد. مگر این که بیماری از ۵ روز بیشتر شود و بعد از ضعف عمومی، بیماری‌های میکروبی شامل بیماری‌های تنفسی هم اضافه شوند که در آن صورت با تجویز پزشک مصرف آنتی‌بیوتیک مجاز است

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها